MetteMaje har knækket koden til at få rum til at virke langt større, end de egentlig er

MetteMaje har fået indrettet familiens hjem, så det virker funktionelt og større, end det i virkeligheden er.

© @100kvm_eventyr

Familien består af MetteMaje, hendes mand, Daniel, deres to drenge - den ene på 4 år og den anden på 7 måneder - og hunden Birthe.

I 2018 overtog familien en gammel skole på Sydsjælland og satte den i stand. Efter et år måtte de indse, at det ikke var det rette for dem, så de satte skolen til salg og købte i stedet deres nuværende hjem; en charmerende 100 kvadratermeters murermestervilla fra 1930'erne beliggende i Herlev.

Flytningen fra et stort skolehus med to stuer til et mindre hjem var en udfordring, som MetteMaje med god indretningssans har løst på bedste vis.

Alle rummene har fået hvid maling fra gulv til loft, og det er en af de afgørende faktorer for, at rummene virker store og lyse. Samtidig elsker MetteMaje at skabe rum i rummene, så stuen indeholder både spisestueområde, sofaområde, en hyggekrog i karnappen, hvor udsigten kan nydes og en dejlig daybed at slænge sig på i den anden ende af stuen.

Læs med her og bliv inspireret til at indrette dig til bedre plads, og se hvordan familien har skabt rum i rummene.

MetteMaje med sønnen Herluf

© @100kvm_eventyr

Hvad er tanken bag din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Da jeg først lavede min profil, var min tanke, at jeg gerne ville vise vores istandsættelses-proces. Senere blev det en blanding af det og billeder af alt det, jeg selv elskede ved vores hjem. Nu bruger jeg den mest til at fange en stemning eller et øjeblik, hvor jeg selv synes, der sker noget fint…når lyset rammer helt rigtigt, når jeg har fået et nyt møbel, eller jeg gerne vil vise alt det rare i vores have frem.

Den skønne teddy sofa er fra Sofacompany, og det samme er sofabordet. Plakaterne er fra Petra Kleis.

© @100kvm_eventyr
© @100kvm_eventyr

Karnappen med store vinduer, der giver et skønt lysindfald. Den lange vindueskarm giver anledning til udstilling af nips, blomster og statuer.

© @100kvm_eventyr

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?
Jeg håber, de tænker, at der ser rart og hyggeligt ud.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?
Alle pletterne på vores hvide gulve – og hvor elendig jeg faktisk er til det med billeder og redigering. Og at vi ikke får helt så meget lys ind i stuen, som folk ellers ofte skriver til os, at vi får.

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?
Jeg tænker ret meget over, at der skal være små rum i det store rum, hvilket er ret umuligt i et lille hus med kun en stue i begrænset størrelse. Men jeg tænker meget over, at når vi alle fire skal bo her sammen, så skal der være mulighed for at trække sig lidt og sidde for sig selv – ligesom der skal være plads til, at vi alle kan være sammen og have det rart. Og så tænker jeg meget over lysindfaldet – det betyder meget for mig, især hvis det ikke er der.

© @100kvm_eventyr

Det store runde spisebord centreret midt for stuen er en inspiration af pk45-bordet. Parret har fået en smed til at lave bunden og har købt marmorpladen ved et flisecenter. Resultatet er så fint.

© @100kvm_eventyr
© @100kvm_eventyr

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?
Jeg er ikke en særlig loyal indretter – det ene øjeblik elsker jeg alt nordisk, for så at være vild med det varme Europa, og dagen efter vil jeg gerne bo helt stringent og arkitektonisk. I virkeligheden ender det med at blive et miks af det hele blandet med en masse arveting, gaver og rejseminder. Jeg indretter meget efter de rejseminder, vi har med os hjem fra vores ferier ude i verden. Og selvom vi ikke kan rejse lige nu, så ofrer jeg gerne drømmen om en ny sofa for en måned i en strandhytte på Bali. Og på den måde kommer rejserne nok til at betyde en del for vores indretning – også for de ting vi ikke indretter os med, men godt kan drømme lidt om.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?
Et genbrugsfund – en stol fra Le Corbusier – så fin i krom og læder.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?
Lav opsætninger med småting som betyder noget for dig – brug en pind, et par skaller og sten fra sommerhuset som et tableau i vinduet, sammensæt farverige små genstande dine børn har lavet eller tag stiklinger af et par smukke planter hos din farmor eller veninde og få dem til at gro derhjemme, og brug selv de grimme arvestykker på en eller anden måde i dit hjem, hvis de betyder noget for dig – det er jo i virkeligheden de ting, der vækker minder og følelser i os, der er de smukkeste, tænker jeg.

