Her er Tasjas trick til at få din nye radiatorskjuler til at blende ind i et ældre hjem

Kom med indenfor hos Tasja, hvor der bliver rykket rundt ugentligt, og hvor hverdagsrod er okay at vise frem.

© dengamlekoebmandsbutik

Ugens instagrammer, Tasja Korfitz Brinch, 32, bor i Esbjerg med sin kæreste, deres to sammenbragte drenge og deres fælles datter på 3 år. Til dagligt er Tasja sygeplejerske i børne- og ungdomspsykiatrien men er på nuværende tidspunkt ved at skrive speciale i psykiatrisk sygepleje.

På sin profil @dengamlekoebmandsbutik deler hun billeder fra sit hjem; en murermestervilla fra 1926, som er indrettet smagfuldt og hyggeligt med plads til familiens børn.

Familien flyttede ind i deres 176 kvadratmeter bolig for 2 år siden og har siden da knoklet med at få huset i stand. Uden erfaring har de selv renoveret hjemmet, så det passede til deres behov.

Samtidig elsker parret forandring og har på bare 2 år haft malet om 3 gange, haft 4 forskellige sofaer (hvoraf den ene aldrig nåede indenfor, inden de fortrød), haft 2 forskellige spisebordet, haft soveværelse 2 forskellige steder, haft massevis af forskellige lamper og rykket stuen rundt af flere omgange. Parret mener selv, at det handler om nysgerrighed, og at deres hjem gerne skal afspejle den tid, de befinder sig i.

LÆS OGSÅ Sådan bygger du din egen radiatorskjuler

© dengamlekoebmandsbutik

Hvad er tanken bag din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Tanken bag min profil er først og fremmest at hente inspiration fra hele verden for derefter selv at kunne inspirere mit eget videre til andre.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber at folk synes vi bor personligt, hvor det emmer af følelsen "hjemme".

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Når jeg tager billeder, er der ikke noget, jeg som sådan håber ikke bliver set (udover vores grimme plastiktagrender udenfor - smiler), da jeg forsøger at gøre det mindre opstillet for at vise, hvordan virkeligheden egentlig er.

Det sorte køkken er fra Ikea. Spisebordet er fundet brugt på Dba og er sat sammen med et miks af forskellige smukke stole.

© dengamlekoebmandsbutik

Det sorte køkken og den brændte orange farve på væggen skaber en smuk kontrast til hinanden.

© dengamlekoebmandsbutik

Igennem den store døråbning kan man se ind til stuen.

© dengamlekoebmandsbutik
© dengamlekoebmandsbutik

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Vi er meget spontane hvad angår indretning og elsker at eksperimentere. Vi skifter meget ud, rykker rundt og køber nyt/brugt. Når vi skal igang med at indrette et rum, er der sjældent de store overvejelser bag - andet end blot at springe ud i det. Jeg har altid en ide, en inspiration eller andet, men det kan ændre sig mange gange undervejs. Vi er modige og har efterhånden lært, at man skal følge sin mavefornemmelse, frem for hvad det "rigtige" inden for boligindretning egentlig er.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Når det kommer til inspiration, så er der jo virkelig mange fine hjem på Instagram. Jeg ELSKER at følge med hos @kunstsalonen og alle de fine hjem, de besøger. I forlængelse af dette så følger jeg meget med hos medindehaveren af @kunstsalonen - nemlig Anne Aarsland. Udover det så er der mange mindre profiler, som jeg synes er mindst lige så inspirerende, såsom @voresrenoveringsprojekt @maiday_mayday og @detlyseroede_husprojekt. Men der er MAAAANGE andre.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Mit seneste køb til hjemmet må være vores nye radiatorskjuler fra røverkøb samt stuk fra d-cor, der skal monteres i stuen. Og selvfølgelig min nye Ekko mobile fra Bright August March.

Den virkelig smukke lodne sofa er fra Sofacompany, sofabordet er fra oxdenmarq, stolen er fra Ingvard Christensen, tæppet er fra ellos, og lampen er Louis Poulsen.

© dengamlekoebmandsbutik

Fra sofaen er der kig til spisestuen med det rustikke bord, som er fundet brugt. Bagvæggen er prydet med en Billy-reolen fra Ikea, som er skåret til, så den passer perfekt til rummets endevæg.

