Hvis du elsker renoveringsprojekter, skal du følge Nadia på Instagram

Nogle tænker, de ALDRIG vil gøre det igen, når de er kommet igennem en renovering. Men for Nadia Lassen er det anderledes.

Spisestue med hvide stole og Nadia Lassen i profil.

Indtil for nylig boede Nadia Lassen (32) med sine to døtre, Aya og Alva, i en stor villa, hvor der var kredset for hver mindste detalje med møbler af en kaliber, de fleste sukker efter.

Både hjemmets ydre og indre var ikke til at kende, sammenlignet med da familien overtog det. Med Nadias sans for indretning, gode materialer og interiørtrends, blev villaen helt uimodståelig.

Nu har Nadia, der er tidligere medejer af 'by Lassen', og nu medejer af 'Nuura' og 'Gejst', kastet sig over et nyt projekt.

Sammen med sine døtre er hun flyttet ind i en villalejlighed på 120 kvadratmeter på Frederiksberg, hvor hun vil give deres nye hjem den helt store istandsættelse og allerede er gået i gang med arbejdet, der indtil videre afslører et bordeaux køkken og den fineste have.

Vi synes helt klart, at Nadias spændende istandsættelsesprojekt er værd at følge med i - her på siden kan du se, hvad hendes tidligere projekt resulterede i og via hendes stories kan du følge med i den nuværende renovering.

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Min Instagramprofil startede som en slags dagbog for mig selv. Men efterhånden, som jeg har fået flere følgere, er jeg også blevet mere opmærksom på, hvad jeg deler, og min profil tager derfor udgangspunkt i bolig og interiør samt mine byggeprojekter.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Min stil har ændret sig meget over årerne og er nok endt ved at blive lidt avantgarde. Jeg kan godt lide det klassiske og personlige, men samtidigt er jeg heller ikke bange for at skille mig ud og være modig.

Da jeg boede med min eksmand i vores gamle hus, boede vi meget roligt og klassisk, men i mit nye hjem, hvor det ene og alene er mig, der bestemmer, har farver fået en helt anden rolle.

Køkkenet er f.eks. bordeaux med okkerfarvede striber på væggen, og mit badeværelse er tapetseret med storblomstret, mørkt tapet og har lyserødt loft.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Der er mange ting jeg finder inspiration i. Jeg bruger de sociale medier enormt meget, og Pinterest er jeg på dagligt. Men jeg elsker også de traditionelle danske og internationale boligmagasiner. Generelt elsker jeg at drømme, og jeg finder enormt meget inspiration i den type hjem, som er meget personlige og gennemførte, også selvom stilen måske ikke er min.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Jeg har købt mange ting på det seneste, fordi vi lige er flyttet. Nogle virkelig fine lamper fra Nuura og et tvbord fra serien Sceene fra Gejst, Coco stole og et skrivebord fra Gubi er kun toppen af isbjerget.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Jeg finder mange ting på loppemarkeder, Lauritz.com eller DBA. Når du først kender din stil, så er det nemt at gå til - og godt for miljøet, at vi bruger tingene igen og igen.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

I mit nye hus er det mit køkken og badeværelse, som heldigvis snart er helt færdigt. I mit gamle hus elskede jeg min hall, hvor der var 5 meter til loftet, samt køkkenet hvor der var et fantastisk lysindfald.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Min stil. Jeg tror, der er mange, som godt kan lide, at jeg bruger farver, uden at det ligner et cirkus.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

En Poul Kjærholm daybed. Den er så smuk og så dyr.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Jeg tænker altid over, at der skal være en sammenhæng i farverne, og jeg arbejder meget med moodboards. Både på Pinterest og fysiske moodboards. Bogen ’Moods’ af Katrine Martensen-Larsen kan virkelig anbefales, hvis man har brug for inspiration til at arbejde med sin stil.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Jeg har været meget mere konservativ, skandinavisk og moderne, end jeg er i dag. Jeg tror i virkeligheden bare, at min stil er blevet mere voksen, og jeg bruger flere farver og kunst, arbejder meget med stemninger i et rum og omgiver mig generelt kun med ting, jeg godt kan lide.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Klassiske ting i god kvalitet og gode materialer, såsom Kubus-lysestagen og personlige malerier, som har fulgt mig hele mit voksenliv.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg er i gang med en totalrenovering af huset, så pt har jeg hænderne fulde. Alt bliver lavet fra kælder til kvist, og jeg har minimum én samtale med håndværkere hver dag. Men når vi er færdige her om 3 måneder, så venter haven, hvor der skal laves orangeri og en skøn byhave.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Jeg følger nogle få andre, som også renoverer bolig f.eks.