Et 3,5 meter langt gardin har vist sig at være en genial løsning på Tanias indretningsudfordring

Det imponerende gardin pryder køkken og spisestue hjemme hos Tania, selvom de fleste af hendes følgere syntes det var en dårlig idé. Nu er gardiner det, hun får flest positive kommentarer for.

© @tanianoergaard

Denne uges instagrammer Tania Nørgaard, 35, arbejder som selvstændig stylist, fotograf og content creator i Studio Nørgaard, og så har hun en stærk følgerskare på sin instagramprofil @tanianoergaard.

Tania bor i Skanderborg med sin mand, Thomas, og deres to børn Emil og Nola på henholdsvis 2 og 5 år.

For 2,5 år siden flyttede familien ind i deres 200 kvadratmeter funkisvilla, som de selv har tegnet og derefter fået et byggefirma til at opføre. Det blev startskuddet på hendes instagramprofil, som siden da primært har fokuseret på bolig og indretning.

Tania beskriver selv sin indretning som budgetvenlig, og selvom familiens bolig ser elegant og eksklusiv ud, så er mange af møblerne købt hos både Ikea, Jysk og Søstrene Grene. Som stylist har Tania et godt øje for sammensætninger og har styr på, hvordan helheden får et smagfuldt udtryk.

Herunder kan du få Tanias gode råd til, hvordan hun giver et rum nyt liv blot ved at rykke rundt på én enkelt ting, og du kan samtidig se, hvordan et gardin på tværs af et rum kan være en genial ide.

LÆS OGSÅ Vores kæmpe guide til de flotteste gardiner til dit hjem

Ligeså vel som Tania deler ud af flotte billeder af sin indretning og sit hjem, deler hun også billeder af sig selv, sin garderobe, hendes unger og beskrivelserne til Tanias billeder omhandler ofte hverdagens trummerum - de gode såvel som de mindre gode.

© @tanianoergaard

Hvad er tanken bag din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Jeg elsker selv at følge boligprofiler og har fundet rigtig meget inspiration til vores nybyggede hus gennem Instagram. Derfor giver det mening for mig at have fokus på indretning og bolig, som har min store interesse. Jeg vil på nuværende tidspunkt ikke opnå andet end at inspirere rigtig mange kvinder (og mænd) til at opnå en personlig indretning i hjemmet med budgetvenlige løsninger.

Familiens nybyggede funkisvilla

© @tanianoergaard

New Yorker-væggene er noget af det, som Tania er særligt glad for, og de går igen flere steder i hjemmet.

© @tanianoergaard

Det smukke sorte køkken var lidt af et sats, som familien er endt med at blive virkelig glade for. Køkkenet er fra Hth, bordpladen er fra Komposit og lamperne er fra House Doctor.

© @tanianoergaard

De 3,5 meter lange gardiner rammer køkkenet ind på en elegant måde, og lofthøjden bliver virkelig tydeliggjort med de lange gardiner. Heldigvis er der stadig masser af plads til at sollys kan skinne ind gennem de store glaspartier og vinduer.

© @tanianoergaard

Den fine spisestue som ligger i forlængelse af køkkenet. Stolene er Hay, og lamperne er fra Normann Copenhagen.

© @tanianoergaard

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber, at de fleste tænker, at vi har formået at bygge et nyt hus, som alligevel ikke lugter helt så meget af standardløsninger, som man ser i rigtig mange nye huse.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Det ville være dejligt, hvis mine følgere lagde mærke til, at vi bor med en rød tråd og en personlig stil, men at vi også er en helt almindelig børnefamilie. Den skarpe følger vil bemærke, at der på de fleste af mine billeder ligger legetøj, en våd klud eller en bordplade med masser af krummer. Vi bor ryddeligt. Men jeg rydder ikke særlig meget op, inden jeg tager mine billeder.

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Jeg tænker over, hvad rummet skal bruges til. Hvilke funktioner og områder jeg ønsker, at det skal have. Så indretter jeg ud fra det. Fx har jeg netop indrettet begge børneværelser og multirum, og her lavede jeg en liste over, hvad rummene skulle kunne til hver af vores børn. På den måde skaber jeg præcis det rum, som passer til vores nuværende behov. Det gør i øvrigt også indretningsprocessen og valg af møbler meget nemmere.

Der er etableret en skinne til gardinerne, som kan afskærme stuen fra køkken- og spiseområdet, så stuen næsten får en hel biografstemning. Gardinerne er fra Gardinbussen.

© @tanianoergaard

Den fine stue med en dejlig plads til at slænge sig langs vinduespartiet.

© @tanianoergaard

Sofaen er fra Bolia.

© @tanianoergaard

Udsigten fra stuen ud over køkkenalrummet. Foruden muligheden for at afgrænse stuen fra køkkenet med gardinet, er der også etableret en New Yorker-væg for at tydeliggøre skellet fra det ene rum til det andet.

