Fra klassisk A-hus til moderne villa
Sådan forvandler man et 60'er-parcelhus til en supermoderne og funktionel villa.
Familien Brogaards hus er et rigtig godt eksempel på, at du skal vælge bolig efter beliggenhed. Huset kan nemlig altid ændres - det kan beliggenheden ikke. Da familien købte det typiske A-hus fra 60’erne for otte år siden, vidste de godt, at det skulle bygges om, men ruminddelingen var i orden, og beliggenheden med skoven som nabo var som at have vundet i Lotto.
Efter fem år i det 350 kvadratmeter store hus havde de fundet ud af, hvad de ville have ændret, og første skridt var at få pudset facaden op, så de gule mursten blev skjult af et opdateret ydre. Andet skridt var at føre nogle relativt små vinduer helt ned til gulvplan, så hver etage kom til at fremstå en del lysere. Nogle af de nye glaspartier har desuden døre, der giver direkte udgang til svalegangen og terrassen i førstesalshøjde og til terrassen i haveplan.
Og nu vi er ved etagerne ... De er lidt svære at finde rundt i dette hus, der er lidt af et hurlumhej-hus. Grunden skråner så meget, at nederste etage halvvejs gemmer sig inde i grunden, og derfor ser huset flere etager højere ud fra haven end fra indkørslen. Skoven gemmer sig til gengæld ikke. Den begynder, hvor haven slutter, og derfor kan man fra terrasserne se træer, træer og atter træer, så langt øjet rækker.
Læs mere og se flere billeder fra den skønne bolig på de næste sider.

Fra køkken og spiseafdeling er der direkte udgang til terrassen, som fra havesiden ligger i førstesalshøjde og derfor har det perfekte vue over skoven.

Spisebordet er fra gulvplanken.dk, mens stolene i glade farver er fra Excel. Et godt tip til at gøre sin indretning mere personlig og spændende er at mikse spisebordsstole i forskellige farver eller design.

Køkkenet fra Boform har to ansigter. Når skabene er lukkede, kan det næsten være svært at se, at her er tale om et køkken. Når lågerne åbnes, dukker et væld af sindrige hyldesystemer med familiens farverige køkkengrej op. Bordpladen er lavet i sort corian, så den matcher kogeøens elementer, der står i stærk og effektfuld kontrast til den høje hvide skabsvæg.

Rice er et af de firmaer, som Box de Lux sælger mange varer for, og det ses tydeligt i hjemmet - ikke mindst i køkkenregionen.

Flere steder i huset er traditionelle døre erstattet af store skydedøre sprøjtelakeret i sprælske farver. Samtidig ændrer udtrykket i boligen sig, alt efter om dørene er skudt frem eller tilbage. De fine plakater er fra en gammel kampagne og fundet på loppemarked, hvorefter Pia har sat dem i ens rammer.

Reolen er bygget til huset og ligner et smukt billede bag de to lænestole fra Flexform.

Billedet her viser tydeligt, hvordan Pia opererer med store hvide flader (og sofaer) og tilsætter farver ved hjælp af tilbehør. De lyse sofaer er fra italienske Flexform, mens Pia selv har lavet malerierne på væggen.

Hvorfor ikke male væggene efter tilbehøret? Væggen ved brændeovnen malede Pia brun, fordi Box de Lux på et tidspunkt fik en kurve-serie med brun flet.

Tidligere var der et gammeldags tremmegelænder langs trappen i entreen. Nu sørger en glasflade for, at hele rummet syner meget moderne og luftigt. Den lange bænk, der er praktisk, når børnene skal klæde sig på om morgenen, er fra gulvplanken.dk.

På førstesalen er der indrettet kontor. Bordet er lavet af Dinesen-gulvplanker, der blev tilovers under ombygningen.

Et af ombygningsprojekterne gik ud på at hæve loftet på første-salen og dermed fritlægge spærrene. Det har givet mulighed for, at lyset kan strømme ind gennem de nye ovenlysvinduer.

Som i resten af huset er basiselementerne på badeværelset holdt i lyse nuancer, mens til- behøret er farverigt. Her er det et ‘Pinocchio’- tæppe fra Hay, der skaber ekstra stemning.

Gulvplankerne i hvidpigmenteret Douglas-gran fra Dinesen fortsætter op ad væggen og kommer derfor til at virke som sengegærde. En raffineret detalje lige til at kopiere.

Ud for hvert børneværelse hænger der et kahytsnummer, fundet på loppemarked ligesom det sjove ‘legende børn’-skilt.

Den ældste datter på 13 år bruger sit skrivebord meget, og derfor har det fået en central placering midt i rummet. Bordet er et loppefund og gulvtæppet fra Rice.

Fordelingsgangen mellem børneværelserne på nederste etage i familiens hus er gjort til en fjernsynsafdeling, hvor børnene kan hygge sammen.
