Her bor Louise Holm, 36 år, kok, og Henrik Eiberg, 43 år, direktør i Body-sds, sammen med døtrene Carla, 6 år, og Vera på 4 år – og snart en lillebror. Familien bor i et rækkehus på 142 m2 i Holte.
Nogle gange kan vi alle bruge en smule held. Og det var præcis heldet der gjorde, at Louise Holm og Henrik Eiberg stødte ind i det, der skulle blive familiens hjem. De var nemlig på husjagt – og havde endnu en gang forladt et hus til salg, der viste sig at være en nitte. Bagefter kørte de rundt i et kvarter, de havde hørt godt om. Det var både børnevenligt og havde godt naboskab. På en stikvej stod et ungt par, der var ved at sætte hus i stand. Louise hakkede bremserne i og spurgte, om de kendte nogen, der var interesserede i at sælge. Det gjorde de. Ejeren af et hus længere nede ad vejen skulle på plejehjem. Louise og Henrik bankede resolut på, og ganske rigtigt huset var ved at blive sat til salg.
„Vi vidste bare, at det var her, vi skulle bo. Det er en mærkelig følelse. Helt udefinerbar og noget, man ikke kan beskrive. Vi bød, og vi fik det heldigvis,“ fortæller Louise. Og naboskabet er præcist, som parret havde fået at vide:
„Vi har et sindssygt godt naboskab. Vi hjælper hinanden, og vi holder både fredagsbar og vejfester. Her er minimum 10 andre børn på vejen, og ungerne løber ind og ud ad døren. Her er trygt og godt.“
Noget af det første parret gjorde, da de overtog huset, var at åbne op mellem gang, køkken-alrum og stue. Men i dag, tre år senere, har dagligdagen vist, at ideen om det helt åbne rum nok er bedst i teorien. Derfor er næste projekt at etablere en skydedør mellem gang og køkken-alrum for at forbedre akustikken, der ikke fungerer optimalt i hverdagen – fordi familien også består af to piger, en masse legekammerater og en lille dreng på vej.
Kelim, Buddha og børnetegninger
Hvor linjerne i bolig og møbler er lige, minimale og meget nordiske, er der suppleret med masser af mønstre og elementer, der giver liv og farve til den ellers sort-hvide indretning.
Farverige kelimpuder og tæpper – blandt andet står spisebordet på et vintage kelimtæppe, som Louise har beundret, siden hun var lille, og det lå i forældrenes hjem. Og overalt hygger puder i etniske mønstre; rejsefund, som parret har fundet i Marrakesh.
„Vi kan lide at rejse, og kelimpuderne giver input og minder os om andre kulturer, uden at det bliver for dominerende. Mønstrene og de støvede farver tilføjer noget personlighed og kontrast i vores hjem. Når jeg indretter, er det vigtigt at omgive mig med ting, som giver mig en god følelse – og det er fedt, at gulvtæppet har ligget hos mine forældre i årtier, og jeg har glædet mig til at bo et sted, hvor der var plads til det,“ fortæller Louise, der mener, at det vigtigste i et hjem er hygge og følelsen af at være tilpas i sit eget personlige univers. Og hun deler gerne ud af gode tips til den personlige indretning:
„Bo med unikke ting som atypisk nips fra din farmor. Du kan også indramme børnenes tegninger. Fremhæv de ting, der betyder noget for dig. Vi har for eksempel budd-hafigurer stående, og de betyder meget for Henrik. De passer egentlig ikke ind, men de passer til os, der bor her.
Loungestolen er et fund fra en antikbutik, og Eames-gyngestolen fås i Illums Bolighus. Kurven, der er fra et svensk loppis, er fyldt med puder og tæpper, blandt andet fra parrets rejser til Marrakesh. Den enkle gulvlampe er fra Rue Verte.