"Jeg sad for nyligt ved et bord i min søns vuggestue og blev helt lun på farven på bordpladen"

Inspiration kan komme mange steder fra og blive forenet i dit eget personlige udtryk. Det gør sig gældende hjemme hos Marie, der netop er flyttet i hus af en helt anden type, end hun troede var drømmen.

@marieeigen
© @marieeigen

Marie Eigen, 31, hendes mand Thomas og deres søn Ludvig bor i et gammelt bjælkehus fra 1930 i Birkerød. Familien havde ikke forestillet sig at falde for et gammelt bjælkehus, men det gjorde de og rykkede teltpælene op for kun få måneder siden og flyttede fra Frederiksberg til provinsen.

Det er vigtigt at der er plads til at leve i rummene, og hun er vild med at mikse nyt og gammelt i indretningen, der er hovedfokus på hendes Instagramprofil @marieeigen. Marie har en cand. mag. i kommunikation og er på vej på barsel med parrets andet barn, der melder sin ankomst inden længe.

Kom med en tur til Birkerød og oplev charmen ved at bo i et hus fra 1930 med sjæl og varme.

@marieeigen
© @marieeigen
@marieeigen
© @marieeigen
@marieeigen
© @marieeigen

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den?

For nogle år siden ejede jeg en lille kælderbiks og webshop i København, der forhandlede interiør, plakater, keramik og smykker fra upcoming danske designere og i den forbindelse voksede min kærlighed for mediet hastigt, da jeg brugte det aktivt i min markedsføring.

Da jeg lukkede forretningen ned, manglede jeg lidt et sted at få afløb for min kreativitet og min egen profil blev så det sted, jeg kunne dyrke min hobby.

Med min profil i dag drømmer jeg om at kunne dygtiggøre mig indenfor fotografi, styling og boligindretning – og hvem ved, måske derigennem finde et sjovt job inden for feltet efter min forestående barsel.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

At det er hyggeligt og stemningsfuldt. Det er meget vigtigt for mig, at man kan se, her rent faktisk bor nogen, og at vores hjem ikke fremstår statisk og sterilt. Det er klart min hobby at indrette og vise vores hjem frem - men det er først og fremmest vores hjem, her vi lever og bor og her mine børn skal vokse op, og det må det meget gerne afspejle.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

At jeg er et gigantisk rodehoved. Egentlig nyder jeg selv at følge profiler, der viser deres hjem og hverdag, som den rent faktisk er. Det er dejligt ægte, og jeg tror, den slags profiler er vigtige i mit feed, så jeg ikke bliver for forpustet af alt det ’pæne’. Jeg har så bare valgt at udnytte, at min lille sidegeschæft hjælper mig til at få lidt orden i min families rammer og i min indretning.

@marieeigen
© @marieeigen
@marieeigen
© @marieeigen
@marieeigen
© @marieeigen

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Jeg får en del spørgsmål omkring vores vægfarver, men derudover kommenterer folk oftest, at her ser hyggeligt ud. Det gør mig rigtig glad, fordi jeg netop også selv synes, her er enormt hyggeligt, og det også er noget, jeg stræber efter i min indretning.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

Jeg ved ikke, om der som sådan hersker som en misforståelse, men jeg forestiller mig, nogle har svært ved at mikse stilarter og nyt og gammelt.

For mig er det netop det, der gør tricket og også gør det til lige netop vores hjem. I vores stue synes jeg fx, det er smukt hvordan et nyt stringent nordisk møblement fra Skagerak kan forenes med en grøn, gammel Ole Wanscher senatorsofa.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Jeg drømmer om mange ting i både stor og lille skala, og det vil jeg nok altid gøre. Jeg kunne fx sagtens se et smukt egetræskøkken i vores lille bjælkehus eller et badeværelse med sildebensfliser i en sart grøn nuance. Derudover ville en klassisk lænestol i lysebrunt skind og et stel af krom være helt perfekt i vores stue, men jeg har ikke været heldig at falde over den rette endnu (som jeg altså kunne betale).

Jeg ville heller ikke være ked af at eje en 'Hanging lamp' væglampe fra Valerie Objects, designet af Muller van Severen i en frisk farve. Nogle ting forbliver nok ved drømmen, mens andre er nemmere at indfri.

