Aleks brug af farver i alle rum har transformeret parrets hus til en genistreg

Mange kigger først på deres vægge, når der skal opgraderes på farvefronten derhjemme. Men hos Alek er det helt anderledes, og hans originale brug af maling i hjemmet er vi mange, der kan inspireres af!

© Alek Modin

Velkommen indenfor hos ugens Instafavorit på Boligmagasinet.dk: @alekmodin - en sand farvemester!

Da han og kæresten Chris overtog deres lille træhus fra 1925 udenfor København var det med nylagte parketgulve og generelt et udtryk, som var langt fra husets oprindelige charme, som parret ønskede at få genetableret på deres egen måde.

I dag er det fine hus et mindeværdigt visitkort for parrets helt unikke stil. Malede lofter, designklassikere og et skinnende blankt gulv er nogle af stjerneingredienserne i deres miks.

Kom med indenfor og sug til dig af farvekoder og gode tips.

Alek Modin (tv), 37 år og arbejder til dagligt som Digital Art Director. Han bor i et hus på 133 kvm i udkanten af København, sammen med sin kæreste Chris (th) og deres lømmel af en hund, Balder.

© Alek Modin

Det er dette skønne træhus fra 1925, som parret har moderniseret med nænsom hånd.

© Alek Modin

Hvordan vil du beskrive din indretningsstil for folk, der ikke kender dig?

Som sanselig og funktionel med godt skandinavisk design tilsat masser af farver.

Hvad er det, du elsker mest ved jeres indretning?

Jeg er rigtigt glad for den måde, vi har fået farver ind i indretningen. Det er fantastisk, at hvert rum har fået sin farve, og det giver en helt særlig oplevelse, når man bevæger sig igennem huset. Jeg har som de fleste andre tidligere boet meget hvidt, men da vi skulle flytte i hus og fik mange kvadratmeter at boltre os på, så skulle der ske noget andet. Vi har malet farvede lofter i alle rum og i enkelte har vi også ladet farven gå igen på væggene. Det giver en spændende effekt og gør noget helt fantastisk for oplevelsen af rummene.

Malet loft køkken alrum

Som en fællesnævner i næsten alle rum i huset har lofterne fået en smuk nuance, som er med til at skabe en rød tråd gennem huset.

© Alek Modin
Malet loft stue

I stuen har væggene fået samme farve som loftet. Det giver en hyggelig, mere huleagtig stemning.

© Alek Modin

Hvad er din indretningsstrategi?

Jeg forsøger virkelig at tænke langsigtet. De ting vi omgiver os med, skal holde længe og kunne tåle, at blive brugt. Det er virkelig vigtigt for mig, at de nye ting jeg køber, ikke er for meget en ”dille” som jeg bliver træt af eller er for dårligt lavet og derfor går i stykker. Det er spild af ressourcer og penge.

Hvad er det bedste tip, du har fået eller læst om indretning?

Ryk sofaen en halv meter ud fra væggen. Det er et super simpelt greb, som gør en kæmpe forskel visuelt.

Køkken malet loft grøn

Alek havde egentlig svoret, at der aldrig skulle hænge noget på den grønne væg i køkkenet. Men da Alek så dette litografi hos @danskform vidste han, at det ville stå flot til den grønne farve. Køkkenet er fra HTH.

© Alek Modin
Hvidt køkken grøn væg messing

Alek har udstyret parrets vask med en magnetisk holder, hvor karklude kan hænge, så det smukke armatur fra Vola ikke dækkes til af en våd klud.

© Alek Modin
Malet loft grønt mørkt

Lampen er fra Hay, spisebordet er fra &Tradition, stolene er 7'er-stole fra Fritz Hansen.

© Alek Modin
Malet loft grønt mørkt

Den store violinfigen skaber en elegant sammenhæng mellem loftets grønne farve og resten af rummet.

© Alek Modin
Malet loft grønt mørkt

Den fine vægvitrine er købt på Lauritz.com og skamlen er fra Stilleben.

© Alek Modin

Hvordan fik du din nuværende bolig?

Vi købte vores skønne træhus for 2 år siden efter mange år på Nørrebro. Vi kom fra en lille klassisk københavnerlejlighed på kun 48 kvm, men kunne mærke, at vi trængte til ro og mere plads til store armbevægelser. Vi har det bedste fra byen inden for cykelafstand og kan så vende snuden hjem til skønne naboer, højt til himmelen, masser af plads og en have. Jeg elsker det!

Hvor meget bruger du på boligrelaterede køb om måneden?

Det tør jeg ikke regne ud. Det er som om, at når man flytter i hus, så går bunden ud af pengekassen. Det har kostet en del, at få gjort huset til vores. Her tænker jeg på de mange liter maling, istandsættelse og investering i møbler til at udfylde de mange kvadratmeter.

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

Jeg er ikke helt sikker her, men jeg vil tro at vores malede trægulve er lidt specielle. Da vi overtog huset, var der lagt nye - og efter min mening lidt kedelige - parketgulve. De passede ikke helt til det fine gamle træhus. Vi tog derfor en hurtig beslutning, om at male dem med lysegrå epoxy i en glans 80, så de nu reflekterer lyset meget smukt.

Malet loft gult beige brun

Gulvtæppet i stuen er fra &Tradition, sofaen er fra Ikea, stolen er fra Paustian, lampen er Le Klints 'Frugtlygte'.

