"Jeg har virkelig oplevet stor interesse for netop de møbler, og kan se folk gemmer disse posts i stor stil"

Velkommen indenfor hos ugens Instafavorit, der har skabt et smukt hjem med fokus på nordisk æstetik i herskabelige omgivelser. Marmor, træ og dæmpede farver er med til at skabe tyngde og ro.

© Louise Nicoline Lund

Louise Nicoline Lund og kæresten Thomas har skiftet en rå silo-lejlighed i Københavns Nordhavn ud med en charmerende patriciervilla i Aarhus. Noget af et skift.

Egentlig var drømmen at bygge selv, men da Louise så villaen faldt hun pladask for den med de småsprossede vinduer og herskabelige detaljer - og de slog til.

I dag er huset blevet til et hjem med fokus på stilsikkert design, nordiske elementer og de herskabelige rammer, som villaen fra 1924 bidrager med.

Det er helt tydeligt at hver en ting på de 226 kvadratmeter er nøje udvalgt til at spille sammen med resten af hjemmet og fokusset på at finde det helt rigtige giver ro og rene linjer til Louises lækre hjem.

Kom med indenfor her og se, hvordan de indbyggede løsninger er med til at hæve hele indretningen.

Hvad kendetegner din indretning?

Et minimalistisk og enkelt udtryk med et strejf at det herskabelige, som møder det nordiske. Vi har et godt mix af interiør i moderne design, snedkerlavede specialmøbler og naturmaterialer, som marmor, træ og rolige farver.

Det smukke spisebord har Louise selv tegnet og fået lavet hos Kbh Bordplader. Spisebordsstolene i træ er fra &Tradition og skaber en varm kontrast til det kolde stenbord.

I et hjørne i køkken-alrummet har Louise hængt en lille hylde fra We Do Wood, som ikke kræver meget plads, men hvor der alligevel kan stå en masse fine ting til skue.

Hvor meget bruger du på boligrelaterede køb om måneden?

Åhh, det svinger meget synes jeg. Nogle måneder bliver der investeret stort i eks. ét eller flere nye møbler, andre måneder bruger jeg måske 500kr på friske blomster og lidt nips.

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

Vi har stadig de originale egetræsplankegulve fra 1924. Huset er renoveret af de tidligere ejere, men gulvene fremstår stadig utrolig flotte og velholdte, så de er bevaret under renoveringen.

Vi drømmer om at lave en tilbygning, nyt køkken og et nyt indgangsparti, og når den dag kommer, bliver gulvene skiftet, men indtil da har det en vis charme og historie, at gå på plankegulve, som har ligget der i knap 100 år.

Over spisebordet hænger den populære 'Multilite'-pendel fra Gubi, hvis yderste skal er justerbar. Vasen er fra Malling Living.

De småsprossede vinduer er én af de ting, Louise elsker allermest ved familiens hus. Omkring det hænger smukke gardiner fra Brandsborgs.

Hvad er det seneste, du har købt til dit hjem?

Det er en &Tradition Flowerpot VP9 transportabel bordlampe.

Hvad har overlevet længst i din indretning?

Det må være en lille træbænk, som jeg selv havde på mit værelse som barn. Den står nu på lillebrors værelse og venter på en lille make-over.

Hvilket spot i dit hjem er dit favorit?

Det er helt klart vores spisestue. Der er altid det skønneste lysindfald fra de to store sprossede terrassedøre, og det er tit her jeg vælger at være.

Hvilket møbel er du gladest for?

Jeg elsker vores speciallavede runde spisebord i massivt Jura Grau marmor. Ikke alene fordi det danner rammen for et hyggeligt spise- og opholdsrum. Men også fordi jeg synes, det er utrolig pænt og æstetisk. Og så har jeg selv designet det. Uanset hvilken vinkel man ser fra, er det harmonisk og pænt, og så elsker jeg det rå og samtidigt eksklusive udtryk ved upoleret marmor.

En kæmpe flyder er med til at opfordre til hygge i det stilfulde hjem.

Sofaen er fra Hay, sofabordet er fra Handvärk og tæppet er fra Trendcarpet.

Plakaten er fra Poppy Kalas, vasen er fra Fritz Hansen og pendlerne fra Normann Copenhagen.

Radiatorskjulerne i forlængelse af en indbygget reol var det første, der blev lavet i huset. Den labre flyderlænestol er fra &Tradition, mens lampen er fra Made By Hand.

Hvad er din indretningsstrategi?

En strategi jeg altid holder mig til i min indretning er, at holde det minimalistisk og i nedtonede nuancer. Det er helt klart den boligstil jeg befinder mig allerbedst i. Jeg bliver tit og ofte draget af farver, når jeg skal købe nyt, men hver gang jeg kommer hjem med et item i en pang farve, ender jeg oftest med at fortryde mit køb. Less is more.

