Lous valg af kunst i især spisestuen fik vores indbakke til at gløde
Møbler i eget design, franske arvestykker og kunstgardiner bliver forenet i et eklektisk og personligt miks tilsat brede penselstrøg i både kølige blågrå og varme nuancer hos arkitekt Lou Charrier og hendes familie.

HER BOR Lou Charrier (32), arkitekt, ejer af Studio Lou Charrier og medejer af Sarah- Lou, hendes kæreste og deres datter (3).
HVOR Familien bor i en 100 kvadratmeter stor andelslejlighed på Frederiksberg.
LÆS MERE Følg Lou på @studio_loucharrier og @sarahlou_studio.
PÅ BILLEDET Lou bor sammen med sin kæreste og deres datter på Frederiksberg.

Når en arkitekt med franske aner og en møbelsnedker med kærlighed til træ mødes, sker der ting og sager i indretningen. For der er ikke langt fra idé til handling. Sådan er det hos Lou Charrier og hendes kæreste.
– Vi er gode til at skabe ting i sammenspil, og de ting, vi har lavet, betyder noget helt særligt for os. De viser, hvem vi er, og hvad vi kan. Derfor har jeg også indrettet rundt omkring dem, fordi de giver vores hjem en unik karakter, fortæller Lou.
Blandt andet har Lous kæreste forvandlet køkkenet i parrets lejlighed på Frederiksberg fra et standardkøkken til et unikt Ikea-hack. I køkkenet står også et vitrineskab snedkereret af Lous kæreste, i stuen hænger en vægreol i parrets eget design, og Lou har selv lavet flere af hjemmets kunstværker.
Da parret rykkede ind for fem år siden, lavede Lou en overordnet plan for hjemmet, hvor der blev taget hensyn til parrets egne kreationer. Alt fra hvilke farver og kunst, der skulle på væggene, til hvordan møbler og accessories skulle kombineres.
– En indretningsplan er et godt værktøj til at skabe sammenhæng og helhed i dit hjem, samtidig med der er plads til modspil. Jeg bruger farver til at binde vores hjem sammen, men også til at understrege den stemning, vi gerne vil have i et rum. I soveværelset er valgt en rolig blågrøn, mens væggene i køkken-alrum og stue er malet i en varmgrå, der giver visuelt plads til vores møbler og kunst, siger hun.
Hjemmets vildeste farve er valgt til entréen, hvor både vægge og loft er malet røde. Rummet er blevet til Lous eksperimentarium, og næste gang skal det måske være gult, hvem ved?
– Vores entré er lejlighedens mørkeste rum. Den røde farve fremhæver en hulefornemmelse, når du træder ind i vores hjem, og samtidig giver rummet en stærk kontrast mod de lyse stuer, der virker endnu større, når du træder derind, forklarer hun.
Farve skaber sammenhæng
Varianter af entréens røde farve har sneget sig ind flere steder i parrets hjem for at skabe den sammenhæng, som Lou eftersøger.
Blandt andet på puderne og et vintagebord i stuen og det kunstfærdige gardin med røde felter kreeret af Lous svigerinde, Fie Paarup.
– Jeg er vild med tekstiler, de bidrager med noget helt særligt. De fleste af vores møbler er uden polstring, og derfor er effekten af gardiner og gulvtæpper markant. Fies kunstgardin tilføjer et taktilt udtryk til vores stue. En blødhed og en ro. Og så har gardinet en speciel betydning for os, da det er designet og syet af netop Fie med vores hjem for øje, siger Lou.
Hjemmet rummer endnu flere skatte med historier. På det røde sidebord står en antik skål med florale mønstre hjemtaget fra Japan af Lous franske farmor og farfar.
Og lænestolen af Poul Kjærholm var Lous ønskemøbel i årevis, før hun til sidst fandt den på Dba.dk, og stolen gør hende lykkelig, hver gang hun ser på den.
– Jeg elsker at bo med ting, der fortæller noget om os og vores interesser som møbler, kunst eller lande, vi har besøgt. Eller ting fra vores familier, snarere end hvad der er moderigtigt lige nu. Hvis du synes, noget er genialt netop til dit hjem, så gå med det. Den dér mentalitet om at stole på sin egen intuition og bare gøre det – dét er fedt.
PÅ BILLEDET Spisestuen er indrettet med klassikere som Y-stolen fra Carl Hansen & Søn, mens selve spisebordet i fyr er et vintagefund og glaspendel over fra Astep.

Stilen i spisestuen er enkel, men poetisk. Stolen for enden af bordet er Arne Jacobsens klassiske Grand Prix-stol, mens taburetten designet af Mentze Ottestein er fra Studio X.

