"For mig hjælper det at flytte alt nips hen på spisebordet, og så "starte forfra""

To minutter efter de tidligere ejere havde forladt matriklen i Peter og Mettes nye hus, rev Peter halvdelen af køkkenet ned. Tre måneder efter stod parrets nye hjem klar.

Renovering af villa
© @mettenorrild

Ugens instagrammer Mette Norrild, der på instagram er at finde under samme navn, bor i Ringe på midtfyn med sin mand og deres to børn.

I 2019 overtog de deres nuværende hjem: en ældre villa fra 1977 på 195 kvm fordelt på 2 etager.

De brugte 3 måneder på at renovere underetagen med nyt køkken-alrum, legeværelse og entre.

Det er næsten ikke længere til at se, at huset er fra 70'erne, men parret har dog alligevel valgt at lade møbler fra den tid blive repræsenteret i de fleste rum i huset. Gode genbrugsfund, klassiske designkøb og arvestykker præger husets indretning og spiller godt med husets nye look efter gennemrenoveringen med nye sildebensgulve og farverede vægge.

Læs med her for at høre, hvordan parret fandt en billigere løsning til deres efterspurgte sildebensgulv, og hvad Mettes bedste råd er til at give et rum nyt liv.

© @mettenorrild
© @mettenorrild

Hvad er tanken bag din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Nu er min profil et sted, hvor jeg kan få afløb for mine kreative indretningsideer og DIY's - et sted hvor jeg kan dele vores hjem og forhåbentligt inspirere andre. Det er min kreative dagbog, og jeg synes, det er sjovt at scrolle tilbage i feed'et og se, hvor meget min indretning har ændret sig med tiden. Derudover elsker jeg de relationer, som opbygges via instagram. Hvad end det er relationer ift. morlivet eller til bolig, så kan man altid finde råd og inspiration på Instagram.

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

Vores køkken-alrum/stue er mit yndlingsrum i vores hjem. Det er her, vi bruger mest tid både som familie men også med vores venner. Hele rummets opbygning og vores valg i forbindelse med renovering har gjort, at det simpelthen er blevet sådan et godt rum. Særligt stolt er jeg af vores new yorker-væg (væg med vinduesparti, red.), som giver ekstra lys i rummet. Den blev lavet, fordi vi ikke kunne undgå en stolpe midt i rummet (pga. bærende væg), og så fandt vi på at sætte en new yorker væg i i stedet for at have en fri stolpe midt i rummet.

Bordet er fundet brugt på Facebook, og stolene er de klassiske y-stole fra Wegner. Den fine lampe er fundet i Søstrene Grene, og vitrineskabet er Ikea.

© @mettenorrild

Det hvide enkle køkken er fra Svanekøkken og er spicet op med en mørk rødlig farve på væggen. Plakaten er fra Paper Collective, og lampen er designet af Bent Karlby og er købt ved Genbrugshallerne.

© @mettenorrild

Indholdet i vitrineskabet er perfekt farveafstemt, så det hele passer sammen. Mågestellet og Royal Copenhagen porcelænet passer så fint med det lyserøde og blå glas i vitrineskabet. De fleste af tingene er fundet på genbrugen og andet er arvet.

© @mettenorrild

Den fine grønlige farve på væggen er fra Jotun Lady og skaber en smuk ramme om billedvæggen og det fine genbrugsskab, der har fået en omgang af samme farve maling.

© @mettenorrild

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Hvilke farveskalaer rummet skal indeholde. Jeg elsker farver, og nogle gange kan jeg godt komme til at elske og mikse lidt for mange farver. Det giver nogle gange lidt rod i mit hoved, og derfor prøver jeg at fokusere på 2-3 basisfarver, når jeg indretter et rum.

Farverne skal helst gå igen i nips, puder og på væggen. Derudover tænker jeg også på rummets funktionalitet. Godt nok vil jeg gerne have, at det skal se pænt ud, men der skal også være funktionalitet i rummet, så vi som familie kan være og leve her. Det er en balance.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Uh, der er mange. Dog søger jeg ofte inspiration ved @ditteblog, som er sindssygt god til at indrette med dejlige og rolige farver. Jeg elsker, hvordan hun sammensætter ting og farver - og hendes miks af nyt og loppefund, synes jeg virkelig godt om. Desuden finder jeg rigtig meget inspiration ved @stonemuse, som har en dejlig og finurlig indretning. Bl.a. er min billedvæg inspireret af hende.

@_mernee er også en evig kilde til inspiration. Jeg tror, at jeg har fulgt hende siden 2012 og synes, det er så inspirerende, hvordan hun kan forny deres hus på ny igen og igen.

@christinedelmar, som også har renoveret deres 70'er hus, er en af yndlingsprofilerne på Instagram. Selvom vores indretning er forskellige, så synes jeg, der er mange fine detaljer i deres hjem, som sagtens kan overføres til de fleste hjem.

Sofaen er fra Ilva og bliver prydet af puder i fine farver fra h&m home. Gulvtæppet er fra Ellos, og den meget fine barvogn er et loppefund fra Frankrig.

© @mettenorrild

Væglampen er Louis Poulsen, det lille bambusbord er fundet i Unik Odense, og stolen i samme stil er fra Jysk.

