Nybyggerne 2022: Sådan bor Frederikke og Anders fra grønt hus privat

Glem alt om høje paneler, hvide lofter og ting, du ser mange andre steder. Frederikke og Anders har valgt at indrette sig helt unikt med respekt for deres hus.

Nybyggerne 2022
© Frederikke Xenia Stolbjerg

Når 8. sæson af 'Nybyggerne' på onsdag løber af stablen på TV2, er Frederikke Xenia Stolbjerg og Anders Sandberg et af de fire par, som trækker i arbejdstøjet for at renovere et 127 kvm typehus i Horsens, i håbet om, at det er dem, som til sidst får lov til at få nøglerne og for alvor flytte ind.

Både Frederikke og Anders er begge uddannet lærere, men det er kun Anders som i dag stadig underviser. Frederikke er i stedet blevet selvstændig med virksomheden Stolbjerg Copenhagen.

LÆS OGSÅ Nybyggerne 2022: Heidi og Lasse flytter ind i blåt hus – Sådan bor de privat

I 'Nybyggerne' flytter parret ind i grønt hus, men til daglig bor de sammen med deres tre børn og to hunde i et 164 kvm hus fra 1956 i en lille by udenfor København.

Og her har parret fået erfaring med at tænke kreativt for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Der var nemlig ikke værelser nok til alle familiens medlemmer, da de flyttede ind.

Vi har taget en snak med parret om deres nuværende hjem og stil, og hvad vi kan forvente at se i grønt hus.

LÆS OGSÅ Nybyggerne 2022: Her er alt, du skal vide om den 8. sæson

Nybyggerne 2022
© Frederikke Xenia Stolbjerg

Hvordan vil I beskrive jeres stil?

  • Vores stil er enkel og nok ret minimalistisk. Især i det hus vi bor i nu, hvor husets sjæl på en eller anden måde kalder på det enkle og rene. Heldigvis er vi stort set altid helt enige om stil.
Nybyggerne 2022
© Frederikke Xenia Stolbjerg
Nybyggerne 2022
© Frederikke Xenia Stolbjerg
Nybyggerne 2022
© Frederikke Xenia Stolbjerg

Hvad er I gladest for i jeres hjem?

  • Overordnet set er vi gladest for husets arkitektur. Det er nogle meget smukke rammer, som vi, i de år vi har boet her, har holdt meget af og i den grad værdsat. Vi har lavet en del ved huset, siden vi overtog det og har virkelig forsøgt at være meget tro mod den originale tanke med huset. Fx har vi beholdt de lidt mørke trælofter, som vi synes giver en dejlig ro og hygge til huset.

  • Hvad angår interiør er vi nok ikke helt enige. Selvom Frederikke nemmere begejstres over et flot møbel eller en eller anden dims, så knytter Anders sig i højere grad til ting. Dog har vi tilfælles, at vi sætter meget pris på de møbler, hvor funktionalitet og æstetik hænger sammen. Og derfor er vi også vildt glade for vores to brugte Ikea sofaer, som har fået nyt betræk og nye ben, fordi der i dem er plads til alle børn, hunde og chipsskåle til fredagsfilm - til trods for, at vi ellers også har forsøgt os med en vildt smuk lædersofa.

Nybyggerne 2022
© Frederikke Xenia Stolbjerg
Nybyggerne 2022
© Frederikke Xenia Stolbjerg

Er der noget, I drømmer om at ændre i jeres hjem?

  • Selvom vi allerede har lavet meget i vores hus, er der stadig en lang liste over ting, vi godt kunne tænke os at gøre. Huset var slidt og trængte til en meget kærlig hånd, da vi flyttede ind. Så dels er der den praktiske liste med udskiftning af alle vinduer, nyt badeværelse osv, men der er også en liste med mere sjove ting. Fx bliver vi aldrig færdige med at ændre på børneværelserne. Børnenes behov ændrer sig hele tiden i takt med, at de bliver ældre, og vi synes det er super sjovt at brygge på idé efter idé til, hvordan de kunne se ud.

Kan vi forvente samme stil i grønt hus?

  • Jeg er ret sikker på, at folk som kender os vil kunne se, at grønt hus er vores. Men vi prøver da helt klart ting af i huset, som vi ikke kan der, hvor vi bor nu. Dels lægger arkitekturen i Horsens op til mere “fri leg”. Der er højere til loftet og så var ingenting jo givet på forhånd. Det satte helt klart også fantasien igang at stå midt i et tomt lærred. Det var virkelig sjovt.
Nybyggerne 2022
© Frederikke Xenia Stolbjerg

Hvorfor tilmeldte I jer 'Nybyggerne'?

  • Vi meldte os til 'Nybyggerne' af flere grunde. For det første har vi nok set alle sæsoner af programmet og er bare ret vilde med det. Og så er der også den grund, at selvom vi er meget glade for vores hus, så er det ikke nogen hemmelighed, at vi længe har talt om, at vi drømmer om et helt nyt hus. Og så har vi af flere omgange stoppet op i livet og kigget på, om vi egentlig er på vej i den retning, vi ønsker, eller om vi skal skifte spor. Og lige nu er vi igen sådan et sted, hvor vi kaster alle bolde op i luften og ser, hvor de lander. Alt er dynamisk, og det eneste vi ved, vi skal holde fast i er vores familie. Hvor vi så ender med bopæl, arbejde osv. må tiden vise. Måske er vi heldige at vinde huset i Horsens.

  • Derudover er vores fælles store passion for design, indretning og byggeri noget, som trækker mere og mere i os, og vi går og snakker meget om, at det kunne være fedt at gøre noget mere ved det. Måske ovenikøbet at kunne leve af det en dag. Så da Nybyggerne søgte nye deltagere, så vi det som en mulighed for at udleve vores passion sammen i 8 uger. Vi har aldrig været alene sammen i 8 uger, så alene dét, så vi som en mulighed for at have den honeymoon, vi aldrig har haft. En aktiv honeymoon fyldt med læring.

Nybyggerne 2022
© Frederikke Xenia Stolbjerg
Nybyggerne 2022
© Frederikke Xenia Stolbjerg

Var der noget bestemt I glædede jer til at kunne udleve i Nybyggerne, som I ikke har turdet/kunnet derhjemme?

  • Nybyggerne har helt klart været et sted, hvor vi har turde kaste os ud i ting, vi aldrig har prøvet før. Selvom vi før har renoveret selv, har vi mest arbejdet med træ. Så at lægge fliser, sætte dørkarm i, lægge gulv og sætte toilet op var nyt for os. Det var vildt udfordrende og sjovt, men også noget, vi nok ikke har turde kaste os ud i før. Det tør vi godt nu.

  • En helt tom ramme, hvor alt skulle indrettes fra bunden, gav os i højere grad mulighed for at drømme og udleve nogle af de ønsker, vi har til, hvad et hjem for os skal kunne. Vi har aldrig stået i sådan en situation, så det var virkelig fedt rum for rum at bygge vores drømmehus.

Nybyggerne 2022
© Frederikke Xenia Stolbjerg

Parret har lavet et legehus til ungerne oppe i træerne ved huset. Og som om det ikke var nok, har de udstyret den med en svævebane.