@marieeigen
© @marieeigen
@marieeigen
© @marieeigen

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Vi forelskede os i noget helt andet, end det vi troede, vi skulle have – et lille gammelt bjælkehus, hvor vi nok havde set os i noget nyere og mere rummeligt. Så det væsentlige i vores indretning af rummene her, har helt klart været deres funktion. Hvad skal de kunne? Og hvordan sikrer vi, de så også kan det på mindre plads end måske ønsket.

Dernæst har jeg stilet efter at skabe en rød tråd mellem rummene, så rummene har samme stil, om end de kan noget forskelligt, er præget af forskellige farver og er indrettet med et miks af nye og gamle møbler.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning - vær gerne helt konkret i forhold til en person, sted eller lign.?

Louise fra profilen @mortilmernee har jeg længe beundret. Hendes varme farvepalet er jeg top-misundelig på og så elsker jeg, at hendes billeder også oser af hygge og hjemlig følelse. Det samme gælder også nogle af mine favoritprofiler som @trinesblend, @juliewp og @ditteblog.

Men egentlig finder jeg inspiration mange steder: caféer, serier, genbrugsbutikker. Fx sad jeg for nyligt med min søn i hans vuggestue ved et bord og blev helt lun på farven på bordpladen. Vores spisebord har vi netop fået moderniseret ved at få lagt linoleum på pladen, og farven er - ikke så tilfældigt - ikke langt fra den, jeg sad og beundrede dernede.

@marieeigen
© @marieeigen
@marieeigen
© @marieeigen
@marieeigen
© @marieeigen

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

En smuk ældre skænk i egetræ til spisestuen af Omann Jun. Vi havde før de klassiske Kubik reoler i eg, men apropos vores lidt små rammer, manglede vi et sted til hverdagsrod, som vi kunne gemme væk. Jeg faldt tilfældigt over den på Instagram hos @eclectic_vintageshop, og den er meget smukt istandsat. Den tror jeg kommer til at følge os i mange år.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Gør møblerne til dine egne. Vi har mere eller mindre indrettet os helt på ny fra vores lejlighed på Frederiksberg til vores hus i Birkerød, og det har faktisk ikke været noget omkostelig affære. Stort set alt, hvad vi har købt, har vi købt brugt på Dba.dk, via Instagram eller hos en genbrug. Har formen været rigtig, men udtrykket forkert, har vi gjort det til vores eget med nye greb, en ny farve eller lignende. Jeg vil hellere et hjem fuld af historier, personlighed og brugstegn end et, man næsten ikke tør leve i. Især fordi vi har vores søn og en datter på vej, der også skal være al mulig plads til her.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Jeg er super tilfreds med, at vores stil er gennemgående i alle rummene. At de hænger sammen, og at her er en helt særlig rolig stemning, som jeg nyder at være i.

@marieeigen
© @marieeigen
@marieeigen
© @marieeigen
@marieeigen
© @marieeigen

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år?

Min mand og jeg købte nogle smukke lamper i opalglas på Dba.dk til vores gang i lejligheden på Frederiksberg. De er designet af Wohlert og eftersigende engang hængt på Hvidovre Hospital. De pryder nu vores spisestue og hænger smukt over vores spisebord.

Lamper er nemme at bruge forskelligt alt efter hvor man bor, og derfor kan det sagtens give mening at betale lidt mere for dem, da man netop kan have dem med sig for altid.

Derudover har vi arvet et smukt vitrineskab af min mands mormor, som nok også altid vil følge os, selvom det måske ikke var et, vi selv var gået efter. Møbler med særlig værdi, vil altid få en plads i vores indretning.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Vi er netop gået i gang med at istandsætte et gammelt karlekammerskab til lillesøsters værelse. Det får nye hylder, benene bliver skiftet ud med hjul og så bliver det malet både inde og ude. Jeg glæder mig over, at vi kan skabe ’vores eget møbel’ med ganske få midler ud af en gammel skal, der på fin vis bærer præg af sin alder.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Åh, der er mange små og mindre profiler, som jeg nyder at følge lige så meget, som de helt store.

Instagram er for mig sådan et skønt sted at møde ligesindede, der deler de samme interesser som jeg, hvad end det er livet med børn, strik eller indretning.

Men blandt mine boligfavoritter er fx:

@frejabakpetersen

@cph.muse

@studiomosbech

@sussiefrank

@still_sunday

@poppelgade.