© @mettenorrild
© @mettenorrild

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber først og fremmest, at de tænker, at vi bor hyggeligt - at vores hjem er et sted, hvor man kan slappe af og bare være som gæst. De må gerne tænke at stemningen er uformel med et twist, og man må gerne kunne se, at vi lever her. Alt kan ikke være æstetisk i en børnefamilie - der skal også være plads til de praktiske elementer i de rum, hvor der er brug for det.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Støvet i vindueskarmen og de stadig manglende fodpaneler rundt omkring. Selvom det kan se perfekt ud på instagram, så er vi som en hver anden børnefamilie, hvor der er gang i den fra morgen til aften. Så bag de pæne billeder er der også hverdagsrod og støv.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

Jeg hører tit, at folk er bange for at springe ud i at indrette sig med farver, og derfor vælger de bare at indrette sig sikkert med sort og hvid. De er nok bange for at lave fejl. Mit råd er, at folk bare skal springe ud i det - man kan altid male væggen over igen, hvis ikke man kan lide farven alligevel. Og at male er en billig måde at forny sit hjem på.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det er klart vores sildebensgulv, som ligger i det meste af underetagen. Det var min største drøm at få sildebensgulv, da vi skulle renovere vores nye hus. Desværre var budgettet ikke til massiv sildebensgulv i egetræ, men istedet fandt vi et billigere alternativ - nemlig et klik-gulv med egetræs-finér. Vi er simpelthen så glade for gulvet og har ikke fortrudt et sekund.

Kommoden er et arvestykke fra Mettes farmor og farfar. Knagerne er fra Søstrene Grene og er sat på en fodliste, der er blevet monteret væggen. En god løsning til at fuldende væggen.

© @mettenorrild

Bambusspejlet er fundet i h&m home, og plakaten er fra paper collective.

© @mettenorrild

Omkring vinduesrammen kan man se spor fra renoveringen, som ellers ikke er at spotte særlig mange steder i parrets hjem på trods af, at de startede renoveringen for blot 1 år siden.

Skabet er det populære Stockholm-skab fra Ikea, og lampen er fra &tradition.

© @mettenorrild
© @mettenorrild

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Snoede og farverige stearinlys til vores lysestager. Man kan få så mange smukke stearinlys for tiden, og jeg elsker, hvilken stor effekt et lille lys kan have på indretningen.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

At gå på genbrugsjagt. Der er simpelthen så mange skatte derude, og jeg synes, at loppefund er med til at give ens bolig personlighed og charme - og med unikke ting skaber du et unikt hjem. Du kan også sagtens finde lækre designklassikere til få penge. Jeg var selv så heldig, at finde en LeKlint lampeskærm til blot 40 kr. i Kirkens Korshær.

I dag kan man jo også sagtens gå på loppemarked hjemme fra sofaen. Jeg finder ofte lækre og prisvenlige ting på Facebook Marketplace - bl.a. vores spisebord i egetræ eller børnebænken på legeværelset. Jeg kigger altid efter små-møbler, som kan males i en lækker farve, lamper/lampeskærme i pastelfarver, farvede vaser/glas/skåle eller skønne malerier.

For mig hjælper det også tit at flytte alt nips hen på spisebordet, og så "starte forfra" med indretningen. Stil dit yndlingsnips på nye måder. Det er som om, at rummet får helt nyt liv, hvis tingene bliver flyttet lidt rundt.

Desuden kan grønne planter gøre en stor forskel i indretningen. Med store planter skaber du liv i boligindretningen, og tager du i IKEA, kan de købes relativt billigt.

Skabene overtog de med huset og efter en gang grå maling og nogen nye greb står skabet flottere end nogensinde. Loftslampen er endnu et arvestykke fra Mettes farmor og farfar.

© @mettenorrild

Stolen er fra Jysk, og den karrygule pude er fra h&m home. Messinglampen er fra Jotex, og natbordet er fra Kartell.

© @mettenorrild

Den fine børnebænk er endnu et loppefund. Ananastæppet og pærekurven er fra Ferm, og kangerækken er fra h&m. Reolen er et arvestykke.

© @mettenorrild

Skænken er igen et 70'er levn fra Mettes farmor og farfar og fungerer nu som opbevaringsløsning til børnenes legetøj.

© @mettenorrild

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Drømmen ville nok være at eje en en Bamsestol fra Hans J. Wegner. Det er den smukkeste stol, men den er langt over vores budget. Men nøj, hvor er den smuk!

Er der noget i dit hjem, du er sikker på, også er der om 10 år?

Vores skønne Y-stole fra Carl Hansen og Søn og vores Arne Jacobsen lamper, tror jeg, stadig har en central plads i vores hjem om 10 år. Klassisk dansk design holder bare altid i indretningen.

Derudover tror jeg også at vores barvogn, som jeg fandt til 8 euro på et fransk loppemarked, har sin plads i vores hjem om 10 år.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Åh, jeg har mange projekter i støbeskeen. Jeg er bl.a. ved at male et gammelt IKEA vægvitrineskab, jeg fandt i genbrugen, som skal have en central plads i stuen. Derudover mangler vi at skifte gulvtæppet i vores søns værelse og lægge laminatgulv i stedet.

Helt generelt tror jeg, at jeg i fremtiden vil være endnu mere modig med farver i indretningen. Jeg drømmer f.eks. om at male et loft i en skøn farve.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Jeg har netop opdaget profilen @mariamostrup, som er en profil fyldt med knald på farverne. Hendes sans for at mikse farver er jeg meget fascineret af.

Derudover er jeg vild med @nordhytte, som er lidt i den anden retning. Bløde, sprøde og varme pasteller. Virkelig en skøn og fin profil.