Mias gamle murermestervilla gemte på en perle af en spisestue

Efter de gamle gulve blev høvlet, panelerne blev slebet og væggene fik en omgang grå maling har familien fået den mest overdådige spisestue, som passer perfekt ind i husets charme.

Indretning af murermestervilla
© miaaaej

I det sydlige Jylland bor denne uges instagrammer, Mia med sin mand, Jens og deres 8 måneder gamle datter.

For 3,5 år siden købte parret deres første hus - en gammel murermestervilla fra 1910 på 170 kvadratmeter. Mia og Jens ønskede at bevare mange af husets gamle detaljer og undlod derfor at renovere huset for meget. I stedet har de valgt at restaurere de oprindelige detaljer ved at høvle de gamle trægulve, blotte de originale mursten i køkkenet, rense udluftningsdetaljerne i stuen og slibe de høje paneler.

Med god indretningssans har parret formået at skabe et hjem, der er både morderne og herskabeligt og stadig er tro mod den stil og tid, som huset oprindeligt er fra.

Læs med og se familiens smukke spisestue, og hør hvad Mia køber, når hun vil give sit hjem et 'treat'.

Murermestervilla
© miaaaej

Hvad er tanken bag din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Til start var det egentlig bare så familie og venner kunne følge med i mine oplevelser, rejser, mad, osv – men da vi købte vores første hus for 3,5 år siden, begyndte jeg at poste billeder fra vores hjem, som vi løbende har renoveret en smule på, og sidenhen er det blevet mere og mere bolig, der præger min profil. Jeg bruger primært min profil til at blive inspireret – også er det her, jeg i dagligdagen kan være lidt kreativ med boligindretning og tage billeder. Derudover gør det mig glad, når folk kommenterer eller skriver i en privatbesked, at de er blevet inspirerede, og at de glædeligt følger med.

Indretning af murermestervilla

De smukke gamle døre skiller kontoret fra spisestuen

© miaaaej
Indretning af murermestervilla

I spisestuen er der det dejligste lysindfald indover spisebordet, som er fra Hay. Spisebordsstolene fra Carl Hansen og Søn, og den smukke lampe er fra Hay designet af Georg Nelson.

© miaaaej
Stol og plante i murermestervilla

En velvokset strelitzia skaber liv i den flotte spisestue.

© miaaaej
Borddækning i murermestervilla
© miaaaej
Indretning af murermestervilla

Reolen er købt ved Trævarefabrikanternes udsalg, plakaten er fra Fabrek, og den høje vase er fra Hein Studio.

© miaaaej

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber, at de tænker, at det er hyggeligt og hjemligt og et sted, man har lyst til at være og slappe af. Jeg håber, at folk kan se, at vi har forsøgt at renovere det i den stil og tid, som huset er bygget i.

Vi fandt husets gamle gulve frem over alt i huset og fik dem høvlet, slebet og sæbebehandlet. Jeg synes, det gamle trægulv passer flot ind i husets stil. Derudover sleb vi panelerne ned i spisestuen og malede væggene grå derinde, så man tydeligt ser panelerne.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Hvis der er lidt beskidte vinduer eller de gamle radiatorer i huset.

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Jeg tænker først og fremmet over hvilken funktion, rummet skal have. Derudover vil jeg gerne have, at rummet skal føles hyggeligt at komme ind i. Jeg tænker også meget over, hvor lyset kommer ind fra i forhold til placering af møblerne.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg bliver inspireret af andre profiler her på instagram, på pinterest, i boligmagasiner, og når vi er ude at rejse.

Køkken i murermestervilla

Fra spisestuen er det muligt at gå ud i det store fine køkken, som er købt ved Kvik. Det store rum giver masser af skabsplads og opbervaringsmuligheder.

© miaaaaej
Spisestue i murermestervilla

I køkkenets midte er placeret et bord fra Hay og spisebordsstole fra Eames, hvor familien kan nyde morgenmaden sammen.

© miaaaej
Indretning af murermestervilla
© miaaaej
Indretning af murermestervilla

Parret har valgt at fjerne tapet og puds fra den ene væg i køkkenet for i stedet at få en blottet murstensvæg. Lamperne er fra Ikea.

