Mange gæster kommenterer på Cecilies flotte trappe: "Selv to år senere er jeg ikke træt af den"
Det er mavefornemmelsen, der styrer, når Cecilie og Søren Bøllingtoft indretter. Resultatet er et rækkehus svøbt i skønne, legende farver fra kælder til kvist. Kig indenfor – måske bliver du inspireret?

HER BOR Cecilie Bøllingtoft (31), advokat- fuldmægtig, Søren Bøllingtoft (34), kontorchef, datteren Barbara (2) og hunden Saxo (1).
HVOR Det arkitekttegnede rækkehus ligger i Hellerup. Huset er fra 1925 og 220 kvadratmeter stort fordelt på tre etager.
LÆS MERE Følg Cecilie på @_undermyroof.

Frisk maling var det eneste, det charmerende rækkehus i Hellerup trængte til, da Cecilie og Søren Bøllingtoft flyttede ind for to år siden. Men der er ikke meget hvidt at spore. Tværtimod har parret Givet det næsten hundrede år gamle rækkehus en modig og kulørt, men harmonisk farvepalet.
– Noget af det, vi faldt for, er fællesskabet i at bo i rækkehus, de fine, gamle detaljer, der er i huset og det hyggelige nabolag. Men vi er også en ung familie i kvarteret, og derfor havde jeg et stort behov for at få noget personligt og ungdommeligt ind i vores hjem. Og for mig er det dét, farver giver, fortæller Cecilie.
En af de første ting, der stod klart, var, at trappen i husets entré skulle have en farve.
– Trappen er det første, man ser, når man kommer ind i huset, og jeg vidste bare, den ville kunne bidrage med vildt meget stemning, hvis den fik noget karakter, siger Cecilie.
Parret blev hurtigt klar over, at blå var den eneste mulighed, og efter flere blå farveprøver faldt valget på farven af en skyfri sommerhimmel.
– Selv her to år senere er jeg overhovedet ikke træt af den. Mange gæster kommenterer på den, og hvor meget den er en signatur for huset og os, fortæller Cecilie.
I det hele taget gennemsyrer farver indretningen i rækkehuset, men på en let og ubesværet måde. Måske fordi farvepaletten er opstået uden de store filosofier eller forsøg på at opfinde en rød tråd.
– Jeg har ingen faste regler eller paradigmer. Jeg indretter med min intuition og ved at snakke med min mand om, hvad vi synes, der kan blive godt. Tit finder jeg en farve, jeg rigtig godt kan lide, og så kigger jeg på, hvilke andre farver eller nuancer den er flot sammen med, siger Cecilie.
PÅ BILLEDET Reolen har både været sorteret efter værker og forfattere, men Cecilie synes, at farvekoordineringen gav mest ro for øjet. Pendlen er en Murano, litografiet lavet af Eske Kath og sofaerne fund fra Dba.dk, som er blevet ombetrukket med stof fra Tapet-Cafe.

Parret tager også højde for rummets funktion, størrelse, lysindfald og farverne i de tilstødende rum, når de skal vælge farver til hjemmet.
– Det lyder mere velovervejet, end det er. Jeg får en masse idéer, og så prøver vi det af. Det er en legende og eksperimenterende proces. Søren kommer med sine tanker og udfordrer mig på mine påfund, og så vælger vi med mavefornemmelsen, hvad der taler mest til os, forklarer Cecilie.
Og netop det er hendes bedste indretningstip – at vælge med maven.
– Jeg tror på, at magien opstår, når man vælger ting eller farver, fordi man ærligt selv synes, de er smukke, dragende eller har en særlig betydning. Helt uden at skæve til tendenser, siger hun.
På samme måde har Cecilie øje for at få mønstre, materialer og møbler til at spille sammen. Eller faktisk er tricket ikke at tænke på, om ting passer sammen isoleret set. Det handler om helheden.
– Det lyder måske skørt, men da vi skulle have ombetrukket vores sofaer, valgte jeg stof med min intuition. Jeg tænkte, det her mønster er superflot – og det her kan jeg også vildt godt lide. Og så stolede jeg på, at det blev pænt sammen, fortæller Cecilie.
– Der er helt klart farver, der går igen hos os, men det sker, fordi vi godt kan lide dem. Ikke fordi vi tænker over, at der skal noget blåt ind her, eller den gule skal balanceres ud med en mere brændt gul.
PÅ BILLEDET I forlængelse af stuen ligger en vinterstue med masser af lys og kig til haven. Langs vinduerne har parret fået specialbygget en kombineret bænk og radiatorskjuler, der inviterer til hygge.

