Hanne har skabt forretning på sit og familiens imponerende hjem

Ugens instagrammer brugte 3 år på planlægningen af familiens drømmehjem og det var ventetiden værd!

© @hanneromhavaas

I Lyngdal i Norge bor Hanne Rom Havaas, hendes mand Rune og deres tre børn med den smukkeste udsigt til bjerge og solnedgang.

Efter tre års omfattende planlægning og ombygning kunne de i 2010 flytte ind i det 450 kvadratmeter store funkishus. Hanne har efterfølgende indrettet hjemmet med sans for det praktiske, men i særdeleshed også med en indbydende farvepalet, velvalgt nips og en kærlighed til dansk design.

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Det, som kendetegner min profil, er, at det kun er mine egne billeder og ikke bare reposts af andres. Det jeg poster, er billeder af mit hus og min have, lidt af mig selv og lidt omkring mode.

Jeg ønsker, at mine følgere skal 'kende' mig og få et forhold til mig. Jeg lægger vægt på god billedekvalitet og lyssætning, og jeg forsøger at variere mine billeder mellem nær- og totalbilleder. Jeg viser forskellige rum, giver tips til praktiske løsninger og tænker på kvalitet.

Til at begynde med var min Instagramprofil bare for sjov, men i takt med at jeg fik flere og flere forespørgsler, blev til det en forretning. Det er utrolig spændende!

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Jeg har nok en minimalistisk og skandinavisk stil, som jeg samtidig forsøger at gøre hyggelig. Jeg kan godt lide at tilføre lidt puder og tilbehør, så udtrykket bliver til varmere, for huset, vi bor i, har mange vinduer, store hvide flader og lyse egetræsgulve.

Jeg elsker kontraster, derfor er vindueskarmene koksgrå. Jeg er ikke en, som ofte skifter møbler, derfor er mine køb altid meget gennemtænkte.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg bliver inspireret af andre Instagrammere, boligmagasiner og veninder. Når jeg er på udlandsrejser, bliver jeg også altid meget inspireret. Jeg har lige været på et nydeligt hotel på Kreta, som inspirerede mig meget. Derudover bliver jeg meget inspireret af dansk design, og jeg tager ofte på ferie til Danmark.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Mit sidste køb er nye møbler til terrassen. Det har jo været et fantastisk sommervejr, og jeg elsker at lave terrassen om til en oase af blomster.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Mit bedste indretningstip på budget er at købe friske, afskårne blomster og nye, billige puder. Det kan virkelig forandre meget!

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Det, jeg er allermest stolt af i vores hjem, er, at det er praktisk, samtidig med at det er flot.

Vi brugte tre år på planlægningen og opbygningen af vores hus, og det fungerer virkelig godt til en familie på fem. Vi har både et træningsrum og en hjemmebiograf og de to rum er blevet så gode! Det er otte år siden, vi byggede huset, og jeg er glad for, at de valg, vi tog dengang, stadig er så moderne.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det må være vores soveværelse og vores badeværelse!

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Jeg ville elske at have et svømmebassin i haven. Eller flere danske designikoner og møbler.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Vi har ikke så mange farver på væggene i vores hjem udover børneværelserne, som har har én væg med blå, gul eller lilla. Jeg tror på, at børn har brug for farver. Ellers er hjemmebiografen malet mørkeblå fra gulv til loft, og det er blevet super godt!

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

For 5 år siden var huset helt tomt, så jeg har brugt årene på at købe nye møbler for at få hele huset indrettet, og nu er jeg endelig færdig. Min stil har ikke ændret sig så meget, men mit valg af farver har ændret sig i takt med de skiftende trends.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Jeg bliver aldrig træt af mine cognacfarvede 'Butterfly Chairs', som er fra OX Denmarq. Dem elsker jeg! Jeg drømte længe om dem, før jeg købte dem, og jeg har ikke fortrudt på noget tidspunkt.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Mit næste projekt bliver at opgradere gæsteværelset. Jeg overvejer lidt at male det, men jeg har endnu ikke besluttet mig for en farve.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Jeg synes, der er mange profiler, som fortjener noget larm. Derfor præsenterer jeg faktisk hver fredag to profiler på min egen Instagram, som jeg synes skal promoveres.