"Jeg ville gerne have noget, der var helt anderledes - som et smykke midt i huset"

Og sådan et smykke til hjemmet er ikke noget, man bare kan købe. Derfor byggede Lines far en ultra spektakulær pejs, som står smukt i huset og passer perfekt ind i Lines farverige stil.

© @pappenheimhuset

Engang var Trondheim i Norge et fattigt område, hvor husene var isoleret med pap. Området fik derfor tilnavnet Pappenheim.

I dag er der minimin ét hus i Pappenheim, som ikke er isoleret med pap. Dét er nemlig Line og hendes mand Øysteins 300 kvm store hus, som er ved at gennemgå en totalrenovering, der har stået på siden parret overtog huset i august 2018.

Line arbejder i en blomsterbutik, men både hende og Øystein elsker indretning og interiør - og især den farverige slags. Sammen renoverer de husets 4 etager fra bund til top, så de kan skabe drømmehjemmet for dem og deres lille datter Nelly.

Hvis du vil lære Line bedre at kende og se, hvordan hun indretter sit hjem med farver og unikke arvestykker, så skal du læse med her og følge hende på profilen @pappenheimhuset.

© @pappenheimhuset
© @pappenheimhuset
© @pappenheimhuset

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den?

Jeg vil gerne vise, at det er sjovt at bruge farver i indretningen, og at man ikke behøver at have det samme som alle andre. Jeg tænker faktisk ikke så meget over, hvad folk tænker. Jeg gør bare, hvad jeg synes er pænt.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

At der er en hyggelig atmosfære, og at vi har været gode til renoveringsarbejdet.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Alt det vi ikke er færdige med. Vi mangler lister og andre småting i alle rum. Men det gør egentlig ikke så meget, for vi lægger ikke rigtig mærke til det længere.

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Jeg tænker faktisk ikke så meget, jeg kører bare på. Jeg finder på noget lidt efter lidt. Jeg har som oftest et møbel, jeg indretter ud fra, og så bliver det, som det bliver.

© @pappenheimhuset
© @pappenheimhuset
© @pappenheimhuset

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Min absolut største inspiration er @cathdelichtenberg. Hendes brug af farver og legende stil giver mig så meget inspiration.

Ellers bliver jeg inspireret af ikke at have nogen speciel stil. Jeg vælger bare ting, jeg synes er pæne, og så håber jeg, jeg kan finde et sted, hvor de passer ind. Jeg har arvet meget fra mine bedsteforældre og forældre, og jeg elsker, at alle ikke har det samme.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Noget så kedeligt som varmekabler, gulvpuds og spartelmasse til vores entre. I et gammelt hus, er der så meget, der skal ordnes. Men af interiør har jeg senest købt en vintage Murano lampe fra min yndlingsside finn.no (norsk pendant til DBA)

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Jeg har købt mange af vores ting på finn.no. Jeg elsker genbrugsfund. Man kan købe mange gode brugte ting. Man kan også lægge interiør væk, som man er blevet træt af og finde det frem noget tid efter. Så er det som at købe nyt igen.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Jeg er meget stolt af vores pejs. Den har min far bygget til os. Den er muret op og flisebelagt med flotte fliser og messing. Jeg ville gerne have noget, der var helt anderledes - som et smykke midt i huset. Og det har vi absolut fået.

© @pappenheimhuset
© @pappenheimhuset
© @pappenheimhuset

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

At jeg formår at mikse så mange farver, uden det ser rodet ud. Jeg får også spørgsmål om, hvordan jeg tør bruge så mange farver. Jeg bliver aldrig træt af farver. Jeg ville være træt af, hvis alt var hvidt.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

At man skal følge tendenser. Det bliver så kedeligt, hvis alle har det samme.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

En ny trappe. Den vi har er så slidt og grim. Vores hus var oprindeligt tre lejligheder, så trappen blev brugt som trappeopgang mellem lejlighederne. Så jeg drømmer om en ny trappe, men der kommer nok til at gå noget tid. Det er så dyrt.

© @pappenheimhuset
© @pappenheimhuset
© @pappenheimhuset

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år?

Mine Montana-reoler. Det er et klassisk design, som jeg har drømt om længe. Noget jeg også altid vil beholde er alt det interiør, jeg har arvet. Det er særligt tæpper og stole.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Det næste projekt er stuen på 2. sal. Den er stor og har så meget potentiale. Vi vil gerne have en arbejdsbænk og lidt et alt-muligt-rum. Der er en smuk udsigt og en dejlig atmosfære, så jeg tror, vi kommer til at bruge rummet meget

Vi glæder os også meget til at tage fat på haven. Der er nogle gamle frugttræer, men ellers er haven ikke blevet holdt. Vi vil gerne bygge et udekøkken og lave en grøntsagshave. Jeg elsker at lave mad og at være ude!

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@lindagaaso. Hun bruger herlige farver og har nydeligt interiør. Det er dejligt at se andre, som også er glad for farver.

@_husvika. Hun har sådan et fint børneværelse og et lækkert hus med gode materialer.

@_ninnisplace. Hun er så god til renoveringsprojekter, og hun har sådan en god stil.