Klassisk, elegant og prisbevidst er 3 ord, der opsummerer indretningen hos Christine

Før i tiden var det mode, der fyldte i feed og spalter hos Christine Egholm aka bloggeren Acie. Men i dag er det fokus erstattet af børn og bolig af den gennemførte slags.

© @christine_egholm

Hører du til én af dem, der har fulgt med hos Acie længe, vil du vide, at der er kommet andre boller på suppen, end da den første gang blev serveret.

I dag er Christine Egholms feed fyldt med mageløs indretning, der emmer af luksus og klassisk stil. Men trods det lækre udtryk er prissedlen på møbler og interiør langt fra ligeså fancy. Der gemmer sig endda en hel del prisvenlige DIYs i de herskabelige rum i familiens villa i Rungsted.

Hvad er tanken bag din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Min instagramprofil var og er en helt naturlig forlængelse af min blog, som jeg har haft i mere end 12 år. Jeg deler ud af stort og småt og er i høj grad blevet voksen sammen med mine følgere – vi har, med andre ord, været igennem en del faser sammen.

Nu er vi et sted i livet, hvor især sådan noget med bolig og børn fylder meget, så det er primært dét jeg bruger min instagram til.

© @christine_egholm

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Jeg er enormt dårlig til at have en ’fuld’ plan for et rum – jeg starter bare fra en ende af og prøver mig frem. Det er en hel masse ’trial and error’, og jeg har begået tusind fejl, når det kommer til indretning. For mig er det en proces.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Når jeg viser billeder fra vores stuer, fra vores have og mine DIY-projekter – enten DIY billederne fra vores stue eller vores indbyggede Ikeahack reol.

© @christine_egholm
© @christine_egholm
© @christine_egholm
© @christine_egholm

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

At man ikke må ændre smag. At indretning skal være statisk. Sådan opfatter jeg den ikke. Hjemme hos os er indretningen i en slags flux – altid i forandring og tilpasser sig løbende til vores behov som familie (og de ændrer sig nærmest fra dag til dag, når man har så små børn, som vi har).

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

En stor rustik krukke jeg har sat i vores stue med pampasgræs i. Jeg har ikke ret meget nips, men kan godt lide store ting, der har lidt format. Jeg synes både det skaber blikfang og ro for øjet, at man har nogle store fixpunkter i rummet.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Hack, hack og hack! Vi har så mange små budget-hacks hjemme hos os. Jeg kan godt lide at gøre tingene til vores egne, så jeg laver tit om på de ting vi køber – ved at skifte greb, male eller andet. For eksempel er vores spisebord en IKEA/HAY-hybrid vi har hacket. Bordpladen er fra IKEA, mens benene er fra HAY. Vi er vildt glade for det.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Ikke noget jeg kan tage credit for, men vores hus facade er enormt smuk, symmetrisk og velproportioneret. Det er noget helt særligt.

© @christine_egholm
© @christine_egholm
© @christine_egholm
© @christine_egholm
© @christine_egholm
© @christine_egholm

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Flaglinestolen PP225 af Hans J. Wegner

Er der noget i dit hjem, du er sikker på, også er der om 10 år?

Barvognen, Y-stolene og Menu-lampen. I hvert fald… Jeg prøver egentlig altid at tilføje ting, som jeg har en idé om, at jeg vil elske for evigt… Det er bare ikke altid det lykkes.

© @christine_egholm
© @christine_egholm
© @christine_egholm
© @christine_egholm

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg skal i gang med at sætte lister op i vores stuer inden længe. Det er lidt et stort projekt, og jeg nøler lidt med at komme i gang, men jeg tror, det vil blive så godt.

Derudover har jeg også været i gang med at indsamle tilbud på at få lavet nye gulve – og det er lidt tilbage til det der med, at vores hjem skal leves i. Vi har ubehandlede trægulve, og de er smukke, men helt umulige med to små børn. Og jeg gider ikke bruge de næste 10-15 år på at skælde ud eller ærgre mig, hver gang ét af dem spilder. Det vil passe smukt til husets arkitektur at få etableret sildebensparket – vi prøver at få huset bragt tilbage til så oprindelig stand som mulig, og det er heldigvis ikke vildt svært for de tidligere ejere har også været meget respektfulde, men vi tror at vores gulve er de gamle undergulve og at man engang i 70erne har revet ’det rigtige gulv’ ud.

© @christine_egholm
© @christine_egholm

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber, de kan se, at det er et hjem for en familie – at det er ’vores’ hjem, og hér vi hører til. Og at det passer godt til os, og dem vi er.

Vores hjem er en rolig ramme om et lidt kaotisk børnefamilieliv. Jeg kan godt lide at bo pænt, men det er også vigtigt for mig, at vores hjem ikke skal være et museum – der skal være plads til at spise havregrød i sofaen og den slags.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Alle de projekter, vi ikke er blevet færdige med – vi bor i et hus fra 1934, så der er altid noget, der lige skal fikses. Fx mangler vi at få malet radiatorskjulere og vindueskarme i hele huset.

© @christine_egholm
© @christine_egholm

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Idaedith_

Zineyolal

Stinedamsborghust

Atelier2960