Her køber Fie "ufattelig gode og billige" planter

Fie har skabt sig et navn på Instagram med sin jungle af smukke grønne planter. Men i stedet for at gå i de "bloggervenlige butikker" finder hun planterne et helt andet sted.

@woodlandwhim

Til daglig arbejder 28-årige Fie Frøling som kommunikator, men fritiden bruger hun på at inspirere og interagere med sine følgere via sin Instagram-profil @woodlandwhim, hvor mere end 30.000 følger med.

Hjemmet, der optræder på profilen, er Fies barndomshjem, som hun og familien, der også tæller sønnen Viggo og kæresten Jonas, har gjort til deres helt eget med rustikke trædetaljer, varme nuancer, koldt stål og en hel masse planter.

Fie drømmer om at indrette børneværelse og lave nyt køkken, men vi synes nu egentlig, det hele stråler som det er!

Kom med indenfor i den hyggelige bungalow.

@woodlandwhim
© @woodlandwhim

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den?

I starten var det blot for at se hvor langt jeg egentlig kunne komme med det lille univers. Hvor det i dag handler om at inspirere. At vise mulighederne indenfor indretning, som stadig er tilpas nede på jorden til, at andre mennesker kan spejle det og anvende det direkte i deres eget hjem.

Men man må ikke glemme det community, som Instagram i den grad også er! Jeg er vild med, at kunne kommunikerer med så mange mennesker på tværs af landegrænser og høre deres meninger og holdninger til indretning. Det er det fede ved den digitale verden. Landegrænserne ophæves!

Så alt i alt er meningen at inspirere, at skabe netværk med andre mennesker, men også at opnå et unikt lille univers, som klart afspejler, hvem jeg er.

LÆS OGSÅ Indendørs planter der er nemme at holde.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Alt, jeg håber, andre tænker om mit hjem, er, at det er low key, og at det afspejler, hvem jeg er! Det værste, man kunne sige til mig, var, at man ikke turde spilde i sofaen, smide fødderne op på bordet eller smadre en kop. Hold nu op, jeg ville blive ærgerlig!

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Uh, den er svær, for egentlig prøver jeg at være virkelig transparent, så alle kan se, at hundehår, rod, og virkelig støvede paneler er mere end normalt. Men hvis jeg skal sige noget, så må det være vores have. Jeg håber ikke, at de lægger mærke til, hvor stort et vildnis, det egentlig er. Det ligner reelt noget, der er løgn!

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Hvilke detaljer rummet har til at begynde med. Vores hus er fra 1936 og har nogle fantastiske detaljer som en låge til en gammel skorsten og gamle bærende planker i loftet. Det må ikke forsvinde i indretningen. Det giver rummet en autenticitet og er med til at afsløre husets egentlige alder, som giver det charme.

Derudover har jeg altid fokus på, at indrette efter huset. Det nytter ikke at indrette sig minimalistisk og hvidt i hvidt, hvis ikke husets arkitektur kan bære det. Det bliver rodet for øjet.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Det varierer. Men Sveriges natur er klart en kæmpe inspiration. Helt specifikt så kan Småland virkelig noget. Det har en råhed over sig, samtidig med at det er noget så sart. Den balance elsker jeg at lege med.

Men jeg finder egentlig også enorm inspiration i malerier og kunst. En tur på Arken er for mig et sikkert spark i min inspirationsmås.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Vores sengegærde i modellen Celia fra Sika Design er vores seneste tilføjelse til hjemmet.

@woodlandwhim
© @woodlandwhim
@woodlandwhim
© @woodlandwhim

Hvad er dit bedste indretningstip på budget

Altså mit umiddelbare svar vil jo være at lege med planter! Der er så mange forskellige, som giver hver deres udtryk. Det behøver egentlig ikke at være dyrt. Man kan finde ufattelig gode og billige køb i både Rema 1000, Netto men også Bilkas havecenter. Men også de store havecentre har generelt billigere planter end de bloggervenlige butikker.

Ellers så leg med farvekontrasterne i dit boligtilbehør. Skide være med at male væggene. I stedet for at male den, så prøv at smid nogle tekstiler op på den i stedet. Jeg har haft tæpper hængende på mine vægge for at skabe kontrast og farve. Det fede ved det? Du kan tage dem ned lige så snart, du bliver træt af dem.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Vores badeværelse. Jonas har sammen med familie og venner, samt de håndværkere som jo skal være til stede i sådan en renovering, lavet det hele fra bunden. Udgravet hele møget, muret vægge op, lavet loft osv. Jeg har derimod stået for selve udtrykket og indretningen af rummet. De mørke fliser kan vi stadig falde i staver over, fordi de er så forbandet flotte.

@woodlandwhim
© @woodlandwhim
@woodlandwhim
© @woodlandwhim

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det må være brugen af planter og mængden af dem. Jeg har nok formået at skabe mig lidt af en jungle over tiden, og folk spørger ofte til dem og komplimenterer min anvendelse af dem i hjemmet.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

Det må helt klart være forståelsen af, at man skal gå med én enkelt stilart. Sludder og vrøvl! I min verden skal man mikse dem. På den måde får ens hjem langt mere karakter og dybde.

Derudover er det en kæmpe misforståelse, at man skal have én til én, det som man ser i andres hjem. Find i stedet noget som ligner, eller som giver samme vibe. Åh, hvor er jeg træt af at se, når folk har de samme kopper, de samme borde, de samme køkkener. Man kan sagtens lade sig inspirere af en vibe eller en stil, uden at man behøver at kopiere den.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Easy! Så drømmer jeg om at eje et køkken i massiv ask. Flottere køkkener ser man bare ikke.

Eller at rive hele haven op og give den et helt andet look med bambus og græs. Man skal ikke glemme, hvor stor indvirkning naturen udenfor har på indretningen indenfor. Samspillet er vigtigt.

@woodlandwhim
© @woodlandwhim
@woodlandwhim
© @woodlandwhim
@woodlandwhim
© @woodlandwhim

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år?

Min vintage Cottex-lampe er en, som jeg aldrig kommer til at skille mig af med. Både fordi den model jeg har, ikke er lige til at støve op, men også fordi den er alt for smuk til nogensinde at skille sig af med.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Det er en gennemrenovering af vores stue og gang. De to rum skal gøres til ét rum, men stadig være en kende opdelt, så man ikke træder direkte ind i stuen, når man går ind ad hoveddøren. Men ellers er jeg vild med den lidt mere brune tendens, som breder sig i indretningen. Den glæder jeg mig til at lege med, og se hvordan jeg kan implementere i min egen stil.

Og så skal jeg egentlig også igang med et børneværelse... Men Jonas har dog lige bedt mig om at klappe hesten og vente lidt, så Viggo rent faktisk kan bruge det.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@dianamwabala

@polkenstudio

@woodeliwood

@tanjagotthardsen

@folkenrose