Langs endevæggen i stuen er placeret en skøn daybed og den smukke stol, som er købt brugt. Lampen er Louis Poulsen.

© @100kvm_eventyr

Et lille kig til køkkenet.

© @100kvm_eventyr

Husets fine lille køkken bliver kun sjældent vist frem, da det ifølge MetteMaje ikke er så 'instavenligt'. På sigt drømmer parret om at vælte væggen, og lade køkkenet blive en del af stuen. Kommer tid, kommer råd.

© @100kvm_eventyr

Hvad er du allermest stolt af i dit hjem?

Når jeg kigger rundt herhjemme, så smiler jeg mest, når jeg kigger på alle de ting, som har fulgt mig i rigtig mange år – jeg holder meget fast i de samme ting og beholder dem i årevis (måske for altid). På den måde bruger vi ikke mange penge på indretning og vores hjem ligner sig selv, uanset hvilket hus vi bor i – og vi har flyttet en del.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?
Folk synes ofte, at vi bor meget feminint – og det får dem til at tro, at det mest er mig, der indretter. Men faktisk finder Daniel ret ofte ting til vores hjem.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?
Hmmm det ved jeg simpelthen ikke – den største mis-indretning er for mig, når alt er holdt i sort/hvid.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?
Så ville jeg enormt gerne have et kæmpe stort smukt badekar placeret foran et stort vindue med kig til bjergene.

Vitrineskabet er som skabt til væggen. Skabets ydre er malet hvidt som væggen, mens en dyb rosa farve dominerer indvendigt. Det giver en smuk kontrast, og lader skabet komme til sin ret.

© @100kvm_eventyr

En dejlig krog i en fin solstråle, hvor hunden Birthe nyder at slænge sig.

© @100kvm_eventyr

Trappen fører op til førstesalen, hvor der er er i alt 4 værelser.

© @100kvm_eventyr

Skæve vægge er en udfordring i indretningen og gør det svært at hænge elementerne lige. Det er dog alligvel endt meget godt ud.

© @100kvm_eventyr

Er der noget i dit hjem, du er sikker på, også er der om 10 år?

Jeg er ret sikker på, at vi ikke bor det samme sted om ti år – men jeg ved, at vi bor med ret mange af de samme ting. Vi skifter måske vores spisebord og sofa ud, men alle de små pynteting har vi stadig…vasen fra min morfar, buddha’en fra Thailand, krukken fra Italien, lysestagen fra vores bryllup osv. osv.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?
Vi er faktisk lige gået i gang med at omdanne et rum i kælderen fra et roderum til et mere brugbart rum. Vi trænger generelt til at få ryddet op i den kælder, og ellers vil vi gerne gøre vores køkken mere hyggeligt.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?
Jeg kan ret godt lide at følge med hos:

@nullsterliving : Hun har verdens fineste sommerhus, som jeg elsker at kigge på.
@rytterskolen_ : Det hyggeligste bindingsværkhus med en stue, man godt kan blive lidt misundelig på.
@signe_hm : Bor i et skønt hus, de selv har sat i stand – og det er hyggeligt at følge.
@sillevanloon : Hun bor med den skønneste have i et dejligt hus og har et total skønt sommerhus – bliver altid glad, når jeg kigger på den profil.
@annecathrineo : En favoritprofil – som har fået et køkken, jeg ville elske at bo med.

Forældresoveværelset med fine planter og masser af læsestof. Bænken er fra Fdb.

© @100kvm_eventyr

En kreativ kontorplads, hvor MetteMaja kan nyde solen, mens der arbejdes. Når pladsen ikke er enorm, er det en god løsning at bruge hjørnerne i rummet. Her er det gjort på fineste vis.

© @100kvm_eventyr

Et fint hjørne på børneværelset. Både stol og kommode har MetteMaje selv malet, så de passer sammen.

© @100kvm_eventyr

Drømmen gik i opfyldelse, da familien fik etableret et drivhus i baghaven. Hvor skønt er det ikke også med lys i på en mørk eftermiddag?

© @100kvm_eventyr