"Det var virkelig som at se den grimme ælling blive til en svane"

Måneders forberedelse og en langvarig overvejelsesproces har været positivt for udfaldet af Christina og familiens bolig, som nu fremstår elegant og gennemført.

© personalandupclose

Christina, som på instagram kendes under navnet personalandupclose, bor med sin mand Niki og deres 2 fælles børn i Kolding i en 270 m2 murermestervilla fra 1929.

Da parret fik overdraget nøglerne til hjemmet i efteråret for 3 år siden, var det starten på deres allerførste fælles renoveringsprojekt.

Familien har flyttet meget rundt de sidste 10 år og boet i flere forskellige lande, men inden købsaftalen blev underskrevet, tog familien beslutningen om at slå sig ned, så længe børnene går i skole.

Med sans for god indretning, afdæmpede farver og en masse gode og praktiske løsninger har parret skabt et hjem, som familien kan bo i i mange år endnu.

Hvis du kan lide at se geniale løsninger skal du følge med hos personalandupclose, hvor Christina deler ud af gode DIYs og blandt andet viser sine hjemmebyggede skabe med indbygget vasketøjskakt frem.

Læs også med her og find ud af, hvad det sjoveste har været ved renoveringen og se hvilket smukt tapet, Christina har valgt til stuen.

© personalandupclose

Hvad er tanken bag din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Tanken var at lade andre følge med i vores projekt for sparring og inspiration. Da vi oprettede profilen, fulgte jeg med ved en masse ligesindede, og det gav mig enormt meget.

Det smukke køkken fra Buchhaves Møbelmageri passer godt ind i husets stil, og det samme gør de fine loftslamper, som Christina har fundet i Ikea.

© personalandupclose

Marmorbordpladen gør forskellen i køkkeneten og giver det et unikt udtryk. Den er fundet ved Kbh bordplader.

© personalandupclose

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber, at de kan få øje på de ting, som for os er rigtig vigtige elementer ved et hjem. Nemlig lys, plads til hygge og nærvær.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Uhh... jamen der er ikke rigtig noget, jeg håber, de ikke lægger mærke til. Jeg synes, at man på en eller anden måde har en forpligtelse som bruger af et medie som Instagram - at man fortæller en ærlig historie. Af samme årsag bruger jeg meget sjældent filter, og jeg tager også meget sjældent opstillede billeder.

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Jeg tænker først og fremmest på rummets funktion, og hvem der skal bruge rummet og dernæst lys. Jeg arbejder meget med sindsstemninger i et rum - altså at man skal have den der feelgood-følelse, når man træder ind i et rum, og der er lys sindsygt vigtig. Både det naturlige dagslys men også det lys, man tilfører rummet, er ekstrem vigtig.

Fra stuen er der kig til spisepladsen i køkkenalrummet. Vitrineskabene er fra Ikea, og lampen er fra Tom Dixon. Spisebordsstolene er Eames, og det smukke runde bord er fra Moooi.

© personalandupclose

I stedet for at male væggene i en farve, kan tapet skabe et anderledes og smukt udtryk til rummet. Her er tapetet fra Tapetcafe

© personalandupclose

Tapetet skaber sammenhæng i hele stuen og integrerer på smukkeste vis gaspejsen og giver sammen med de velvalgte elementer i stuen et eksklusivt udtryk.

© personalandupclose

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jamen jeg bruger jo Instagram ekstremt meget. Og særligt bliver jeg inspireret af @defireaarstiderhome - jeg drømmer mig altid helt ind i deres univers.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Uhh der bliver købt mange ting lige nu, da jeg er igang med at indrette. Jeg tror mit seneste køb er et spejl fra Montana til vores entre.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Keramik og vintage lamper. Det kan gøre så utrolig meget - og så stearinlys naturligvis.

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

Jeg tror, det må være helheden, når man bevæger sig rundt. Det er første gang, vi har været igang med at renovere fra top til tå, og det føles simpelthen så fedt, at man bare har den der feelgood-fornemmelse, uanset om man er i bryggerset eller køkkenet.

