Sussies lyserøde trappe er et insta-hit - resten af hjemmet er mindst ligeså fantastisk!

Der skal mod til, når man vælger at male en trappe hel pink. Det mod har Sussie Frank, og vi elsker det! Hendes hjem er et skønt sammensurium af vilde farvevalg, smukke originale detaljer og unikke vintagefund.

© @sussiefrank

Køkkenet er blåt, loftet i soveværelset pastel-lilla og trappen pink. Sussie Frank sparer ikke på farverne i sin nyindkøbte patriciervilla. Hun tager ofte udgangspunkt i et mønster og vælger farver ud fra det, og samtidig elsker hun, når ting ser lidt rodet og tilfældigt ud.

Den røde tråd er der dog stadig, for udover at følge sin mavefornemmelse, så sørger hun for, at de veludvalgte farver går igen i hele huset og skaber sammenhæng.

De seneste fem måneder har hun og hendes mand renoveret 300 kvadratmeter i deres nye hjem, og mangler nu kun de sidste 82 kvadratmeter for at nå i mål. Som du kan se på profilen @sussiefrank, så er stilen allerede helt på plads.

Her er der masser af inspiration at hente til farver og indretning, og netop derfor har vi valgt hende som denne uges “Bolig Magasinets Instafavorit”.

Sussie Frank

Sussie er 43 år og arbejder som boligstylist og kreativ konsulent. Hun bor sammen med Rasmus og deres to børn, Anne på 16 år og Peter på 12 år. Familien bor i en patriciervilla i Randers på 382 kvadratmeter.

© @sussiefrank

Kan du begynde med at beskrive din indretningsstil med 3 ord:

Legende, farverig og valgt med omhu.

Hvad er din indretningsstrategi?

Når jeg indretter hjemme hos os selv, følger jeg min mavefornemmelse. Jeg sætter det sammen, jeg kan lide, men ofte tager jeg udgangspunkt i et mønster og bygger farverne op omkring det.

Det gjorde jeg for eksempel i vores stue, hvor vores smukke maleri hænger. Det har en del grønt i sig, så derfor har jeg valgt en vægfarve i meget svag mintgrøn, som er flere toner lysere, samt tilsat en flaskegrøn indramning på et andet billede længere inde i stuen. Jeg forsøger at tilsætte en smule grønt forskellige steder i hele stuen og mikser det ind i vores øvrige interiør, men holder stadig den røde tråd.

Jeg kan godt lide, at det ser lidt rodet og tilfældigt ud, men der er stadig et sammenspil hele rummet igennem. Jeg elsker generelt at mikse farver og materialer, og det føles helt naturligt for mig.

Patchworktæppe

Sussie og Rasmus fik maleriet i gave af husets tidligere ejere. Væglampen er fra Frama og patchworktæppet fra @pink_poppy_rose. Det store sofabord er loppefund, mens det lille er specialdesignet.

© @sussiefrank
Blåt køkken

Køkkenet er speciallavet af en snedker. Den gule vægfarve er fra Flügger nr. 4334 og pendlen er vintage fra @fleafix.

© @sussiefrank
Pink trappe

Den karakteristiske pink trappe er malet med farvekoden NCS S0530-R30B, og gulvtæppet er fra Hay.

© @sussiefrank
Panelvæg

Panelvæggen er fra 1917, og der findes ikke mange tilsvarende i dag. Derfor har Sussie og Rasmus valgt at beholde den.

© @sussiefrank

Hvor meget bruger du på boligrelaterede køb om måneden?

Efter vi for nyligt er flyttet ind i vores villa, har vi fået 200 kvadratmeter mere at bo i, så jeg har brugt en del penge på indretning. Nu ligger vi på ca. 1500-3000 kr. om måneden.

Hvordan fik du din nuværende bolig?

Vi købte huset på første fremvisning, og det var kærlighed ved første kig. Jeg blev forelsket i husets sjæl og historie og det magiske lys i stuen. Her var noget hjemligt og en stemning af levet liv.

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

En pink trappe og en historisk brun panelvæg fra 1917. Væggen er malet med en maleteknik fra det 19. århundrede, som hedder “at ådre”. Dengang fravalgte man ofte ædle træsorter og imiterede i stedet træets struktur på billigere træ. De flotte vægge findes ikke så mange steder i dag, så vi har valgt at bevare historien hjemme hos os.

Sussie og Rasmus har fået bygget en lille bænk i et hjørne rund om radiatorskjuleren. Puden er fra Brandts Indoor og billedet fra Helle Skaarup Studio.

Glasbord

Sofabordet er speciallavet med en glasplade fra J.N. Bech, der er sat ovenpå et vintage-stel. Stolen er fra MT Design og det lille billede fra Nørr og Leo Studio. Alle husets trægulve er malet i farvekoden NCS S-1502-Y.

