"Jeg er simpelthen så glad for vores sofa, som vi selv har bygget"

Ud af genbrugsmaterialer lykkedes det Karina at bygge den sofa, familien drømte om - og vi er mange, der gerne ville have fingre i den!

Karinas sofa og bolig

Sammen med sin mand Steffan, deres tre børn, Mathias, Cecilie og Alberte, og deres to katte, Silke og Storm, bor Karina i et hyggeligt parcelhus på 126 kvadratmeter. Hjemmet bærer præg af Karinas kreative evner og opfindsomhed, og overalt finder man veludførte DIY-projekter og unikke genbrugsfund.

Også på Karinas Instagramprofil er genbrug, upcycling og DIY omdrejningspunktet, hvor hun giver masser af inspiration og gode tricks til sine følgere.

Der er noget spændende at kigge på i hver en krog - alt fra særprægede vaser til en hjemmelavet sofabænk. Karina har dog én svaghed, som går igen i hele hjemmet. Det fortæller hun mere om her:

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Det, der kendetegner min instagramprofil, er personlig indretning med masser af genbrug, upcycling, DIY - både af vores hjem og haven.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Vores hjem er indrettet med genbrug og DIY som omdrejningspunkt. Jeg får hele tiden nye ideér, og så går jeg på jagt i genbrugsbutikker, på loppemarkeder og på dba.dk efter de rette elementer til min idé.

Jeg bruger gerne naturmaterialer som tørrede grene. Dem sætter jeg i loppefundsvaser, som jeg kombinerer sammen med f.eks. blomstrede puder. Andre naturmaterialer, som er gennemgående i min indretning, er flet og bambus. Det er min helt store last, og der er flet eller bambus i alle hjemmets rum! Det altafgørende for vores hjem er, at det skal være hyggeligt, at man skal føle sig velkommen, og at det indbyder til at slappe af.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg bliver inspireret overalt, hvor jeg kommer. Naturen, bygninger, butikker, andres hjem, Pinterest og Instagram.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Spejle fra genbrugsbutikker og fra Kirppu (loppesupermarked) til en spejlvæg i stuen.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Find inspiration på nettet f.eks. Pinterest og lav et moodboard med farver, materialer og stil, som du synes lige er dig. Gå så i genbrugsbutikker for at finde tingene til dit projekt/hjem og lav så meget selv som muligt. Se mulighederne i andres "affald" og skab dit eget "guld".

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Jeg er simpelhen så glad for vores indbyggede sofabænk i køkkenalrummet. Vi har selv bygget den af genbrugsmaterialer, og den rummer masser af opbevaringsmuligheder. Samtidig er den bygget i hele rummets bredde, så den er perfekt til, at flere kan sidde i den og slappe af.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det ved jeg ikke helt, for jeg får kommentarer på meget forskelligt. Generelt er det bare fedt, at jeg kan inspirere til at bruge genbrug og upcycle og gøre hjemmet personligt.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Et stort orangeri med en hængekøje, masser af planter, kurvemøbler og en flagermusstol i lys læder.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Jeg vælger efter, hvad jeg kan lide, og hvad jeg synes, der understreger de elementer, der er i rummet. Det kunne f.eks. være billedvæggen bag vores spiseplads, som har jeg valgt at male med cashmerefarve, som understreger billedvæggen.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Genbrug og loppefund er blevet en meget større del af min indretning, og jeg køber sjældent nye produkter. Det hænder selvfølgelig, at der er nogle nye ting, som jeg forelsker mig i, og som jeg synes passer ind herhjemme.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Det må være planter. De er fantastiske til at skabe stemning og hygge i et rum.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Lige nu har jeg gang i et længerevarende projekt i form af en makeover af vores entré. Jeg har revet alle skabe ned og fundet en gammel bagerihyldevogn på dba.dk, som jeg har brugt til opbevaring af bl.a. sko. Der mangler stadig tapet og maling, men når jeg engang bliver færdig, så er det nok udendørs, jeg vil gå i gang. Her vil jeg lave et loungeområde på vores overdækkede terrasse, og få den lukket lidt mere af. Jeg er dog stadig i tænkeboksen med det projekt.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@annecathrineo - Den sejeste kvinde/mor med et fantastisk hjem. Smuk profil med masser af loppefund.

@arablestreet - Camilla har skabt et personligt og smukt hjem i et nyt hus. Smukke billeder og skøn kvinde bag profilen.

@dianawabala - Et smukt hjem med planter, flet og personlighed.

@detlillegraahus - En skøn og humoristisk profil, som skønne Helle står bag. Et smukt hjem med loppefund og personlighed både i billeder og tekst.

@fraubitte - En fantastisk profil med de fineste billeder af planter og personlig indretning