Få Instagrammerens quickfix til et rum, der kræver forandring på budget og ingen tid

Maria Elisabeth oprettede sin instagram for at familie og venner kunne være en del af familiens renoveringsprojekt. I dag følger flere end 14.000 med i boligopdateringerne på hendes profil.

renovering
© @husetpaafrederiksberg

Maria Elisabeth - som til daglig er advokat - er på Instagram bedre kendt som @husetpaafrederiksberg, hvor hun deler ud af glimt fra sit smukke hjem og nogle vilde før- og efterbilleder.

I et rækkehus på 187 m2 bor hun med sin mand og deres 2, snart 3 børn. Rækkehuset er fra 1928 og er tegnet af Thorkild Henningsen.

Da parret overtog huset for halvandet år siden, havde den næsten 100 år gamle bolig brug for en kærlig hånd for at leve op til de ønsker, som familien havde. Med holdbare løsninger, designklassikere og vægge malet i en sart farvepalet, har parret formået at skabe et smukt hjem, som er tro mod husets alder og stil.

Læser du med her, kan du høre hvad Maria Elisabeth mener, er den største misforståelse, når det kommer til indretning og se hendes misundelsesværdige køkken.

Den enkle og stilrene spisestue består af et spisebord fra Hay, Wegnerstole, lampe fra Hay og et hjemmelavet vitrineskab.

© @husetpaafrederiksberg

Keramikuglen på bordet er fra Pylle Søndergaard og fundet ved Bendtens. Plakaten er fra Stilleben.

© @husetpaafrederiksberg

Skabet er det meget populære men desværre udgåede Stockholm-skab fra Ikea. Ovenpå er en plakat fra Curated Copenhagen, en lysetage fra Skultuna og en Murano lampe fundet ved Millefiori

© @husetpaafrederiksberg

Her kan man se et kig ud til den fine have, der hører med til huset. Gulvtæppet er fra Kelim Kiosken, og den store vase er fra Northbynorth.

© @husetpaafrederiksberg

Hvad er tanken bag din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Til en start var formålet med min profil blot at familie, venner og bekendte kunne følge med i vores renoveringsprojekt. Det greb så siden om sig på følgerfronten.

Jeg bruger primært min profil til at blive inspireret. Folk er så søde og gode til at dele ud af gode råd, tips og tricks. Min Instagram-profil er efterhånden blevet til en form for hobby, hvor jeg får afløb for mine mere kreative sider.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber folk kan se, at der er lagt nogle tanker i at vælge nogle grundelementer i vores renovering af huset, der er langtidsholdbare ift. husets ophav men stadig har en form og funktionalitet, der afspejler tiden, vi lever i. Således har det været vigtigt for os at respektere husets stil og alder samtidig med, at vi gerne vil bo moderne. Vi har derfor under renoveringen gjort os umage med at træffe nogle valg, der er holdbare mange år frem i tiden. Nogle beslutninger traf sig selv i forbindelse med renoveringen - som f.eks. nyt tag, idet der var hul i taget, men vi har været længe om at træffe de store beslutninger omkring badeværelse og køkken for at sikre, at huset har en sikker stilfornemmelse af både fortid og nutid.

Videre håber jeg, de tænker, at indretningen giver en følelse af at være hjemme, og at det er hyggeligt. Vi har to små børn, og det er vigtigt for os, at de også føler, de kan lege og være i huset, uden det hele bliver alt for pænt.

Det smukke lysegrå køkken - som forøvrigt er malet i en varm terracotta-farve indvendigt - er designet af Stilleben.

© @husetpaafrederiksberg

Lamperne er fra Dcwéditions.

© @husetpaafrederiksberg

Keramikuglen er fra Pylle Søndergaard. Plakaten er fra Curated

© @husetpaafrederiksberg

Køkkenet består både af skabe langs væggen og en fast køkkenø.

© @husetpaafrederiksberg

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Jeg tænker rigtig meget over, hvilken funktion rummet skal have. Samtidig er det rigtig vigtigt for mig, at rummet føles roligt og hyggeligt at være i, ligesom det selvfølgelig gerne må være smukt indrettet.

Hvid er efter vores overbevisning en farve, man ofte bruger, når man ikke kan finde på andet. Vi har for at tilføre rummene lidt karakter og gøre det hele hyggeligere derfor valgt at male mange af væggene i huset i forskellige farver. Dette synes vi, skaber rum i rummet, ligesom det er med til at reflektere lyset og skabe de retter stemninger.