© @sussiefrank
Blå bænk

Fra køkkenet er der kig til stuen.

© @sussiefrank
Blå lampe

Sofaen er fra Sofacompany, puder fra Mette Frank Design, og lampen er vintage.

© @sussiefrank
Patchworktæppe

Patchworktæppe og bord fra Hay. Gulvtæppet er Eden Outcast, mens lampefoden er vintage og lampeskærmen købt hos Studio Belle Soeur.

© @sussiefrank
Arne Jacobsen svanen

Maleriet er af Britt Lundberg

© @sussiefrank

Hvad er det bedste tip, du har fået eller læst om indretning?

Efter vi er flyttet i et gammelt bevaringsværdigt hus, har jeg fået et godt tip om først at flytte ind og mærke stemningen, inden vi renoverer. Det har vi gjort, og dermed nænsomt renoveret med respekt for husets historie og krydret med vores egne ideer.

Hvor langt er I renoveringen?

Vi har renoveret ca. 300 kvadratmeter på fem måneder, og nu mangler vi kun et badeværelse samt hele kælderen. Det tager vi senere i år, da vi lige er gået i gang udenfor.

Hvilket spot i dit hjem er dit favorit?

Verandastuen, der er så meget sjæl i den del af stuen og altid smukt lys

Hvilket møbel er du gladest for?

Min Arne Jacobsen Svane-stol i hvid. Den er købt brugt med patina og er et køb til mig selv efter mit første selvstændige år tilbage i 2007. Den betyder noget særligt for mig.

Hvad har du senest brugt 1.000 kroner på?

Et patchwork-tæppe fra Patchwork Cph. Det er lavet på bestilling, og der er nogle søde iværksættere bag.

Borddækning

Vægfarven er 4334 fra Flügger, lampen er VL45 fra Louis Poulsen, tallerkener fra Bloomingville og vægtæppe fra @Jouquilts.

© @sussiefrank
Pojagi

Pojagi-gardinet er lavet af @sillewindum.

© @sussiefrank
Pink trappe
© @sussiefrank
Pink trappe

Farvekoden på trappen er NCS S0530-R30B.

© @sussiefrank
Hall
© @sussiefrank

Hvordan kom du på idéen om at male trappen pink?

Trappen var smuk i sig selv, men jeg ville gerne gøre den mere skulpturel og markant. Jeg overvejede først at male væggen pink, men jeg endte med at male selve trappen, og jeg er blevet super glad for det.

Hvad har været den største indretningsudfordring - og hvordan har du løst den?

Det må være den brune panelvæg. Den er smuk, men pokkers mørk i rummet. Derfor har jeg fokuseret på møblerne i rummet skal være lette, og gardinerne skal være et modstykke til det tunge træ. Jeg har designet et langt glasbord, som vi stadig venter på fra producenten.

Lilla loft

Gulvtæppet er vintage og købt hos @nomads.dk, og sengetøjet er fra By Klipklap. Spejl og lampefod er også vintage, mens lampeskærmen fra Pink Rose. Da Sussie og Rasmus fik bygget køkkenet, fik hun samtidig snedkeren til at lave en bordplade, som hun har lagt oven på to Ikea-kommoder. Det fungerer som makeup- og skrivebord.

© @sussiefrank
Indbygget skab
© @sussiefrank
Walk in closet

Dør og walk in closet er malet med farvekoden NCS S0510-R

© @sussiefrank
Blåt soveværelse

Parrets datter, Anne, har 40 kvadratmeter på anden sal. Her ses hendes soveværelse med farvekoden NCS S1010-R90B. Bordet er fra Hay og sengetøjet fra Jysk.

© @sussiefrank
Lyserød reol

Udover soveværelse og walk in closet har Anna også et loungerum med en reol fra Trævarernes Udsalg, som Sussie selv har malet. Bordet er loppefund.

© @sussiefrank
Fliser badeværelse

På parrets badeværelse er fliser fra Fliseuniverset, mens stålrammen til håndvasken er speciallavet hos en smed.

© @sussiefrank

Hvad er det næste du drømmer om at gøre eller købe til hjemmet?

Vi skal have malet husfacaden. Det glæder vi os enormt meget til, så det kommer til at afspejle vores renovering indenfor.

Hvis du skulle bytte hjem med en anden, hvem skulle det så være?

@cathrinewichmand. Hun renoverer også en gammel lady med respekt for husets tid og detaljer. Jeg er vild med deres fine valg af tapeter, materialer og farvevalg. Finurligt, men smukt, og jeg elsker, når det bliver lidt skævt.

Patchworktæppe

Patchworktæppet fra @patchworkcph er det seneste, som Sussie har købt.

© @sussiefrank
patriciervilla

Huset som det så ud, da Sussie og Rasmus overtog det i vinters.

© @sussiefrank