"For os er der altid solskin i det køkken - selv på gråvejrsdage"

Til dagligt bor Stine og Karsten fra Nybyggernes ottende sæson i et farvestrålende 70'er-hus lidt uden for Horsens. Kom med indenfor.

Nybyggerne 2022 gult hus
© Stine Jylov

Ottende sæson af Nybyggerne på TV2 havde premiere d. 31. august, hvor fire par igen flyttede ind i hver deres tomme hus.

Et af de fire par er Stine Jylov på 47, som er kunstner, designer og foredragsholder og Karsten Poulsen på 61, der er direktør for Børn og Unge i Nordfyns Kommune.

De fik nøglen til gult hus, men til daglig bor de i et 137 kvm 70'er parcelhus, som ligger i den lille landsby Søvind, 10 km udenfor Horsens. Her er der fyldt med farver, kunst og betydning - og så er udestuen forvandlet til Stines atelier.

Lær dem bedre at kende her, og se hvordan de har indrettet sig privat med mindst lige så stor farveglæde som den, de dyrker i programmet.

Nybyggerne 2022 Stine og Karsten
© Stine Jylov

Hvordan vil I beskrive jeres stil?

  • Vores stil er lidt præget af, at vi er to husholdninger, der er flyttet sammen, så vi har mange ting, meget kunst og mange bøger. Vores hjem bærer præg af, at vi elsker hygge, farver og planter, men vi er nok ret svære at putte ned i en bestemt boks rent stilmæssigt. Måske vil nogen nok kalde vores stil for maksimalisme, netop på grund af alle vores ting og det gode miks mellem gammelt og nyt. Men det er ikke en stil, vi sådan bevidst har valgt. Vi er bare ret glade for at omgive os med smukke ting og ting, der har betydning. Stort set al nips, ting og møbler har en betydning for os.
Nybyggerne 2022

Stine og Karsten har malet husets originale køkken i lyserød og orange. Klinkerne er også husets originale.

© Stine Jylov
Nybyggerne 2022
© Stine Jylov
Nybyggerne 2022

Stine har selv malet de gamle krukker, så de passede til resten af køkkenet, Saltskålen er fundet i genbrug.

© Stine Jylov

Hvad er I gladest for i jeres hjem?

  • Vi elsker vores røde væg med det røde klaver. Det er simpelthen en farve, der gør en glad, kombineret med alle billederne af vores børn, børnebørn og familie. Og så er vi også ret glade for vores køkken. Der er mange, der har sagt, at vi var modige, da vi valgte at male det lyserødt og orange, men for os er der altid solskin i det køkken - selv på gråvejrsdage.

Hvad drømmer I om at ændre i jeres hjem?

  • Hvis vi ikke vinder Nybygger-huset, drømmer vi om at lave nye badeværelser, for selvom de fungerer, så er de slet ikke stilmæssigt, som vi kunne ønske. Vi vil også gerne bygge et ordentligt værksted til Stine, og derefter inddrage udestuen til stue, så vi får naturen endnu mere ind i huset.
Nybyggerne 2022

Det gamle karlekammerskab, der tidligere stod i Stines barndomshjem, har fået nyt liv med maling og nye greb fra Anne Black.

© Stine Jylov
Nybyggerne 2022
© Stine Jylov
Nybyggerne 2022

Skabet i parrets spisestue er et palisanderskab, som Karstens far lavede som svendestykke, da han blev udlært møbelsnedker i 1950’erne.

© Stine Jylov
Nybyggerne 2022

Parret elsker den røde væg. Klaveret har de selv malet i samme farve som væggen, mens Stine har istandsat klaverstolen.

© Stine Jylov

Hvorfor meldte I jer til til 'Nybyggerne'?

  • Vi meldte os til 'Nybyggerne', fordi vi som sammenbragt familie rigtig gerne vil bygge et nyt fælles hjem op sammen. Vi kan også godt lide at udfordre os selv og elsker gør det selv-projekter, og i 'Nybyggerne' får vi det hele serveret på en og samme tallerken.

Kan vi forvente samme stil i gult hus?

  • Der er helt sikket nogle ting fra vores nuværende hus, som man vil kunne genkende i gult hus. Hygge og farver er vigtige elementer for os i en bolig. Men gult hus på Nybyggervej er også en chance for at lege og prøve nogle ting af. Vi har fx et dogme om at bruge så meget genbrug som overhovedet muligt. Vi leger også med mange flere farver, og så er vi ret inspireret af vores yndlings rejsemål; Italien.
Nybyggerne 2022

Sofabordet er et tidligere puslebord, som Karstens far har lavet, og som Stine senere har lavet om til sofabord ved at male det, så det ligner et klinkebord.

© Stine Jylov
Nybyggerne 2022

Keramiklampen er et arvestykke fra Stines Farmor, mens guitaren er et at Stines kunstværker.

© Stine Jylov

Var der noget bestemt I glædede jer til at kunne udleve i Nybyggerne, som I ikke har turdet/kunnet derhjemme?

  • Vi har glædet os helt vildt til at starte helt fra bunden, med et tomt lærred så at sige, som vi har kunne bygge op præcis, som vi ville rum efter rum, uden først at skulle brække en masse gammelt ned. Det har givet fantasien frihed, og os en mulighed for at skabe et hjem, hvor der er sammenhæng i stilen i hele huset.
Nybyggerne 2022

Stine har atelier i udestuen. Med undtagelsen af den grå sofa, så er alle udestuens møbler blevet transformeret til kunst af Stine.

© Stine Jylov

Hos Stine og Karsten er der også kunst i haven. Kunst findes også i vores have. Vægmaleriet er et maleri af dem, der bor i huset.

Nybyggerne 2022
© Stine Jylov