"Nogle genstande kan ændre rigtigt meget i ens hjem"

Kom med indenfor hos Susan, der har bosat sig på selvsamme vej som hun er vokset op på. Familien bor i en totalrenoveret 1960'er villa som er lys og venlig med et 95 kvadratmeter stort køkkenalrum.

@susanoestdahl
© @susanoestdahl

I Fredericia bor 28-årige Susan med sin mand og to børn. Familien har bosat sig på selvsamme vej som denne uges Instagrammer er vokset op på - og hun er vild med det!

Hjertet i huset er det knap 100 kvm store køkken-alrum som familien tilbringer meget tid i - og som også er et af de fine rum, Susan viser frem på sin Instagram.

Huset er fra 1960'erne og er 180 kvm, fordelt på halvandet plan.

Susan læser Jura, men jonglerer samtidig også marketing for flere børnebrands - en mulighed der har åbnet vis via mediet.

@susanoestdahl
© @susanoestdahl
@susanoestdahl
© @susanoestdahl
@susanoestdahl
© @susanoestdahl

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den?

Profilen blev oprettet få måneder efter jeg blev mor for første gang. Efter noget tid dannede det rammen for en et virtuelt fællesskab med primært andre mødre. For mig har netværket været det centrale, og det jeg har holdt mest af ved Instagram. Det har givet mig nye venskaber, bekendtskaber og åbnet døre jobmæssigt. Jeg drømmer dog ikke om at leve af at være på de sociale medier som influencer.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

At her kunne de godt se sig selv selv sidde med en kop kaffe. Udover at jeg godt kan lide at bo pænt og lyst - så skal det indbyde til hjemlig hygge. Der er stort set ikke noget, som man ikke kan få lov til herhjemme. Det er vigtigt for mig at der er plads til børnene. De er jo alligevel hele tiden hvor vi andre er.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

At jeg virkelig lider af ubeslutsomhed. Og måske er lidt kedelig. Da vi renoverede tilbage i 2014 blev det præget af hurtige beslutninger. Vi købte og overtog huset samme dag. Vi havde ikke andet at bo i, udover et værelse hos mine forældre. Samtidig ventede vi vores første barn, og jeg var meget skidt. Vi klarede alligevel at gennemrenovere hele huset indvendigt og udvendigt på cirka fire måneder. Det betød rammerne blev valgt efter tidsløse gode materialer.

@susanoestdahl
© @susanoestdahl
@susanoestdahl
© @susanoestdahl
@susanoestdahl
© @susanoestdahl

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Hvad jeg praktisk gerne vil danne rammen om i det pågældende rum. Jeg kan ofte have en masse ideer, og blive betaget af en bestemt tendens. Som eksempel købte jeg begejstret to mindre 2- og 3 personers sofaer, tilbage da vores søn var helt nyfødt. Der gik ikke lang tid, før jeg måtte udskifte med en mere praktisk løsning. Så nu står der en stor flyder i mørkegrå i stedet, hvor vi alle kan slænge os i fredag aften. I stedet bliver rummet indrammet med farverige tæpper, puf, flet og andet der kan give noget til rummet. Ligeledes er vores badeværelse indrettet med stor kabine og to brusere. Udover at det giver et eksklusivt indtryk, så bliver det nemmere at få to børn med i bad.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg bliver inspireret af alle hjem, som jeg kommer i. Hos familie, venner, via arbejde mv. Jeg synes det er spændende, og jeg får altid en oplevelse af at jeg kender folk bedre, når jeg har set deres hjem.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Maling. Vi prøver at finde et hul i kalenderen, for vi må sande at hele huset allerede trænger til en opfriskning. Det bliver et farvel til mange af vores hvide vægge, så jeg forsøger at udfordre mig selv lidt samtidigt. Og min mand.

@susanoestdahl
© @susanoestdahl
@susanoestdahl
© @susanoestdahl
@susanoestdahl
© @susanoestdahl
@susanoestdahl
© @susanoestdahl

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Nogle genstande kan ændre rigtig meget i ens hjem. Jeg elsker vores sengegavl i bambus træ fra Coop, og lange gardiner fra Luxaflex inde soveværelset. De er klart det bærende for soveværelset, da rummet består ikke af meget andet end det samt indbygningsskab, en seng. Alligevel er det nok mit yndlingsrum, som jeg har indrettet.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

At vi selv har lavet alt herinde - med hjælp fra gode venner og familie. Når vi får besøg, så vil de kun se beslutninger vi har truffet. Lige fra hvor stikkontakterne sidder til egetræsplankerne på gulvet. Det er jeg ret stolt af.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det må være vores sengegavl i soveværelset og spisebord i stuen. Sengegavlen er et smukt, men relativt billigt indkøb der virkelig har ændret rummet. Vores spisebord har flere spurgt forgæves efter. Det er købt på auktion på Lauritz, hvor det blev oplyst det var lavet af gamle fiskerbåde fra Indonesien. Om det passer, ved jeg naturligvis ikke. Men det giver har et råt udseende med dens overflade bestående af små træstave, som har forskellige malingsrester osv.

@susanoestdahl
© @susanoestdahl
@susanoestdahl
© @susanoestdahl
@susanoestdahl
© @susanoestdahl

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

Med fare for at træde nogen over tæerne, så synes jeg det er vigtigt at være tro med husets oprindelse. Selv drømmer jeg om en stor herskabsvilla med stuklofter, flere stuer og alt det der. Vi købte huset primært for dens beliggenhed, og yderdelen var alt for god til bare at rive ned. Dengang vi skulle renovere huset, sagde flere at det kunne jeg da bare lave i dette hus. Sætte stuk op osv. Jeg havde svært ved at skulle få huset til at fremstå anderledes end det var. Vi købte det af en ældre dame, som netop havde mistet sin mand, og gerne ville på plejehjem. Jeg kom som barn selv i huset, og derfor kendte jeg huset ret godt som det havde set ud. Da vi var færdige med at renovere, kom hun og hendes voksne børn på besøg for at se huset igen. Hun sagde at det var jo 'lige som det skulle være', og takkede os for at passe godt på det. Heldigvis.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Et stort integreret orangeri tilbygget huset med udgang fra vores stue. Jeg håber på det hver gang min mand spiller med i Lotto.

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år?

Rammerne bliver forhåbentlig stående længe endnu. Vi forsøgte at tage nogle valg, som både vi - og hvis vi ikke altid skal bo her - at andre også vil kunne lide. Gulvene, køkkenet, klinker i badeværelse og entre er valg, som jeg synes at meget tidsløse og af materialer som fortjener en lang levetid.

@susanoestdahl
© @susanoestdahl
@susanoestdahl
© @susanoestdahl
@susanoestdahl
© @susanoestdahl
@susanoestdahl
© @susanoestdahl

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Efter jeg er blevet husejer, har jeg fundet ud af at resten af vores liv vil der være et 'næste projekt'. Når man endelig er ved at være i mål, er der noget nyt der trænger. Eller behov der ændres. Ha ha. Så efter vi har malet, skal vi have optimeret pladsopbevaring herhjemme, og vil igang med nogle skabsløsninger.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@annebirkkjaer - i hendes smukke københavner lejlighed med kreative løsninger

@sedselroug - med klassisk herskabelig stil i pastel universet

@still_sunday - med modige farvevalg og materiale valg

@anneaskjaer - stilren, rolig og tro mod husets oprindelige stil