Josefine og kæresten købte en herregård: "Jeg prøver at gøre huset lige så storslået indvendigt"

En faldefærdig herregård på 794 kvm, det lyder da som et godt køb, ikk? Det tænkte 27-årige Josefine og hendes kæreste og siden sommer har de renoveret. Resultatet er vildt!

© Josefine Gørup

Ugens Instagrammer er Josefine på 27 år, som har købt en gammel, faldefærdig herregård med sin mand, i Trustrup på Djursland. Gården er på 794 kvadratmeter, men lige nu bor de "kun" på den ene etage som er 270 kvadratmeter.

Gården blev købt sidste sommer og siden har de været igennem en kæmpe renovation. Josefine går højt op i, at bevare husets oprindelige stil, og renovere med stor respekt for alle de gamle, fine detaljer, men så det stadig er funktionelt i den tid vi lever i. Derfor bygger og designer de det hele selv.

Josefine er uddannet frisør, men arbejder med regnskab og administrative opgaver i sin mands byggefirma Shopfitters Denmark.

Hvordan endte du på Instagram?

Jeg oprettede profilen for et år siden, fordi en af mine veninder lokkede mig til det. Jeg kom først rigtigt i gang med at bruge Instagram, da vi købte vores herregård, Obdrupgård.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Min indretningsstil er ret rustik og farverig med en hyggelig, lidt gammeldags "herregårdsstemning", kombineret med sjove og nytænkende løsninger og materialer.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg bliver meget inspireret af vores hus udseende udefra, da det er så smukt, så jeg prøver på at gøre huset lige så storslået og smukt indvendigt. Jeg søger også inspiration hos andre på Instagram, Pinterest, boligblade og butikker. Og så er jeg virkelig en detaljenørd i forhold til håndværket, så når jeg besøger folk, kigger jeg meget på nye løsninger, som vi kan bruge i vores renovering og indretning.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Jeg har sat indkøbsstop for mig selv her i starten af det nye år, men jeg kom alligevel til at købe nogle nye planter og et par krukker her for to dage siden.

Har du nogle tips eller tricks, som du kan dele med vores læsere?

Jeg vil klart anbefale andre ikke at være så bange for farver på væggene. Jeg synes at alt for mange bare maler hele huset hvidt, og det, synes jeg, er synd.

Jeg synes farverne i vores hjem skaber en virkelig rar atmosfære og giver så meget hygge til rummene. Og så synes jeg også, at ideen om, at alle rum bliver større når væggene er malet hvide, er en skrøne. Så mal løs med farverne, og ikke kun én væg i rummet.

Har du bemærket en særlig trend indenfor indretning, du elsker?

Lige nu er jeg helt pjattet med den rosa farve, som jeg møder i mange boligblade. Den vil jeg helt sikkert se, om jeg ikke kan få listet ind i vores hus, uden min mand når at gøre for meget modstand. Jeg er stadig rigtig vild med det rå betonlook, blandet med klassiske materialer som sildebensparket og klassiske træmøbler.

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

Jeg er helt vild med vores hjemmemalede blå køkken, og så er jeg lykkelig over, at jeg brugte en kalkmaling i både spisestue og kontor, da jeg synes, at de rå vægge giver en perfekt kontrast til de klassiske ting i huset, som vores døre med udskæringer og stuk i loftet.

Hvor ofte laver du om derhjemme?

Lige nu har vi ikke lavet andet end at renovere og indrette det sidste halve år, og sådan bliver de næste år i vores liv også, da vi har over 500 boligkvadratmeter, som skal have samme tur. Men ellers går jeg og flytter planter, lamper og småting hele tiden.

Hvad er dit næste projekt?

Inden for de næste 3-5 måneder skal vi i gang med at renovere og bygge to nye badeværelser. Så det glæder jeg mig rigtig meget til.

Hvad gør du for at give dit hjem personlighed?

Jeg tager tit i genbrugsbutikker og på markeder for at finde ting og møbler med sjæl, som jeg blander med nye og moderne ting. Jeg elsker at finde ting, der ikke koster særlig meget, men som ligner en million - det er der gået lidt sport i.

Laver du DIY’s?

Vi laver næsten ikke andet her i huset. Vi har bygget et spisebord af sildebensparketgulv, støbt vores egen køkkenbordplade og malet vores køkken selv osv. Jeg kan godt lide at have ting som andre ikke har eller bygge ting selv, som ville have kostet meget, meget mere, hvis vi skulle ud og købe noget magen til.

Er der altid lige så flot i dit hjem, som det ser ud til på Instagram?

Ja, det er der faktisk næsten altid. Hvis jeg skal tage et billede af mit hjem, som jeg vil dele på Instagram, skal jeg måske lige fjerne en laptop eller en trøje, så det er ikke sådan, at jeg skal bruge timer på at rydde op inden.

Hvilke planter er dine yndlings?

Jeg elsker sukkulenter i alle afskygninger, så dem har jeg mange af i huset. Måske også fordi de er rigtig nemme at passe, da jeg i perioder ikke er særlig god til at vande blomster. Så kan jeg også godt lide lange planter, som hænger ud over krukkerne, især hvis de hænger ned fra loftet.

Har du et bestemt tip til, hvordan du anvender planter i indretningen?

Jeg synes næsten ikke, at der kan komme for mange planter ind i indretningen. Jeg synes, at det giver noget særligt til indretningen, hvis man kan få nogle planter op i højden eller have en stor, høj plante, så de ikke kun står i vindueskarmene.

Hvad tager du billeder med?

Lige nu tager jeg kun billeder med min iPhone.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Jeg tænker meget over farverne. Da jeg skulle vælge den rustrøde farve, som jeg har malet væggene i stuen, måtte jeg have 7-8 farveprøver før jeg alligevel bare bestilte en farve fra Jotun, som jeg aldrig havde set i virkeligheden. Heldigvis ramte den plet.

Jeg har gået efter at få en rød tråd i mit hjem med farverne, selvom alle rum i huset har hver sin farve.

Hvilke profiler på Instagram bliver du inspireret af?

Boliginspirationsmæssigt er jeg blevet meget inspireret af @salmonstreet, da de har lavet så mange flotte og specielle løsninger i deres lejlighed.

Så synes jeg at @maiday_maiday har købt det mest fantastiske hus, som jeg elsker at følge med i. Rent personligt bliver jeg inspireret af @livmartine, som flyver derud af med husrenovering og fuld gang i sin virksomhed – hendes energi smitter.

© Wallo

Del dine billeder med os på Instagram

Skal vi se dit hjem? Tag dine instagramsfotos med #boligmagasinet for at dele med os. Så kan det være, at det er dig, som bliver næste uges instagrammer og den heldige modtager af en flot gave fra Wallo.

Husk at du også kan følge både Bolig Magasinet og Josefine på Instagram.