"Jeg er faktisk ret stolt af, at indretningen er noget, vi i fællesskab gør"

Da familiens nye sofa skulle købes blev det gjort af Camilla med manden på Facetime og hans rungende "køb!", da Camilla viste favoritten frem.

© iamcamillalyderik

Hvis du ikke allerede drømmer om et stort nybygget hus med masser af plads og frisk luft i lange baner, så kommer du hvert fald til det.

I et drømmeværdigt hus i Randers bor Camilla med sin familie på seks, som foruden hende selv består af hendes mand, Peter, og deres 4 børn på henholdsvis 16, 15, 9 og 6 år.

Familien boede oprindeligt på Frederiksberg, men flyttede til Jylland for 10 år siden pga Peters job. I maj måned overtog de deres nybyggede hus, som de sidenhen har gjort til deres eget ved at mikse designklassikere med møbler i stærke farver og forskellige arvestykker.

Indretningen er minimalistisk men samtidig personlig, og mange af det stilbevidste pars møbler er nogen, de har samlet gennem mange år.

Læs med for at finde ud af, hvordan Camilla giver sine møbler nyt liv, og hør hvad hendes mand sagde til den lyserøde sofa, parret nu har stående i stuen.

© iamcamillalyderik

Hvad er tanken bag din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Jeg bruger min instagramprofil til inspiration. Jeg elsker at lade mig inspirere hos andre. Og den anden vej rundt deler jeg også gerne ud af indretningsideer, inspiration til mode og sammensætning af tøj samt tips til madlavning. Jeg deler ud af det, der rører sig hos mig, og som jeg føler for. Derudover så elsker jeg det netværk, jeg har fundet på instagram. Jeg har på næsten daglig basis kontakt med andre profiler, som er blevet en slags online venner. Det er så hyggeligt, hvordan sådan noget kan opstå.

Den smukke spisestue består af de klassiske y-stole fra Carl Hansen & Søn. Bænken og tæppet er fra HAY. Glødepærerlamperne er fra Tala.

© iamcamillalyderik

Her kan vi se, hvordan spisestuen og køkkenet er placeret i ét stort rum, så der kan konverseres henover madlavningen.

© iamcamillalyderik

Køkkenet er fra Hth og er valgt i en mat sort farve og armatur i samme sorte farve.

© iamcamillalyrderik

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber, at dem, der kigger med, ser, at der er en rød tråd i de materialevalg, vi har foretaget. Vi har tænkt minimalisme ind i forhold til ruminddeling og byggestil. Og så havde vi et stort ønske om at give huset sjæl og varme. Jeg synes, vi er lykkedes med at forene begge ting. Min indretning er meget personlig, og det håber jeg, at andre kan se. Jeg elsker at mixe designklassikere med farverige fund og arvestykker.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

At vi stadig mangler at få pakket de sidste flyttekasser ud, og at vi stadig ikke har fået gardiner haha. Jeg har heller ikke været flittig med at få hængt ting op på væggene.

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Det er vigtigt for mig at vores hjem skal fungere i hverdagen med 4 børn. Vi skal ikke have noget stående, som ikke har en funktion. Jeg vil også gerne have, at de ting jeg køber, kan bruges på flere forskellige måder. Vi har lige nu en bænk stående ved vores spisebord. Det var faktisk en lidt dyr bænk, jeg købte hos Hay for 5-6 år siden. Den er både blevet brugt som sofabord, sidenhen i vores soveværelse, og nu bruger vi den, som den er tiltænkt fra designerens side - en bænk. De møbler, der kan den slags, er langtidsholdbare køb.

Her er der kig til alkoven, hvor drengene kan slænge sig, mens der bliver lavet mad i køkkenet. En rigtig god ide for at socialisere køkkenområdet mest muligt. Gulvtæppet er fra Hay.

© iamcamillalyderik

Madrassen i alkoven er fra Wacore, og den smukke lampe er fra Designbyus.