© dengamlekoebmandsbutik
© dengamlekoebmandsbutik

Bag en åbning i væggen med smukke detaljer gemmer soveværelset sig.

© dengamlekoebmandsbutik

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Det må være, at man skal springe ud i det. Man kan have mange ønsker, som man måske ikke har råd til men forsøg at lav det selv. Jeg fandt eksempelvis på et tidspunkt et kunstværk, jeg var ellevild efter men havde ikke råd. Så derfor - ja, jeg forsøgte selv at male det. Det hænger stadig i min stue, og jeg er egentlig ret glad for det. Jeg har ingen kreative sider hvad angår at tegne eller male men flere har spurgt, hvor det var fra, og om jeg kunne male det i salg, haha. Så budskabet er; forsøg selv.

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

I vores hjem er jeg allermest stolt af, at vi har gjort det hele selv. Min kæreste er IKKE håndværker, og vi har aldrig renoveret før. Men alligevel forsøgte vi, og vi kastede os ud i det. Bevares, det ses nogle steder, at vi har gjort det selv og finish fra starttidspunktet og så til nu ses da også, men det er vores, og vi har selv skabt det. Det er ret sejt!

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

De fleste kommentarer på vores hjem er, at det er personligt!

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

Den største misforståelse når det gælder indretning må være, at man skal overveje, hvad det rigtige/bedste er. Nej! Mærk efter og prøv. For det meste kan det laves om igen. Der er så mange indretningsregler i forhold til, hvad der matcher og ikke matcher, hvad trenden er og ikke er. Følg din egen mavefornemmelse, og hvad der fungerer i jeres hjem. Det skaber følelsen af "hjemme".

Den gamle trappe har fået en hvid gang maling, som med tiden er falmet en smule og giver fin patina til trappeopgangen.

© dengamlekoebmandsbutik
© dengamlekoebmandsbutik

Et almindeligt ældre badeværelsesmøbel er skiftet ud med denne gamle, smukke sortmalede kommode med gulddetaljer, som går igen i armaturet.

© dengamlekoebmandsbutik

Hvad har været det sværeste ved renoveringen?

Det sværeste ved renoveringen har helt sikkert været, at vi ikke er håndværkere. At vi selv har skulle søge viden om, hvordan det skulle gøres for så at kaste os ud i det. Alt dette ved siden af fuldtidsarbejde og tre børn og en økonomi, der var sat, samtidig med at kompromisserne væltede ind.

Hvad har været det sjoveste ved renoveringen?

Det sjoveste derimod har dog været alle "aha-oplevelserne". Vi har lært så meget af denne proces og kan næsten betegne os selv som autoriserede håndværkere nu, haha. Selv jeg ved en masse om værktøjer og metoder nu.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Hvis jeg ikke skulle tænke på penge, så havde vi nogle andre tagrender. Og en MASSE andet. Ej, vi synes selv, at vi har meget og har med tiden sparet sammen og købt de ting, vi drømte om af interior.

Husets gamle detaljer ses ved bjælken i loftet og det hvidmalede gamle gulv på datterens fine værelse.

© dengamlekoebmandsbutik

Et noget mere afdæmpet drengeværelse med et sæt gymnastikringe hængende fra loftet.

© dengamlekoebmandsbutik

En skrivebordskrog på drengeværelset med et antikt skrivebordsmøbel med en 7'er stol til.

© dengamlekoebmandsbutik

"Cafe del Melia" - et fint legehjørne til familiens mindste.

© dengamlekoebmandsbutik

Er der noget i dit hjem, du er sikker på, også er der om 10 år?

I vores hjem om 10 år står der helt sikkert stadig vores spanske stol fra Børge Mogensen, da den - som en af de eneste designerting - er købt brugt med det udgangspunkt, at den skal gå i arv til vores mindste, og patinaen derfor skal være hendes egen fra barnsben. Vi har enkelte andre designerlamper, som vi hver især selv har købt for egne opsparede penge, inden vi lærte hinanden at kende, og de rykker heller aldrig ud. De går til vores drenge i fremtiden, hvis de har lyst.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Det næste projekt er, at vi skal have monteret det stuk, vi har købt, og så skal vi fortsætte med at montere radiatorskjulere rundt i huset. De passer selvfølgelig ikke til huset, så de skal skæres til, og så har vi valgt at slibe dem for at male dem, da vi synes de nyindkøbte er for plastikhvide i deres udtryk.