Hvad er det bedste tip, du har fået eller læst om indretning?

At holde den røde tråd i sin indretningsstil. Hvad end man er til en klassisk, retro, moderne, eller nordisk stil, så bør man efter min overbevisning holde sig til den samme indretningsstil i sin indretning. Det giver en særlig ro for øjet og virker for mig mest æstetisk, som helhed.

Køkkenet fulgte med huset og var ikke helt Louises drømmekøkken. Men med lidt styling og nye lamper har hun fået det til at spille sammen med hendes stil.

Også badeværelset står, som da de overtog huset. Men har fået en opdatering med udvalgt tilbehør.

Hvis du skulle bytte hjem med en anden, hvem skulle det så være?

Åhhh egentlig er jeg jo virkelig lykkelig for at bo præcis i mit eget hus. Vi bor lige op af skoven og tæt på byen i de smukkeste omgivelser. Meeen skulle jeg bytte ville det bestemt ikke gøre mig noget, hvis det var med Gitte som er kvinden bag Instagram profilen @Sdr.Villavej Det er den smukkeste palævilla, som er renoveret med de flotteste materialer og interiør. En drøm af et hjem!

Hvad har været den største indretningsudfordring?

Det må nok være at flytte ind i et hus, hvor de tidligere ejere har har renoveret køkken og bad. Det er stadig super flot og stadig forholdsvist nyt, men måske ikke lige de materialer, vi selv havde valgt. Det har været lidt udfordrende at få til at blive ”vores eget” men med lidt ny belysning, opgraderinger af eksisterende løsninger, nyt nips og interiør, ja så synes jeg faktisk, det er lykkes.

Louise har indrettet en kontorplads i kælderen. Ved at indrette i højden og bruge barstole er pladsen blev lys og dejlig trods kælderplaceringen. Stolene er Gubis Beetle Chair.

Gæsteværelset ligger også i kælderen med det fineste skakternede flisegulv.

Ved at bringe en stor grøn plante i spil virker værelset mere spirende og mindre kælderagtigt.

Hvad er det næste du drømmer om at gøre eller købe til hjemmet?

Helt klart en tilbygning, med nyt køkken, et gæstetoilet og nyt indgangsparti. Det er en drøm, at få lidt flere kvadratmeter på stueplan, og ikke mindst et større køkken alrum med et flot snedkerkøkken.

Hvad får du flest opmærksomhed for i din indretning?

Noget af det, som høster flest likes på min profil er vores speciallavede snedkerskabe/reoler fra @uniksnedkerdesign. Jeg har virkelig oplevet stor interesse for netop disse møbler, og kan se folk gemmer disse posts i stor stil.

Hvad er du mest stolt af i din indretning?

Det må nok være det faktum, at her faktisk altid er pænt, rent og ryddeligt. For på trods af, at vi er en børnefamilie, hvor vi alle skal have lov at være, så er det enormt vigtigt for mig, at her alligevel altid er rart at være. Og rart for mig, er ryddeligt og pænt.

Skabet i soveværelset er skræddersyet til rummet og lavet af Unik Snedker Design. Den vamsede lænestol på usynlig drejefod er fra Gubi.

Også i entréen har Louise fået bygget en snedkerløsning som udnytter rummet optimalt og skaber ro for øjet.

For at få det optimale ud af pladsen under skråvæggene er der også blevet lavet en snedkerløsning her. På den måde bliver spildpladsen brugt til opbevaring.

Hvad synes du er det mest undervurderede at have i sin indretning?

Belysning. Det er utroligt hvad den rette lyskilde/belysning kan gøre for et hjem både inde som ude. Lyssætning kan skabe en bestemt stemning og fremhæver alle andre elementer i indretningen.

Hvad er dit bedste DIY-projekt/hack/hjemmelavede element?

De få DIY´s jeg har lavet, er jeg aldrig rigtigt blevet helt tilfreds med. Men af de få jeg har lavet, må det nok være, da jeg malede vores trappegelænder sort, og skiftede de kedelige hvide gelænderbeslag ud med nogle flottere i messing. Det gav altså noget ekstra.

Men dog er jeg alligevel ikke helt tilfreds med malerarbejdet, så det må en maler nok rette op på en dag.

Louises datter er den heldige indehaver af det fineste værelse.

Og nyankomne lillebror har også fået det dejligste værelse.

Hvad kan du ikke få nok af i din indretning? (og hvorfor)

Vaser. Jeg har utrolig mange vaser, og jeg bliver ved med at købe flere. Man kan aldrig få for mange vaser, man kan kun få for lidt blomster.

Hvad har du valgt fra i dit hjem - og hvorfor?

For mange pangfarver. Jeg synes det er SÅ smukt og æstetisk hos andre, og følger selv en del profiler på IG, som er super inspirerende i deres brug af farver. Men jeg trives simpelthen ikke i det selv.