© iamcamillalyderik

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg bliver inspireret af farver og stemninger. Jeg elsker at bladre rundt på både instagram og pinterest og gemmer billeder til inspiration på min telefon. Jeg er vild med Astrid Klivers hjem, selvom vi på nogle punkter stilmæssigt er langt fra hinanden.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Jeg har for nyligt købt et farverigt spejl fra Montana til min entre. Og så har jeg netop bestilt en linoleumsbordplade, som skal bruges til et fælles skrivebord på mine små drenges fælles værelse.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Mit bedste indretningstip er faktisk er flytte om. Når møbler eller kunst/billeder flytter plads eller rum i dit hjem, kan det indimellem noget helt nyt. Når jeg får trang til, at der skal ske noget nyt hos os, starter jeg ofte med at 'ryste posen' med de ting, vi har. En gallerivæg kan eksempelvis ændre et rum. Derudover så kan jeg anbefale DBA. Jeg både køber og sælger på DBA.

Mellem køkken og stue er skabt et intimt arbejdsmiljø med en skrivepult fra Mistral i en fin pastelgul farve

© iamcamillalyderik

Fra arbejdsstationen er der kig til stuen med den lækre lyserøde sofa.

© iamcamillalyderik

Sofaen er Hay, tæppet er fra Garant, og sofabordet er designet af Poul Kjærholm købt ved Fritz Hansen.

© iamcamillalyderik

Fra stuen er en dør ud til en dejlig solbeskinnet terrasse.

© iamcamillalyderik

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

Jeg synes vores stil og personlighed går igen i hele vores hjem. Mange tror, at jeg er meget dominerende i forhold til vores indretning og valg af møbler, farver osv. Men jeg er faktisk ret stolt af, at det er noget, vi i fællesskab gør. Så selvom vi lige pt har en lyserød sofa, så er det ikke en, jeg bare har købt på egen hånd. Jeg købte den i Århus med min mand på facetime, som sagde 'køb', da jeg viste ham den. Jeg elsker, at han er med på mange af mine vilde ideer. Og samtidig så elsker jeg faktisk også, at han piller mig ned på jorden, når jeg er ved at gå over gevind, haha.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning? Jeg har igennem tiden fået en del kommentarer på, at vi har en lyserød sofa i et hjem med 5 mænd/drenge.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

At alt skal være sort/hvidt. Jeg synes let, det kan blive kønsløst, hvis ikke der kommer lidt farve ind i indretningen. Nogle af de ting jeg igennem tiden er blevet allermest glad for, har netop været de 'vilde' valg. Altså når jeg har i forbindelse med et køb har overvejet 'det sikre' valg eller det modige. Og det gælder egentlig både i mit klædeskab og i min indretning.

Den lange gang gemmer på gode opbevaringsmuligheder med næsten usynlige skabe. Den røde reol er fra Montana, og lampen er Louis Poulsen. Puffen er fra Fritz Hansen.

© iamcamillalyderik

Tænk at have sådan en udsigt. Et langt vindue kan virkelig gøre meget for en smal gang - især med kig til sådan en blå himmel.

© iamcamillalyderik
© iamcamillalyderik

Spejlbord og sengetøj er begge fra Classicroom. Sengen er fra Hästens, og vasen er Hay.

© iamcamillalyderik

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Vi drømmer om det runde Poul Kjærholm spisebord. Og så har jeg en girly drøm om at eje verdens sejeste spejl - UltraFragola spejlet.

Er der noget i dit hjem, du er sikker på, også er der om 10 år?

Der er ikke ret mange ting, der er 'fredet' hos os. Men jeg har meget svært ved at forestille mig, at vi nogensinde udskifter vores Poul Kjærholm sofabord. Det er et dyrt valg, men indtil videre har vi også haft det i 20 år.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg drømmer om at prøve kræfter med at male loftet i vores badeværelse. Derudover så har jeg et Ikea-hack på tegnebrættet til min store søns værelse.

Et stort, dejligt badeværelse med armatur fra Grohe, brusevæggen er J. N. Bech og møblet er fra Hth.

© iamcamillalyderik

Lidt detaljer fra badeværelset.

© iamcamillalyderik

Ved hoveddøren har familien skabt et hyggeligt uderum, hvorpå solen står det meste af morgenen. Møblerne er fra Hay, og parasolen er fra House Doctor.

© iamcamillalyderik