Nordisk rækkehus med etniske mønstre
Hos Louise Holm og Henrik Eiberg mødes enkle, nordiske linjer med varme farver og livlige mønstre fra sydligere himmelstrøg. Det hele smelter sammen i et moderne, personligt hjem med plads til et travlt børnefamilieliv.
Her bor Louise Holm, 36 år, kok, og Henrik Eiberg, 43 år, direktør i Body-sds, sammen med døtrene Carla, 6 år, og Vera på 4 år – og snart en lillebror. Familien bor i et rækkehus på 142 m2 i Holte.
Nogle gange kan vi alle bruge en smule held. Og det var præcis heldet der gjorde, at Louise Holm og Henrik Eiberg stødte ind i det, der skulle blive familiens hjem. De var nemlig på husjagt – og havde endnu en gang forladt et hus til salg, der viste sig at være en nitte. Bagefter kørte de rundt i et kvarter, de havde hørt godt om. Det var både børnevenligt og havde godt naboskab. På en stikvej stod et ungt par, der var ved at sætte hus i stand. Louise hakkede bremserne i og spurgte, om de kendte nogen, der var interesserede i at sælge. Det gjorde de. Ejeren af et hus længere nede ad vejen skulle på plejehjem. Louise og Henrik bankede resolut på, og ganske rigtigt huset var ved at blive sat til salg.
„Vi vidste bare, at det var her, vi skulle bo. Det er en mærkelig følelse. Helt udefinerbar og noget, man ikke kan beskrive. Vi bød, og vi fik det heldigvis,“ fortæller Louise. Og naboskabet er præcist, som parret havde fået at vide:
„Vi har et sindssygt godt naboskab. Vi hjælper hinanden, og vi holder både fredagsbar og vejfester. Her er minimum 10 andre børn på vejen, og ungerne løber ind og ud ad døren. Her er trygt og godt.“
Noget af det første parret gjorde, da de overtog huset, var at åbne op mellem gang, køkken-alrum og stue. Men i dag, tre år senere, har dagligdagen vist, at ideen om det helt åbne rum nok er bedst i teorien. Derfor er næste projekt at etablere en skydedør mellem gang og køkken-alrum for at forbedre akustikken, der ikke fungerer optimalt i hverdagen – fordi familien også består af to piger, en masse legekammerater og en lille dreng på vej.
Kelim, Buddha og børnetegninger Hvor linjerne i bolig og møbler er lige, minimale og meget nordiske, er der suppleret med masser af mønstre og elementer, der giver liv og farve til den ellers sort-hvide indretning.
Farverige kelimpuder og tæpper – blandt andet står spisebordet på et vintage kelimtæppe, som Louise har beundret, siden hun var lille, og det lå i forældrenes hjem. Og overalt hygger puder i etniske mønstre; rejsefund, som parret har fundet i Marrakesh.
„Vi kan lide at rejse, og kelimpuderne giver input og minder os om andre kulturer, uden at det bliver for dominerende. Mønstrene og de støvede farver tilføjer noget personlighed og kontrast i vores hjem. Når jeg indretter, er det vigtigt at omgive mig med ting, som giver mig en god følelse – og det er fedt, at gulvtæppet har ligget hos mine forældre i årtier, og jeg har glædet mig til at bo et sted, hvor der var plads til det,“ fortæller Louise, der mener, at det vigtigste i et hjem er hygge og følelsen af at være tilpas i sit eget personlige univers. Og hun deler gerne ud af gode tips til den personlige indretning:
„Bo med unikke ting som atypisk nips fra din farmor. Du kan også indramme børnenes tegninger. Fremhæv de ting, der betyder noget for dig. Vi har for eksempel budd-hafigurer stående, og de betyder meget for Henrik. De passer egentlig ikke ind, men de passer til os, der bor her.
Loungestolen er et fund fra en antikbutik, og Eames-gyngestolen fås i Illums Bolighus. Kurven, der er fra et svensk loppis, er fyldt med puder og tæpper, blandt andet fra parrets rejser til Marrakesh. Den enkle gulvlampe er fra Rue Verte.

Louise og Henrik har indrettet stuen i dæmpede farver og lader kunst, bøger og accessories fylde med farver og mønstre. Sofa fra Ilva, puderne er hjemmesyede og fra Aiayu, og de to sofaborde er fra Stil-Art. Bordlampe er købt i Rue Verte, og loftslampen er fra Interstudio. Kunst af Marlene Cohr, Camilla Bendix, Bob Noon og Trine Struwe.
TIP En skulpturel lampe sætter præg på rummet fra gulv til loft og har desuden mere plads over sofabordet end over spisebordet.

Den nordiske enkelhed præger møbelvalget i spiseafdelingen. Spisebordet er fra Hay, stolene fra Gubi, og der står Santa & Cole på den hvide pendel. Til gengæld er der fuld skrue på farverne på gulvtæppet. Træstubben har Louises far lavet, mens lampen i hjørnet er fra Artemide. På væggen hænger billeder fra etsy.com, rejsefund og en stregtegning af Jean Voigt.

Sort vase fra Lov i Listed pynter sammen med en sten fra stranden og en hjemmelavet mus.

