Johanne og Lukas' indretning ligner en million, men er baseret på genbrug og gode Dba-fund
Indretningen i Johanne Landbo og Lukas Fernandes’ rækkehus er enkel og æstetisk med unikke vægge, personlige vintagefund og kulørt keramik. Se bare ...
HER BOR Johanne Landbo, model, Lukas Fernandes, arbejder på kaffebaren ‘Andersen & Maillard’, og datteren Magda (4 mdr.).
HVOR Familien bor i et rækkehus på 114 kvadratmeter i København NV.
LÆS MERE Følg Johanne og Lukas på @femte.til.venstre.

Æstetik, harmoni og høj kvalitet
De er kodeordene hjemme hos Johanne Landbo, Lukas Fernandes og datteren Magda på fire måneder.
Og der skal kun en hurtig rundtur til for at slå fast, at der er kredset for selv den mindste detalje. Rækkehuset er spækket med gode, gedigne materialer som træ og marmor, smukke, kalkede vægge og en gennemført rød tråd i alle rum, der går så fint i spænd med indretningen, at man skulle tro, at Johanne og Lukas selv havde stået for at renovere hver en centimeter af de 114 kvadratmeter. Men faktisk var huset nyrenoveret, da parret overtog det for et år siden.
– Med en baby på vej havde vi ikke brug for et stort, uoverskueligt håndværkerprojekt. Så det var en befrielse at flytte ind i et nyrenoveret hus, hvor al charmen fra husets oprindelige tid var nænsomt bevaret. Og vi har nemt kunnet skabe vores egen stil ved at male enkelte steder, sætte lidt fliser op og tilføje et ekstra modul i køkkenet, fortæller Johanne.
Parret var ikke i tvivl om, at huset var det helt rigtige, da de så det første gang. Men det var der også ti andre par, der syntes. Først efter en nervepirrende budrunde, kunne Johanne og Lukas kal- de sig de heldige ejere af huset, som den kendte danske arkitekt Mogens Koch tidligere har boet i.
– Det første, vi gjorde, var at købe ‘105 pendlen’, som han har designet for Le Klint. Den hænger nu i stuen og passer bare helt perfekt til huset og dets historie, siger Johanne.
Kulørt keramik og hjemmecafe
I det hele taget er der ikke en finger at sætte på ind- retningen, alligevel er Johanne og Lukas ikke helt færdige – og det bliver de nok aldrig. Parret elsker at have et hjem i forandring. Ligesom Johanne får energi af at gå på jagt efter det helt rigtige på Dba.dk og på forskellige auktioner.
– Vi øver os i at sætte pris på hver en ting og sørger for, at hvert enkelt møbel, stykke keramik eller blot stukken i loftet kommer til sin ret og bliver set og værdsat. Vi køber altid brugt og synes også, det er sjovt at sælge videre, hvis vi bliver trætte af noget, fortæller hun.
I mange år har Johanne og Lukas haft til vane at tage et stykke keramik med hjem fra deres rejser. Samlingen har de udstillet på en åben reol i køkkenet, hvor det giver noget spræl til de ellers rolige omgivelser.
– Vi foretrækker begge at bo med enkle flader, så man fornemmer de mange fine detaljer i huset. Rummene skal have lov til at tale for sig selv. Med keramikken kan vi skeje lidt ud, og så er det sjovt at mindes turen til Mexico eller New York, når man sætter sig med en kop kaffe, siger Johanne.
Det flotte, nye køkken i marmor og røget eg, som fulgte med huset, er en af de ting parret sætter stor pris på. For at give køkkenet et personligt touch, har de sat beige fliser op over køkkenbordet. Ligesom de har tilføjet et kaffemodul til køkkenet, da kaffe er Lukas’ store passion. Parret har selv tegnet modulet, som en snedker efterfølgende har bygget i egetræ.
– Det har været sjovt at designe noget, og vi synes, træet skaber en flot glød til rummet. Marmorpladen, der er inkorporeret i bordpladen, lå på loftet og kedede sig, da vi flyttede ind, så den, tænkte vi, ville passe smukt ind og give sammenhæng til bordpladen i resten af køkkenet. Når vi har venner på besøg, er det som at have sin egen lille café. De bliver dog altid lidt skuffede, hvis Lukas ikke er hjemme til at lege barista, og jeg må finde stempelkanden frem, ler Johanne.
PÅ BILLEDET Spisestuen er præget af parrets sans for indretning med lyse toner, rolige flader og udvalgte møbler. Spisebordet er købt på en svensk auktionsside, stolene designet af Eames, Engelbrecht og Børge Mogensen og skamlen et genbrugsfund.

Bordet er dækket med smukke glas og skåle fra Kodanska, skærebræt fra Træfolk og lyseblå servietter, der, som den franske syltekrukke, er genbrugsfund.

