Dette er instagrammeren, mange danskere har overset, men ikke burde!

Ugens Instagrammer

I denne uge skal vi et smut til Finland for at finde ugens Instagrammer. Maiju er 37 år, mor til tre og bosat i et hus fra 1941, som hun har indrettet med et helt særligt blik for de små detaljer, der får hendes billeder til at gå op i en velafbalanceret helhed.

Til dagligt arbejder hun med at udvikle projekter indenfor sundhedssektoren, men noget af tiden bliver også brugt som både blogger og stylist - og det ses tydeligt på de 265 kvadratmeter, hun boltrer sig på i hjemmet.

Hvad kendetegner din profil?

Jeg prøver at skabe et funktionelt og rart hjem for vores familie, hvor der er plads til alle. Der er ikke nogen dybere mening med min Instagram-profil. Jeg synes, det er en rigtig fin, visuel måde at dokumentere de aspekter ved livet, jeg allerbedst kan lide - mine børn og familie, DIY-projekter, renovering, loppemarkeder og -fund osv.

Hvad kendetegner din indretningsstil?

Jeg elsker at blande gammelt og nyt og det er sjældent, jeg køber noget fra butikker. Det gælder især de mindre ting. Der foretrækker jeg loppemarkeder og genbrugsfund, fordi jeg elsker jagten og det puslespil, det er, at sammensætte tingene, det det bliver et godt, eklektisk miks.

Hvad inspirerer dig i indretningen?

Jeg interesserer mig for trends, men ikke i den forstand at shoppe nye ting, men mere i forhold til valg af materiale, former og farver. Jeg skuer meget tilbage i tiden, fordi den her verden, vi lever i, allerede har alt. Shaker-stilen er mit nyeste crush og det passer godt til vores ældre hus. Ægte materialer er det, der betyder mest for mig.

Hvad er dit seneste køb til boligen?

Mit seneste køb er Le Grand Air loveseat af Decotique til vores hjemmekontor, der har meget mørke vægge. Jeg ville gerne skabe et hyggeligt hjørne til mig selv, fordi vi kun har en 3-personers sofa til vores familie på 5. Det kan godt blive ret tæt!

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Invester i ægte materialer, selvom du ikke har mange penge. Uldtæpper og møbler af træ holder i længden og du slipper for at skulle købe nye hele tiden. Jeg har noget for rattan og fletkurve og de er nemme at finde på loppemarkeder for næsten ingen penge.

Hvad er du mest tilfreds med og stolt af i din indretning?

Togo lænestol og puf af Ligne Roset er nok det genbrugsfund, jeg er gladest for. Jeg fandt det for et par år siden på Instagram hos en privat sælger i Danmark. Jeg var ret nervøs, da jeg sendte min betaling på 1500 euro, fordi det var en privatperson, men heldigvis gik alt som det skulle og stolen var i fantastisk stand. Det er design, når det er bedst - komfortabel og virkelig pæn på samme tid.

Hvad kommenterer folk mest på i din indretning?

Det må være min søn Theos værelse i naturlige farver, der får flest kommentarer, fordi det ikke er et traditionelt børneværelse. For mig er det hyggeligt og velafbalanceret og opbevaring af legetøjet fungerer virkelig godt og så er der god plads til at lege på. For nyligt fandt jeg et stort skab for ingen penge og det fuldendte værelset endnu mere.

Hvis penge ikke var en begrænsning, hvad ville du så købe?

Så ville jeg hyre en landskabsarkitekt til at lave en plan for vores gamle have, som er over 3200 kvadratmeter. Jeg ville bygge et større drivhus og plante nye blomsterbede til grøntsager og blomster. Jeg elsker vores gamle have nu, men den burde få meget mere kærlighed og pleje, end jeg har tid til lige nu. Hvis budgettet var græseløst vil jeg også lave en udestue på huset. Jeg kunne sagtens se et par franske døre fra spisestuen og ud til haven for mig.

Hvordan vælger du farver?

Jeg vælger kun de farver, jeg elsker. Intet andet dur! Der skal være kontraster, men samtidig vil jeg gerne have, at alle farverne passer sammen. Lige nu elsker jeg de mørke farver som bordeaux, brun og mørkegrøn. Jeg køber altid små farveprøver for at teste dem derhjemme. Det er også vigtigt at se nuancen i morgenlys, dagslys og om aftenen. Af en eller anden grund taler dette hus til mig som meget grønt, så jeg har valgt nogle meget grønne nuancer på det seneste.

Hvordan har din stil ændret sig de seneste 5 år?

Jeg tror, vi er mange, som følger interiørtrends. Jeg har boet med sort og hvidt og jeg har haft en geometrisk fase. Jeg har også købt ting, der er SÅ in, for kort efter at opdage, at de måske ikke rigtigt var mig. Så jeg er begyndt at stole mere på min egen smag. Jeg er mere opmærksom på den generelle stemning end på specifikke ting. Ægte materialer og personlige ting betyder mere for mig idag og jeg undgår for det mest it-ting.

Hvad ville du aldrig blive træt af i dit hjem?

Vores trægulve. Da vi købte huset havde det 9 forskellige slags gulve - ingen af dem i ægte materialer. Selvom det var dyrt og tog lang tid var det, det hele værd.

Hvad er dit næste projekt derhjemme?

Vi er i gang med en køkkenrenovering og jeg er så begejstret for det. Vi laver også nogle paneler selv og hacker nogle Ivar-skabe fra Ikea til spisestuen. Overordnet handler renoveringen om at genskabe huset tidligere charme.

Hvilke instagramprofiler, synes du, fortjener lidt ekstra larm?

@rachelemilia og @pihkala er nogle af mine svenske og finske favoritter, som i min optik burde have mange flere følgere.