"Jeg bliver rigtig ofte spurgt om farvekoder på vægmalingen!"

Lykke har formået at finde den perfekte grå farve, som ikke føles kold, men som får hjemmet til at emme af hygge

De forrige ejere havde boet i huset i 47 år, da Lykke og manden Thomas, sammen med deres to sønner, overtog det for fire år siden. Det krævede en ihærdig indsats at få muremestervillaen på ret køl igen. Der var nemlig ingen forbedringer blevet lavet i de knap 50 år, deres forgængere havde boet i huset.

Derfor foretog Lykke og Thomas en totalrenovering af de i alt 185 kvadratmeter, før familien kunne kalde det deres hjem.

Lykke har lagt mange tanker i indretningen af hjemmet, da det er vigtigt for hende, at det har et personligt præg, og at hendes børn kan lege og løbe rundt. Særligt har hun også lagt mange tanker i farvevalget, som hun jævnligt tilpasser.

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Profilens navn er @Lykkestunder - og det prøver jeg at føre videre. Vores hjem er rammen om lykkestunderne med min familie.

Vi har små børn - og dem skal der være plads til, selvom man går op i indretning. Derfor har vi fx. valgt en Ikea-sofa, hvor betrækket kan tages af og vaskes, og et sofabord, der kan klare mosten, når der leges med biler på det. I vores stuer bliver der cyklet, løbet på løbehjul og spillet fodbold. Indtil nu er der ikke blevet smadret noget, der ikke kunne erstattes!

Beskriv din bolig- og indretningsstil

Vores hus er gammelt, og derfor synes jeg ikke, det passer med en minimalistisk stil. Jeg går meget op i enkle farver og enkel indretning - men vigtigst af alt, skal der være hyggeligt, og man skal kunne se, at det er OS, der bor her.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Det er der mange, der gør. Jeg elsker at følge forskellige profiler på Instagram, hvor jeg særligt er vild med @dis_design, som bor virkelig smukt og elegant. @annakubel, der bor i det hyggeligste hus i Sverige, tager de smukkeste billeder.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Store, smukke krukker og en afrikansk fjerhat fra en nyfunden shop der hedder Soft Hunter.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Genbrug gamle ting ved at male om, så de får en ny farve. Det gælder både møbler, vaser og urtepotter. Har du gamle malerrester, skal man aldrig være bange for at blande lidt mere hvid eller grå i. Derved sikrer man sig også, at der bliver en rød tråd i farverne i de forskellige rum i huset.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Jeg er glad for vores stuer en suite - de får altid mange likes. Eller vores sofastue - det er også et sikkert “hit”.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Jeg bliver rigtig ofte spurgt om farvekoder på vægmalingen!

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Et nyt sofabord, der ikke behøver at være så børnevenligt.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Jeg er ikke glad for stærke farver, og mørke farver på væggene er også hurtigt blevet malet lysere igen. Jeg tænker meget over, at det hele passer sammen i tonerne. Alt behøver ikke have nøjagtig samme farve, men det må meget gerne være nuancer inden for et spektrum. Fx. hvid, råhvid, beige, greige og grå.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Min rosa periode er overstået!

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Puder, lækre plaider og store mængder af stearinlys. Det sidste skal nu helst være soyalys.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Det sidste stykke tid er jeg begyndt at male væggene herhjemme lysere efter at have haft dem alle mørkegrå (i forskellige nuancer). Jeg er gået helt over til naturlige nuancer. Vores hall og trappeopgang skal til at have en update, og jeg skal i den forbindelse finde et nyt lille skab, som kan rumme drengenes fodtøj.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@tinytiny.dkog @soft_hunter er godt nok små interiørwebshops, men jeg ELSKER at købe ting derfra. De har et lidt anderledes udvalg, end det man ser i de almindelige webshops, og jeg synes, det er mægtig inspirerende at følge med i, hvad de køber med hjem på deres rejser.