© personalandupclose

I enden af den brede fordelingsgang er placeret et yndigt sminkebord, hvor husets yngste kan få sat hår hver morgen inden skole. Det antiklignende bord er fundet ved Nordal, og stolen er fra Ellos.

© personalandupclose

Selv gæstetoilettet i huset er smukt! Her er vasken fra Århus Bad og Fliser, og armaturet er fra Tapwell.

© personalandupclose
© personalandupclose

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det må være vores køkken og køkkenlamper. Men også praktiske løsninger er i høj kurs, hvilket jeg godt kan forstå. Det er også en af de ting, vi har brugt rigtig meget tid på.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

At man hele tiden skal have det sidste nye. Vi har flyttet meget rundt og boet 10 år i udlandet, og det har naturligvis været med til at præge os og vores stil. Vi har hele tiden skulle indrette os påny i forskellige typer bolig og stilart. Det har gjort mig enormt bevidst og hjulpet mig på vej mod det hjem, vi er ved at skabe nu. Jeg har taget mig god tid og ikke truffet nogen forhastede beslutninger, og så har vi været enormt tro mod husets oprindelse i de valg, vi har truffet - hvilket også er vigtigt. Don’t try to turn something into something it’s not. Stay true!

Det yndigste pigeværelse til datteren i huset i en fin rosa farve og sengehimmel med lys i.

© personalandupclose
© personalandupclose

Skabet er et af parrets mange Ikeahacks og passer perfekt ind i det lille indhak i væggen.

© personalandupclose

Husets originale trappe kunne desværre ikke reddes, da parret flyttede ind i huset. De valgte derfor at genskabe den, så trappen passer ind i resten af husets gamle fine stil.

© personalandupclose

Hvad har været det sværeste ved renoveringen?

Det har klart været udvælgelsesprocessen, og vi er også endt et helt andet sted end udgangspunktet. Jeg havde lyst til at være vild og modig, fordi jeg så ofte har set neutrale valg, og for mig er det vildt kedeligt. Men da jeg så selv stod der og skulle vælge fliser, som jeg skulle være sikker på, at jeg havde lyst til at se på de næste 10-15 år (hvert fald) - puhhh så blev det pludselig svært.

Hvad har været det sjoveste ved renoveringen?

At se alle ens valg komme til live. Vi havde huset pakket ind længe, da vi har isoleret med facadebats, og jeg glemmer aldrig, da presenningerne blev taget væk. Det var virkelig som at se den grimme ælling blive til en svane.

En lille siddeplads for enden af trappen. Stolen er fra Ellos.

© personalandupclose

Husets badeværelse - her er som i køkkenet valgt en bordplade i marmor for at skabe sammenhæng mellem husets rum. Armaturet er fra Tapwell, og det fine ovale spejl er fra Housedoctor.

© personalandupclose

Badeværelsesmøblet er ligesom køkkenet fra Buchhaves Møbelmageri.

© personalandupclose

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Jamen der kan jeg lige så godt melde at listen er laaaaang - haha.

Smukke kunstværker fra bla. Mie Olise, Anna Bjerger og Cecile Hertz, smukke tæpper fra Kusiner, lækker vintage keramik og glas fra @ella_vintage_interior og @soflopshop og lækkerier fra @epicdecordk, puder fra @theapartmentdk og Arkade spisebordsstole @brdrkruger.

Er der noget i dit hjem, du er sikker på, også er der om 10 år?

Min marmorlampe fra @ella_vintage_interior og min fletskærm fra @fabrek

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg skal have designet og lavet mig et ovalt langt spisebord til vores spisestue, og så skal jeg have koordineret de sidste farvevalg derinde til os. Det omhandler bla. maling af Ikeavitriner, som skal være tofarvede.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Klart @barnhouseproject @casatrafalgar @kvadrat1670 og @anderssonstockholm

Drengeværelset med synlige bjælker er malet i en fin grønlig nuance.

© personalandupclose

Efter sønnens ønske er der naturtema på værelset, En sættekasse er et smart møbel at bruge til udstilling af fine fund.

© personalandupclose

I soveværelset er der blevet brugt køkkenskabe fra Ikea som skænk som igen har fået påsat en marmorbordplade. De velvalgte farver giver et smukt sammenspil til rummet.

© personalandupclose