© Alek Modin
Malet loft gult beige brun
© Alek Modin
Malet loft gult beige brun

Sofaen er fra Ikea, bogreolerne er fra Trævarefabrikernes Udsalg,

© Alek Modin
Malet loft gult beige brun
© Alek Modin
Malet loft gult beige brun

Væg- og loftfarven er fra Jotun og hedder 'Masala'.

© Alek Modin

Hvad har overlevet længst i din indretning?

Det er uden sidestykke mine 7’er stole, som står rundt om vores spisebord. Det er en utroligt smuk stol, som jeg er lige så betaget af nu, som den dag jeg fik dem hjem. Jeg elsker den lette og skulpturelle formgivning.

Hvilket spot i dit hjem er dit favorit

Det må være køkkenet. Det er et virkelig dejligt rum med højt til loftet. Det er her vi sidder hele aftenen, når venner og familie samles, så det er husets sociale samlingspunkt. Det elsker jeg.

Hvilket møbel er du gladest for?

Jeg er simpelthen så glad for vores blå seng. Den giver en følelse af hverdagsluksus. Det er virkelig den bedste investering. Det en utroligt flot seng, som man ligger helt fantastisk i. Det har gjort underværker for min nattesøvn.

© Alek Modin
Malet farvet loft blå

Sengen er fra Auping, sengetøj fra Georg Jensen, rispapirlampen er fra Hay.

© Alek Modin
Malet farvet loft blå

Billederne i soveværelset er fra Paper Collective.

© Alek Modin
Malet farvet loft blå

Selvom der ikke er højt til loftet - kun 230 cm. - fungerer det malede loft virkelig godt i soveværelset. Farven er fra Jotun og hedder 'Havbris'.

© Alek Modin
Malet farvet loft blå

Bænken er fra Frama.

© Alek Modin

Hvis du skulle bytte hjem med en anden, hvem skulle det så være?

Jeg skulle ikke overtales længe til at slå mig ned hjemme hos @michaeldansk. Michael har en fantastisk sans for at skabe nogle virkeligt smukke rum og hans lejligheden er fuld af lækker kunst.

Hvad har været den største indretningsudfordring - og hvordan har du løst den?

Det kan måske lyde som en lille ting, men på mit hjemmekontor manglede jeg opbevaring og rummet føltes også en smule tomt. Det lille rum har mange benspænd, som skråvæg med vindue og en skorsten, så der er ikke rigtigt noget i standardmål, der passer ind. Løsningen blev en væghængt specialdesignet reol En løsning, som virkelig fungerer og er mega flot. Det har været med til at give rummet karakter og givet masser af opbevaringsplads. Jeg glædes over den hver eneste gang, jeg træder ind på kontoret.

Hvad er det næste du drømmer om at gøre eller købe til hjemmet?

Der er et nyt sofabord. Det vi har nu, har jeg haft i rigtigt mange år og har være meget glad for det, men efter vi har fået en stor hund, der fælder, er det ikke praktisk med et lavt bord med kanter. Jeg har et godt øje til sofabordet ”Grow” fra Normann Copenhagen i egetræ.

Hvad får du flest kommentarer/likes/opmærksomhed på i din indretning?

Vores røde trappe til førstesalen får altid masser af kærlighed. Da vi overtog huset, var den gemt lidt væk og male hvid, så den gik i et med væggen. Efter at have boet i huset i noget tid, fik vi øjnene op for hvor fin den egentligt var og syntes, at den fortjente at blive fremhævet. Derfor malede vi den rød, for at gøre den til en skulptur i rummet.

Trappen, som leder op til kontoret, er malet i Jotuns varme nuance 'Whispering Red'. Pendlen er Radiohuspendlen af Vilhelm Lauritzen for Louis Poulsen.

© Alek Modin

Entréen har som et af de eneste rum hvidt loft. Væggene har fået en smuk mørk blå nuance fra Jotun, som hedder 'Industrial Blue', billedet er fra Paper Collective og bænken er fra Fdb Møbler.

© Alek Modin
Malet farvet loft

Stol og bord er fra Please Wait To Be Seated og bordlampen er af Arne Jacobsen.

© Alek Modin
Modul reol til væg

De modulære væghængte reoler er fra @reolreol, farven på væg og loft hedder 'Velvet' og er fra Jotun.

© Alek Modin

Hvad er du mest stolt af i din indretning?

Jeg er rigtigt stolt af, at vi på så kort tid har fået så meget stemning og personlighed tilbage i huset, som efter min mening havde fået renoveret charmen væk. Vi har fået skabt os nogle dejlige rum, som er rare at være i og skaber gode rammer for os at leve livet i.

Hvad synes du er det mest undervurderede at have i sin indretning?

Friske blomster. Jeg køber ofte et par buketter om fredagen, som bliver splittet op og fordelt rundt omkring i huset. Det giver liv og er en let måde at tilføje noget nyt for øjet.

Hvad er dit bedste DIY-projekt/hack/hjemmelavede element?

Der stod et gammelt højskab, som tog rigtigt meget plads ude i gangen. I stedet for bare at rive det ned og købet et nyt - som helt sikkert havde været lettest, gik jeg i krig ned at transformere det. Skabet blev skilt ad, savet midt over, der kom en ny topplade på og sat nye fine messinggreb på. Nu er skabet kun halvt så højt og der er kommet det finest kig ud gennem vinduet set fra køkkenet. Det var en sjov proces at bevare frem for at skifte og så, har det være billigt at lave.