Hjemme hos Christina og Columbus er der fri leg!
Det gælder både farver og materialer. For det behøver nemlig ikke være så perfekt mener Christina Winsløv og Columbus Leth, hvis hjem er et moderne villa villekulla.
Moderne Villa Villekulla
Christina Winsløv og Columbus Leth er begge visuelt tænkende, kreative mennesker. Det kommer ikke blot til udtryk i deres arbejde som henholdsvis kunstner og fotograf, men afspejler sig i den grad også i deres hjem. Det lå dog ikke i kortene, at parret skulle ende med at købe netop dette hus, da de for seksten år siden var på husjagt. Christina og Columbus havde nemlig længe drømt om plads til både atelier og familieforøgelse, og huset opfyldte langt fra deres ønsker.
– Da ejendomsmægleren sagde, at han var stødt på et hus, som mindede ham om os, blev vi nødt til at se det. Bare for sjov. For det havde slet ikke de ting, vi efterspurgte, fortæller Christina.
Men parret faldt pladask for villaens sjæl og charme. Villaen mindede Christina om Pippi Langstrømpes; masser af skæve detaljer og en del skrammer. Og siden de købte huset, har parret renoveret af tre omgange.
– Huset har udviklet sig med os. Da vi købte det, var vi kun os to, men med tiden blev familien større, så derfor har vi været nødt til at bygge ud og ændre på planløsningen, siger Christina.
Spontan indretning
At lade tingene forme sig undervejs gør sig også gældende for måden, de to indretter på. For parret lader sig ikke diktere af en særlig stil, men omgiver sig med det, der gør dem glade.
– I virkeligheden er vi nok begge ret spontane, og det kommer også til udtryk i vores hjem. Vi er ikke typerne, der går længe rundt om den varme grød. Det sker ofte, at vi finder en rest maling i kælderen, som vi bruger til at give nyt liv på en væg eller to. Der er ikke så langt fra tanke til handling.
For Christina og Columbus er det en leg at udtrykke sig visuelt, og det er knap så vigtigt, om alt står snorlige og er farvekoordineret til mindste deltalje.
– I bund og grund er vi jo bare fem mennesker, der bor sammen, og det afspejler sig helt naturligt i den måde, vi har indrettet os på. Selv har jeg en idé om, at her emmer af ‘simple living’, men andre siger ofte, at her er ‘hyggeligt rodet’. Det ved jeg ikke helt, hvad jeg skal tænke om, griner Christina.
PÅ BILLEDET Det solide spisebord er fra Naver, mens lampen er en gammel københavnerlampe og den gule bænk et arvestykke fra Christinas farmor fyldt med puder fra Christina Lundsteen. Kunsten på væggene er Christinas egen.

HER BOR Christina Winsløv (47), kunstner, Columbus Leth (47), fotograf, og børnene Selma (16), Samson (13) og Molli-My (11), samt hunden Nelly.
HVOR Familien bor i en 165 kvadratmeter stor villa fra 1908 i Dyssegård nord for København.
LÆS MERE Følg Christinas kunstprojekter på @christinawinslov og Christinawinslov.dk.

For at skabe lidt spil har Christina malet slagbænken og væggen i samme sarte gule farve.

På spisebordet står en buket med friske blomster fra haven samt et planteterrarie, som Christina har fået i fødselsdagsgave.

Christina har selv blandet vægfarven i entréen. Møblet under lampen har Columbus bygget og fået sprøjtelakeret i næsten samme farve som væggen. George Nelson-lampen ‘Bubble Lamp’ er købt hos CasaShop.

Reolen er bygget til rummet, mens bordet har tilhørt Columbus' mormor. Pendlen er fra Louis Poulsen, stolen og bordlampen er loppefund og værkerne Christinas egne. Se Christinawinslov.dk.

Christina har selv malet det blanke loft i køkkenet, som nærmest skaber en spejleffekt. Selve køkkenet har Columbus tegnet. Kunsten på væggene er Christinas egne kreationer.

Vasen er fra Smukt Brugt på Amager, mens tekanden er en gave fra Columbus’ mor.

1. Lad modsætninger mødes Da Christina og Columbus skulle forny familiens køkken, tegnede Columbus et enkelt, sort køkken. I stedet for at tapetsere eller male væggen over det stringente køkken, fik væggen lov at stå rå med kig til mursten og træværk. Det er med til at skabe et mere personligt look i rummet.
2. Fremhev de skæve detaljer I renoveringen faldt Christina og Columbus også over et lille, charmerende indhak i køkkenvæggen. I stedet for at mure det til, lod parret indhakket komme til sin ret.
3. Vis dine skatte frem Har du et loppefund, et arvestykke, et stel eller en stabel farverige tallerkener, som du holder særligt meget af? Stil det frem, og brug det. Det er med til at give køkkenet masser af personlighed og et mere unikt udtryk.
PÅ BILLEDET Skærebrætterne har børnene lavet, mens hylderne er fra String og bordlampen en gammel Heiberg/Søholm-lampe, som Christina har arvet.

I 2006 byggede parret hemsen for at få et ekstra rum. De har sat gamle vinduer i for at bevare lysindfaldet. Lamperne er købt
i Shop Dora.

3 gode tips til skråvægge
Er det svært at hænge kunst op på skråvæggen? Drop værker i ramme eller på lærred, og tapetsér din yndlings plakat op på væggen.
Lav din egen vægudsmykning med papir, spejle eller sten i forskellige former og farver. Christina har udformet et kunstværk, som giver liv til de skrå vægge på datterens værelse.
Få bygget, eller byg selv møbler specifikt til huset eller rummet. På den måde kan du udnytte den trange plads under skråvæggene.
PÅ BILLEDET Skråvægge kan være svære at hænge kunst på, derfor har Christina lavet et kunstværk direkte på væggen i datterens værelse. Hylderne er fra Ikea.

Vasen er en gave fra Columbus’ mor. Uroen har Christina selv lavet.

Sengetøjet er fra Hay og velourpuderne fra Christina Lundsteen. Billedet har Christina selv lavet, mens isen er et fund fra Grønttorvet.

Familien dyrker ikke noget i drivhuset, men bruger det som en forlængelse af dagligstuen. Blandt andet arbejder Christina ofte i drivhuset. Puderne er fra Ikea og stolene fra Old Cph og et loppemarked i Sverige.

Da parret så villaen udefra første gang, faldt de pladask for den. Villaen er bygget i 1908 og fik en tilbygning i 2008.