Det smukke lysindfald på trappen får rummet til at minde om en galleri. Her er samlet familie- og feriebilleder samt værker fra Playtype, Kristina Dam, Bob Noon, Trine Struwe og parrets to døtre. Eames-knagerækken er købt hos Urban Living, mens træstubben er lavet af Louises far. Stolen er fra Collect, og gulvtæppet er købt på ferie i Marrakesh.

Køkkenet er designet af Louise i samarbejde med Kasper Feldt fra Stil-Art, og det skræddersyede køkken begejstrer ejerne hver eneste dag: „Kan jeg lide noget, får jeg optur over det hver dag. Og sådan er det med Kaspers løsninger. Det er i øvrigt også det første, vores gæster bemærker.“ Armaturet og vasken er fra Blanco, og loftspots er fra Brøgger Belysning.

Louises genveje til en personlig stil
Lav en væg med familieportrætter. Det vækker gode minder hver gang, du kigger på væggen.
Køb vintage på dba.dk eller loppemarkeder – så har du noget, der ikke bare kan købes i den nærmeste boligbutik.
Sy pude af gamle striktrøjer. Vores gule-hvide pude er kreeret af en striktrøje.
Lav din egen kunst. Tag gerne et abstrakt fotografi eller landskabsfoto, som du holder af og få det forstørret og indrammet som din personlige kunst. Vi er selv i gang med at få forstørret et superflot naturbillede fra Bornholm
Der er tydeligt dna-fællesskab mellem soveværelset og køkkenet, der begge er skabt i samarbejde med Kasper Feldt. Skabene omkring sengen giver tonsvis af opbevaring, og samtidig skaber rummet ved hovedgærdet en hyggelig stemning. Lampen er fra Le Klint, mens puden er hjemmesyet

I et hjørne af soveværelset er der plads til en lille hyggestund med en stol arvet fra Louises farmor og sidebord fra Stil-Art. Puden er hjemmesyet, mens bogkasserne er fra Muuto. Tapetkassen i vinduet er fra Andrea Larsson.

På Veras værelse er det glade farver og grafiske former, der skaber mas-ser af spræl i den klassiske indretning. Tapet fra Ferm Living, flagranker og papirballoner fra Mimi’s Circus samt en pendel fra Le Klint.

Badeværelset ovenpå er i original stil og med god plads til spa. Bænken stod her, da parret overtog huset, mens den farverige kurv er hjembragt fra ferie på Mallorca. Træmåtte fra Johannes Fog.

Louises tips til et hyggeligt uderum
Hav et par højbede med jordbær, gulerødder og andre nemme ting – det er også sjovt for børnene.
Indret flere hyggelige kroge og pladser, hvor I kan sidde.
Tænk i flere niveauer, så du har både en rigtig spiseplads og en lounge samt tæpper liggende klar, som I bare kan smide på græsset.
Skab rum, og brug levende hegn til at inddele haven i stedet for én stor græsplæne.
Det var kærlighed – og næsten køb – ved første blik, da Henrik og Louise så dette rækkehus. De elsker det børnevenlige og sociale kvarter.

Loungen på terrassen er indrettet med lave møbler, der inviterer til at hænge ud og nyde de grønne omgivelser. Stolene er fra Ikea, og bordet er fundet i storskrald og frisket op med maling, mens masser af tekstiler og skind gør det blødt og hyggeligt. Kelimpuderne er købt på rejse til Marrakesh, mens det stribede tæppe er fra en rejse til Kina. På bordet står skåle fra Royal Copenhagen og kopper fra Kähler og Vipp.

En hyggekrog, hvor blomsterne matcher kelimpuden, der er et køb fra Marrakesh – perfekt til en stille stund. Kanden er fra Ursula-serien fra Kähler.

Loungen er møbleret med Ikeastole og et nymalet storskralds-bord. Det stribede tæppe er købt i Kina, mens kopper er fra Kähler, og skålen er fra Royal Copenhagen.

Louise og Henrik elsker, at de endelig har fået en have, og derfor bliver alle hjørner indrettet med hygge for øje, som her under æbletræet.


Tæt på Louise Holm & Henrik Eiberg
Er I enige om farverne i boligen? Stod det til Henrik, havde vi flere farver. Jeg synes, der er farver nok. Jeg kan godt lide farver, men det kan godt blive for voldsomt.
Er der noget, I aldrig ville indrette med? Hessian og væg til væg-tæpper. Det er vi vokset op med og så trætte af. Vi er heller ikke glade for plastik, men indretter med organiske materialer.
Hvad drømmer I om at købe hertil? Mere kunst. Det har vi ikke prioriteret så højt. Jeg drømmer om at investere i et billede eller kunstfotografier, men der er vi ikke helt enige. Jeg vil gerne have et billede af Maria Marstrand eller Cathrine Raben Davidsen – Henrik vil hellere udvide boligen med 30 kvadratmeter.
Hvad er jeres næste projekt? Vi vil forlænge bordpladen i køkkenet, så det ikke er en ø længere. Det kan godt blive lidt trættende i længden, at ungerne hele tiden leger fangeleg rundt om den, mens vi står og laver mad. Og så vil det give ekstra tiltrængt køkkenbordplads og plads til et ekstra lille køleskab, som vi har gevaldigt brug for. På sigt vil vi også lave tre børneværelser ovenpå.