© @tanianoergaard

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Instagram er min klart største inspirationskilde. Selvom jeg bor i et nyt hus, og vi har valgt en del maskuline materialer såsom læder og sort jern, så bliver jeg inspireret af både profiler, der ligner vores hjem, og profiler der adskiller sig markant. Det kan fx være patriciavillaer, vægpaneler og pastelfarver. Især elsker jeg at følge med hos@moellebakken, @house_number1_, @christine_egholm og @danicachloedk.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Jeg kan ærligt ikke huske, hvornår jeg sidste har købt noget til hjemmet, som ikke var børnerelateret. De sidste mange køb er gået til børnenes værelser. Men jeg drømmer om et nyt rundt spisebord, en ny sofa og et nyt sofabord.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Mit bedste indretningstip på budget er at købe plakater og rammer og skabe liv på væggene i rummet på denne måde. Det kan give enormt meget til et rum. Når jeg får lyst til fornyelse, så tager jeg alle rammer ned fra væggene, og flytter dem i nye rum. Så giver det lidt nyt, men koster ikke en krone.

Soveværelset i en mørk grålig farve, som passer til resten af husets grålige nuance.

© @tanianoergaard

Endevæggen prydes af den populære Ivar-reol fra Ikea, som ikke er blevet udsat for maling, men som alligevel står smukt og klæder rummet på fineste vis.

© @tanianoergaard

Bag sengegavlen gemmer sig en god løsning på et aflangt walk in-closet med badeværelse på modsatte side. En god måde at udnytte rummet på.

© @tanianoergaard

Badeværelsesmøblet er ligesom køkkenet fra Hth. Bambuskurven er fra Søstrene Grene.

© @tanianoergaard

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

Jeg er allermest tilfreds med vores New Yorker-glasvægge og vores smukke sorte køkken. Køkkenet er husets allerfineste møbel, og selvom jeg ind imellem drømmer om et hvidt køkken (især om sommeren), så er jeg stadig meget glad for vores lidt modige køkkenvalg.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Mine følgere er ret vilde med vores lange gardiner. Inden vi fik dem, lavede jeg en story, hvor jeg spurgte mine følgere, om det kunne være fedt med lange gardiner. Næsten halvdelen synes, det var en dårlig idé. Men jeg holdt ved min mavefornemmelse og fik de smukkeste gardiner, som er 3,5 meter lange, og som fylder hele vores køkkenalrum. De skærmer for vinduer, men kan også bruges til at skærme stuen af. Så laver vi nogle gange biograf i stuen og lukker af til resten af huset. Valget om at bringe så store flader af tekstil ind i hjemmet har været det helt rigtige. De skaber personlighed, hygge og giver kontrast til de store hvide vægflader.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

Den største misforståelse må være, at man skal vælge med de praktiske briller. Så man er sikker på, at man ikke bliver træt af at se på det. Men hey, så bliver man bare heller aldrig rigtig glad af at se på det. Man skal turde vælge et farvet køkken, man skal turde vælge den mørkegrønne sofa og man skal turde male væggen i stuen en varmere og mørkere farve, end fornuften siger. Det sikre valg er også det kedelige valg.

Datteren Nolas fine værelse.

© @tanianoergaard

Vægtæppet er fra Oyoy Living Design og det fine bord- og stolesæt er fra Jollyroom.

© @tanianoergaard

Reolen er fra Ikea, som de har tilpasset til Nolas legetøj, og så legetøjskøkkenerne er blevet en integreret del af reolen.

© @tanianoergaard

Sønnen Emils værelse. Sengen er fra Jysk, og de stablede puder er fra Søstrene Grene.

© @tanianoergaard

De fine antiklignende børnestole er fra Ikea.

© @tanianoergaard

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Jeg drømmer om at bygge et orangeri til huset. Jeg har tusinde gange fortrudt, at vi ikke fik det tegnet ind, da vi byggede. Jeg går flere gange om ugen og pønser på, hvor man mon kunne vælte en væg, lave en dør og bygge et orangeri.

Er der noget i dit hjem, du er sikker på, også er der om 10 år?

Nej. Jeg er ikke engang sikker på, at jeg selv er i mit hjem om 10 år. Jeg går med en drøm om at bygge igen, og hvis dette ikke sker, så ville det ikke undre mig om jeg var kommet på nye ideer til vores nuværende hus.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Mit næste projekt er mit kontor. Jeg er selvstændig fotograf og arbejder mange dage hjemmefra. Mit kontor er min base, og indtil nu har rummet båret præg af lappeløsninger (og rod!). Nu vil jeg gerne skabe et rum, som er hyggeligt at arbejde i, hvor alt rodet kan gemmes bag skabslåger, og hvor der er både planter, plakater og levende lys.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Jeg falder ofte over små boligprofiler, som jeg virkelig nyder at følge. Især kan jeg anbefale @charlotte_daugaard, @decorbyortwed, @mieborup og @tinnekierhome.

Et kig til kontoret hvor Tania bruger en del tid i sit arbejde som selvstændig.

© @tanianoergaard

Kontorbordet er et udgået et af slagsen fra Ikea.

© @tanianoergaard

Bad New Yorker-væggen i køkkenet gemmer sig et toilet.

© @tanianoergaard
© @tanianoergaard