© miaaaej
Køkken i murermestervilla
© miaaaej

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

En håndlavet uro til vores datters værelse, som jeg bestilte hjem over instagram fra England, en ny pude fra Eline Engen for at give vores sofa lidt nyt liv og et ”twist candle” fra Lex Pott. Der er så mange fine farvede og snoede lys fortiden – så fine her til efteråret, hvor man igen begynder at have stearinlys tændt.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

At mixe med nyt og brugt. Jeg elsker at finde ting på DBA eller i genbrugsbutikker – også kan vi herhjemme også godt lidt at mixe klassisk dansk design med Ikea, Ellos, Søstrene Grene osv.

Derudover synes jeg, at blomster og planter kan gøre en kæmpe forskel for et rum. Et lille ”treat” til vores hjem er ofte friske blomster. En buket eller blot 2-3 blomster samlet i en vase kan gøre en stor forskel for et rum, synes jeg.

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

At vi har bevaret så mange af de originale detaljer fra husets oprindelse - blandt andet de høje paneler og udluftningsdetaljer i spisestuen, de originale trægulve, trappen til 1. sal og den rå murstensvæg i køkkenet med de originale mursten fra 1910.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det er spisestuen med karnappen, de høje paneler og spisebord og spisestolene, der ofte bliver kommenteret – og ellers får jeg en del kommentarer til vores datters værelse.

Indretning af murermestervilla

Kontoret befinder sig også i stueetagen og er indrettet med en daybed fra Skovshoved Møbelfabrik, hvor man kan tage et hvil og nyde udsigten.

© miaaaej
Indretning af murermestervilla

Kontorbordet er hjemmelavet og er en 4 meter lang bordplade, hvortil der er tilføjet bordben. Det giver både en masse arbejdsplads og et afsluttet og pænt udseende til rummet. Opslagstavlen er fra Hay.

© miaaaej
Stue i murermestervilla

Den populære flydesofa er fra Hay. Den store gulvvase er fra House Doctor.

© miaaaej
Stue i murermestervilla
© miaaaej
Indretning af murermestervilla

Sofabordet er fra &tradition, det mindre bord er fra Eames, radiatorskjuleren er fra Røverkøb og brændeholderen er fra Rais.

© miaaaej
Trappe i murermestervilla

I gangen fører den smukke trætrappe op på første etage, hvor soveværelse, børneværelse og badeværelset befinder sig. Knagerækken er fra Eames.

© miaaaej

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

At det ikke behøver være design eller dyrt, for at det er nice at have. Et hjem med personlige ting, der har historie, eller ting fra rejser og loppefund er for mig langt mere inspirerende indretning.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Jeg drømmer om flaglinestolen fra Wegner – den er så smuk.

Er der noget i dit hjem, du er sikker på, også er der om 10 år?

Jeg er ret sikker på vi stadig har vores spisestuestole om 10 år – vi sparede op til dem, imens vi boede i lejlighed, så vi kunne købe dem, når vi fik hus.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg vil rigtig gerne have radiatorskjulere på overalt i huset. Jeg ved ikke helt, om det bliver et projekt her i efteråret – og ellers vil vi også rigtig gerne have lavet en indbygningsreol på kontoret. Det ville passe flot ind husets stil, synes vi.

Vi renoverede vores toilet på 1. salen sidste efterår, og i vinters lavede vi værelse klar til vores lille pige, så lige nu nyder jeg bare barslen med hende uden at have for mange projekter i gang.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Jeg synes det er svært at finde nogle, jeg vil kalde ”små” bolig-instagramprofiler, da mange af dem jeg følger har mange følgere, men jeg elsker at følge med og blive inspireret ved:

@byengell

@polkenstudio

@signe_hm

@mariaharmuth

@annatfunder

@marieeigen

@londogmussehuset

@kathrine_kv

Soveværelse i murermestervilla

For at skabe rolige rammer i soveværelset, er det blevet malet i en afdæmpet blålig nuance. Dobbeltsengen er fra sengespecialisten, og sengetæppe er fra Hay.

© miaaaej
Soveværelse i murermestervilla

Natbordsdetaljer

© miaaaej
Badeværelse i murermestervilla
© miaaaej
Badeværelse i murermestervilla

På husets første etage har familien et dejligt badekar

© miaaaej
Indretning af murermestervilla

Den fine børneværelse er indrettet med den populære Sebra seng. Den æbleformede fletkurv er fra Ferm Living, skabet er fra Ikea og luftballonen er fra Karrusella.

© miaaaej