Det er det gule værk på væggen over spisebordet, der har fået mange til at kontakte Bolig Magasinets redaktion efter vi delte billedet på vores Instagram. Det smukke changerende værk er af Ditte Ejlerskov, mens Leise Dich Abrahamsen, Signe Parkins og Lou selv har skabt de øvrige.

IDÈ Bryd rammerne med en skulpturel buket. Er den asymmetrisk og stritter lidt, er det kun et plus.

Lous favoritkunst
– Mine favoritværker lige nu er det store orange værk i spisestuen af Ditte Ejlerskov og upcoming kunstner Simon Sebastians værk over sofaen. Vi har haft stor fokus på kunst de sidste par år. Kunst er noget, du er nødt til at tage stilling til, og som skal røre noget i dig. Noget, du bliver inspireret af på anden måde end møbler. Kunst holder ved, og dit valg af værker siger noget om, hvor du er, og hvad der rører sig i tiden.
PÅ BILLEDET Køkkenet er et Ikea-hack, som Lous kæreste har bygget om. Bordpladen er en tynd stålplade, hvilket giver et cool, industrielt look. Over giver sorte pendler fra Dansk kontrast til de blågrå køkkenfronter.

VÆGFARVE Herluf Trolles Gade fra St. Leo
PÅ BILLEDET Lous kæreste er møbelsnedker. Svendestykket er det store vitrineskab, der giver glød og varme til rummet.

IDÈ Gå efter et vitrineskab med både åben og lukket opbevaring, så du også har plads til de mindre kønne (men nødvendige) ting.
PÅ BILLEDET Vitrineskabet, der er bygget af Lous kæreste, er hjem for fine glas fra Lous søsters butik, La Table D’Eglantine, en fransk kande, der er en gave fra Lous mor, et grønt fad fra Dansk og stel fra Hasami Porcelain.


Familiens hyggelige stue er et cool farvemiks af rødlige toner fra puder fra Stilleben mod den grå sofa fra Muuto tilsat værker i gule toner fra Leise Dich Abrahamsen og Simon Sebastian. Poul Kjærholm-lænestolen er et fund fra Dba.dk, sofabordet fra Hay og gulvtæppet købt brugt på Lauritz.com

Det specialsyede gardin er lavet af Fie Paarup, der er Lous svigerinde. For at finde de helt rette farver har Fie taget udgangspunkt i parrets interiør.

IDÈ Leg med formerne, når du indretter. Gentag fx den samme form for at skabe fokus.
PÅ BILLEDET Oprindeligt havde lejligheden fire værelser, men under en renovering har parret nedlagt flere vægge, så de nu har to store rum. Gulvlampen er fra Vitra og sidebordet et vintagefund

Lous favoritter i hjemmet
– Jeg har en forkærlighed for naturlige materialer som træ, metaller og sten, der skaber masser af farve og stemning i et hjem. De er mindst lige så interessante som vægfarver. Og så er de lækre at røre ved. Som møbelsnedker har min kæreste en stor passion for træ i alle former og sorter, og det er også smittet af på mig. Jeg elsker for eksempel vores spisebord i fyr, der er patineret så smukt. Bordet har virkelig karakter, og det giver så meget til rummet.

Lou indretter med øje for kontraster, og her møder en cool grå den varme terrakottafarvede pude fra Stilleben.

Den japanske skål er et arvestykke fra Lous franske del af familien. Hendes fars forældre rejste meget, og skålen er ét af deres rejseminder.

Parret har udtænkt og lavet flere af deres møbler selv. Et af dem er vægreolen, der er malet i en rolig, støvet grøn og rummer bøger, modeller fra parrets tid på Arkitektskolen, en bordlampe af Inga Sempé fra Wästberg og bøger. Lænestolen er designet og udført af Lous kæreste.

Lou tænker i stemninger, når hun indretter, og her i parrets soveværelse har hun valgt en blågrå til væggene, da farven udstråler ro. Øverst lader et vindue dagslys komme ind i det lille soveværelse. Thonet-stolen er købt vintage og puden fra Stilleben.

En væglampe fra Verpan lyser op i indhakket, hvor parrets seng lige passer ind og skaber en hyggelig sovehule. På væggen hænger et værk af Simone Vestergaard.

Entréen er hjemmets eksperimentarium. Her har Lou valgt en rød fra det klassiske farvekort hos Keim. Pendlen er et vintage-fund, mens bænken er designet og udført af Lous kæreste.

Familiens lejlighed ligger i en klassisk opgang med elegante træpaneler på væggene.