Parret foretrækker lyse og rolige rammer, men keramikken må godt være lidt mere spraglet. I vitrineskabet står blandt andet keramik fra Rikke Elgaard, Studio Arhøj, Yonobi Studios og skåle fra Marokko.

Kalkmaling ‘Kalk’ fra Jotun Minerals.
Væggene i spisestuen er malet med lys kalkmaling, som giver noget taktilt til rummet. Den store violinfigen er en fødselsdagsgave fra Lukas, mens pendlen er købt brugt for en halvtredser.

Parrets yndlingsmøbel
– Kaffemøblet, som vi lavede specielt til køkkenet. Her bliver brugt utrolig mange stunder hver dag på at brygge kaffe, lave små kopper kakao med hjerter i skummet og servere kaffe med ægte caféstemning til vores gæster.
PÅ BILLEDET Johanne og Lukas har tegnet kaffestationen, som er bygget af en snedker. Som bordplade er der brugt en rest marmor fra køkkenrenoveringen. Det skaber en fin sammenhæng.

Brug keramik i fine farver, former og mønstre til at skabe liv og et mere unikt udtryk i et enkelt køkken.

Ikea-køkkenet har fået en upgrade med låger i røget eg, en bordplade i hvidt marmor og fliser i en blid nuance sat på højkant.

For at gøre køkkenet til deres helt eget, har parret sat fliser fra Marokk op over køkkenbordet, designet en kaffeø i eg og tilføjet små nøje udvalgte elementer i træ og keramik. Pendlen er fra Dell, viskestykket fra Humdakin og det rå xl-skærebræt fra et marked.

Drop de hvide vægge, og gør køkkenet mere personligt og sanseligt ved at male væggene med kalkmaling i en blid nuance.

Matte betonfliser, slagter-look eller sildebensmønster? Fliser er ikke bare fliser. Overvej form, farve, fugefarve, og hvordan de skal sættes op. Det kan forvandle udtrykket i køkkenet markant.

Det blå, keramikfad er et vintagefund, hørservietterne fra en genbrugsbutik, kanden fra Kalita og koppen fra Kraki, mens den gule tallerken er købt brugt på Dba.dk.

Parrets favoritløsning
– At fjerne den gamle brændeovn. Da vi flyttede ind, fyldte den hele hjørnet i stuen og tog en masse plads, så vi besluttede at fjerne den for at skabe mere plads i stuen. Samtidig betød det, at fjernsynet kunne hænge bag døren og gemmes væk.
PÅ BILLEDET I loftet hænger pendlen '105' fra Le Klink, som var et must, da designeren Mogens Koch engang har boet i huset. Stolen er derimod designet af Karin Mobring for Ikea i 60'erne, mens litografien er købt på et julemarked og gardinerne fra &Drape.

IDÉ Sæt streg under farveholdningen med en skøn buket i samme toner.

Parret har fjernet al puds på væggen i stuen, fordi de synes, den har en flot, naturlig farve. Skabet er fra et dødsbo, stolen vintage, billedet af Anne Bronton og skamlen fra Træfolk.

PÅ BILLEDET Entréen er lys og indbydende med en flot trappe, der fører op til første sal. Loftslampen i keramik er fra Moebe.

Den store flydersofa fra Bolia er fyldt med puder fra Silkeborgs Uldspinderi, mens væglampen er fra Jore Copenhagen, sofabordene fra Please Wait to be Seated, lysestagen fra Applicata og vasen et loppefund.

JOHANNES FAVORITTER PÅ INSTAGRAM- @annaceciliep
- @linestampedahl
- @camillabaekvad
- @josefinejacobi
- @falkenhus
PÅ BILLEDET Foran soveværelset er der en lille gang, som parret har indrettet med en vintage Arne Norell-sofa. Pendlen er fra &Tradition, billedet af kunstner Lisbet Jobs, bordlampen et vintagefund og gulvtæppet fra Illums Bolighus.

Parrets bedste tip til stilen
– Lad møbler, vægge og detaljer i huset komme til deres ret ved ikke at have for meget. Vælg ét stort billede, og lad det dominere. Lad en væg tale for sig selv med kalkmaling, mursten eller en rå tapetvæg. Lad gardinerne være udsmykning i sig selv. Det giver en smuk effekt at give luft til tingene, så de ikke overdøver hinanden.
PÅ BILLEDET I soveværelset blev det lidt for hvidt og enkelt, derfor malede parret halvdelen af væggen blå. Det store uldtæppe og de fleste puder er fra Silkeborgs Uldspinderi.

PÅ BILLEDET På børneværelset er en enkelt væg malet i en flot, mørk rosa, og møblerne, der er fundet brugt, har fået en makeover. Skabet er malet gult indvendigt og har fået en bøjlestang til Magdas tøj, mens skænken har fået en rest blå maling. Puslebordet i træ er fra Træfolk.

I Magdas værelse hænger en Kay Bojesen-abe side om side med en sprællemand fundet på genbrug og selebukser fra FUB.