Hvem eller hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg finder helt sikkert mest inspiration i diverse boligmagasiner, på Instagram og Pinterest og når vi er ude at rejse.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

En keramikkande af Pylle Søndergaard formet, som en ugle. Uglen fandt jeg i Bendtsens, og den er unik, fordi der mig bekendt kun er lavet én af hver slags.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

At tilføre nogle blomster og/eller planter til et rum kan virkelig gøre noget ved det. Det er mit quickfix, hvis der er noget, der trænger til at blive ændret uden det store arbejde.

© @husetpaafrederiksberg

Reolen er håndlavet af Bois Copenhagen. Sofaen er fra Hay, og sofabordet er Oxdenmarq.

© @husetpaafrederiksberg

Reolen går hele vejen rundt om døråbningen ind til køkken og spisestue og giver masser af smuk og praktisk opbevaring.

© @husetpaafrederiksberg

Et flot udsyn over reolen, der pryder hele den ene væg ind mod spisestuen.

© @husetpaafrederiksberg

Parret har valgt et terrazzogulv fra Raaform og guld armaturer, som står godt med den blege beige farve på væggen.

© @husetpaafrederiksberg
© @husetpaafrederiksberg

Hvad er du mest tilfreds med i dit hjem?

Jeg er rigtig tilfreds med vores køkken fra Stilleben Architects, der er kvalitet i både materialer og design hele vejen igennem. Og så passer køkkenet fantastisk til vores hus. Det er så rart, at køkken, stue og spisestue er integreret i ét og med direkte udgang til have på begge sider af huset.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

At nogle tit indretter efter en tendens i tiden uden at tænke på den lange bane og i langsigtede løsninger. Alt behøver ikke være design eller dyrt for at passe ind. Man kan ligeså godt blive glad for noget, man har fundet på et loppemarked eksempelvis.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Jeg drømmer om at eje Lille Petra lænestolen fra &Tradition i lammeskind. Den har stået højt på min ønskeseddel i mange år efterhånden, og den ville passe perfekt ind i hjørnet i vores stue.

Derudover drømmer vi om at eje en ph væglampe i kobber til udendørs samt Ringkrone 5 fra Vilhelm Lauritzen, som ville passe perfekt over vores spisebord.

Sengebordet i soveværelset er en malet finerkasse fra Trævarefabrikkerne, som er blevet spicet op med en marmorplade. Lampen er Gubi

© @husetpaafrederiksberg

Skabene er et Ikea-hack, hvor lågerne er blevet påsat lister for at give dem et mere klassisk udtryk. Spejlet er en gammel sag fra Ellos.

© @husetpaafrederiksberg

Sengetøjet er fra Studio Feder, og Murano lampen er fundet ved Muranolamp Retail.

© @husetpaafrederiksberg

Et smugkig ind til datterens værelse, hvor der er lavet endnu et Ikea-hack på skabslågerne. Det yndige gyngefår er fra Povlkjer, og tæppet er Søstrene Grene.

© @husetpaafrederiksberg

Det antikke karlekammerskab på sønnens værelse er fundet ved Wild Child Copenhagen. Den hvide bjørn er fra Mr Maria, og tæppet her er også fra Søstrene Grene.

© @husetpaafrederiksberg

Er der noget i dit hjem, du er sikker på, også er der om 10 år?

Uglen fra Pylle Søndergaard er der helt sikkert, og det samme er formentlig vores ph jubilæumslampe i raw samt vores Y-stole, der helt sikkert et kommet for at blive.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Vi har altid mange ting, vi gerne vil kaste os over. Noget der står højt på den liste er bl.a. at lave nogle radiatorskjulere, ligesom vi rigtig gerne vil have skiftet taget på vores garage til et sedumtag, som er et grønt tag.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Jeg følger rigtig mange fine profiler på Instagram, og det er derfor svært bare at pege på nogle få. Men af mindre profiler, synes jeg dog, det er relevant at nævne følgende:

@kinneandersen

@ourfrederiksberghome

@helenehoue

@sedselroug

@maiday_maiday

@detlillehuspaaoesterbro

@signe_hm

@kristinnaandreasen

Gæsteværelset på kvisten er indrettet med endnu et Stockholm skab, en Wegnerstol, Louis Poulsen lampe og et fint sidebord fra Søstrene Grene.

© @husetpaafrederiksberg

Sengegavlen er fra Coop Living, og lampen er igen en Murano.

© @husetpaafrederiksberg