CECILIES YNDLINGSSPOT
– Det, jeg er allergladest for, er kigget mellem stuerne. Fra stuen ind i spisestuen, hvor man kan se billedvæggen, som jeg er sindssygt glad for. Og vue’et den modsatte vej fra spisestuen ind til bogreolen med Eske Kath-litografiet i midten.
PÅ BILLEDET Murano-pendlen er købt hos @millefiori_interior, mens XL-vasen på bordet er fra Helle Mardahl Studio. Det blå spisebord er designet af Muller Van Severen, Arv-spisebordsstolene af David Thulstrup og gulvtæppet fra RugVista.

IDÉ Miks blomster i forskellige højder, former og farver – og lad det gerne stritte lidt. Det giver ekstra forårsfeeling.

Rækkehuset er fyldt med farver. Cecilie beskriver dem hverken som pang eller pasteller, men som klare farver.
VÆGFARVE Elephant’s breath fra Farrow & Ball
LOFTSFARVE Wimborne white fra Farrow & Ball

Tekanden er fra Cornishware, den lyserøde kop fra Studio Arhøj og den stribede et arvestykke.

Mia Lagermann-reolen er fyldt med fund fra og loppemarkeder og Helle Mardahl Studio.

Selv om parret selv synes, at de mest er til varme farver, var de blå nuancer til køkkenet og trappen nogle af de første farver, de valgte til huset.

Da parret flyttede ind, fik de malet køkkenet blåt for at give det mere personlighed. I forlængelse af køkkenet er der et par trin ned til endnu et dejligt rum, som Cecilie og Søren bruger til kontor og krearum. Gulvtæppet er fra Søstrene Grene.
VÆGFARVE Slipper satin fra Farrow & Ball.
KØKKENFARVE NCS S 1020-R90B kan blandes af alle malingfirmaer.

Kontoret bliver også brugt som krearum, blandt andet når Cecilie skal sy. Stolene er fra The Apartment.

Vasen og skærebrættet er fra Hay, kanden med blomster fra Helle Mardahl og tallerkenerne fra Lyngby Porcelæn, mens stofservietterne er fra Maison de acances.

Brændt gul er en af de farver, der går igen flere steder i indretningen. Den giver et flot modspil til de mange klare farver. Litografierne er lavet af Emily Gernild og Henry Heerup. Æskerne i papir har Cecilie selv lavet, og lampen er et Dba.dk-fund med en skærm fra Ordrup Husflid.

Den blå farve har forvandlet trappen til et kunstværk, der giver entreén ekstra wauw-effekt.
TRAPPEFARVE NCS S 1040-R90B kan blandes af alle malingfirmaer.

Gardinerne har Cecilie syet af Josef Frank-stof fra Svenskt Tenn, mens sengegavlen er betrukket med stof designet af Helene Blanche for Tapet- Cafe. Væglampen er fra Bestlite, og sengebordet er speciallavet af en snedker.
VÆGFARVE Skimming stone fra Farrow & Ball

Striber, tern eller blomster? Skab liv med et skønt miks af mønstre.

Badeværelset er holdt i rolige, blide toner. Vaskemøblet er fra Kitchen Tailor og armaturet fra Toni.
VÆGFARVE Borrowed light fra Farrow & Ball.

Den farvede glasvase og fine, små skåle er alle loppefund.

Fra stuen er der udgang til en lille lækrog, som Cecilie har fyldt med hyggelige havemøbler og masser af skønne tekstiler. Den fine parasol er fra Beau Marche, de antikke glas en bryllupsgave, salatfadet fra Portugal og stofservietterne fra Maison de Vacances.

Et smukt kig ud til terrassen fra stuen.
Hvem ville ikke gerne sætte sig her på en lun forårsdag?

Plantegning.

Plantegning.
