Se, hvor meget Anne og Marius får foræret i indretningen med en personlig farvepalet

Fordi parret har udvalgt sig nogle favoritfarver bliver det meget nemmere at indrette et helt hjem på en elegant og sammenhængende vis.

Rosa, karry og grøn. Det er de tre bærende farver i indretningen hjemme hos Anne, 36, og Marius, 33, i huset, hvor de bor i udkanten af Bergen sammen med deres kat, Sofie.

Til daglig arbejder Anne som grafisk designer, og Marius er kontrollør og servicetekniker. Der er ingen tvivl om, at parret har hænderne skruet rigtigt på.

Det er tydeligt, at parret har et særligt blik for farver, som de jonglerer med gennem hele hjemmet, hvor end ikke loftet er hvidt, og hvor en målrettet palet binder alt smukt sammen på tværs af rummene - lige fra den karrygule sofa og de rosa gardiner i stuen til vægfarven i køkkenet og det smukke tapet i gangen.

Det 130 kvm store hus de bor i, som Annes morfar byggede 1950'erne, har nemlig gennemgået en gennemgribende renovation, så det passer til parrets farverige og personlige stil.

For to år siden delte Anne og Marius et billede af huset i dets idylliske omgivelser, og siden har billeder af renovationen og deres personlige indretningsstil prydet profilen, som du kan følge på @huset_i_djupviken.

Læser du med her, kan du lære dem bedre at kende og finde ud af, hvorfor de blev nødt til at male stuen i en ny farve fra mørkegrøn til lys rosa.

© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken

Hvad er tanken bag jeres Instagramprofil og hvad vil I gerne opnå med den? Vi oprettede profilen, så vores venner og familie kunne følge med i renoveringen af huset. Vi tænkte, at det både kunne være spændende og inspirerende at følge processen fra start til slut, og at se huset tage form undervejs.

Nu bruger vi også profilen til at vise et hjem med en lidt anderledes stil, som er personlig og farverig. Vi håber på at kunne inspirere andre til at stole på dem selv og deres egen smag samt turde at vælge anderledes. Farver og personlighed giver hjemmet liv.

Hvad håber I, folk tænker om jeres hjem? At det er et godt hjem med god atmosfære, og at det er inspirerende.

Hvad håber I, de ikke lægger mærke til? Alle småtingene og den sidste finish, som mangler. Vi har en lang liste over ting, der stadig skal gøres i huset - mange småting og få større ting.

Hvad er det vigtigste, I tænker over, når I skal i gang med at indrette et rum? At det skal være funktionelt og samtidig æstetisk pænt. Det skal også være behageligt at opholde sig i. Vi tænker over spørgsmål som: "Hvad skal rummet bruges til, og hvordan bruger vi det?"

© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken

Hvem inspirerer jer i forhold til boligindretning
Stylisten @tonekrok, som er utrolig dygtig til det, hun gør. Også farveeksperten @farge_dagny - særligt hendes samarbejde med Pure & Original Paint i 2017. Fantastisk inspiration til et farverigt hjem!

Hvad er jeres seneste køb til hjemmet?
En vintage bordlampe i messing med glasfugle på! En lille skat af en lampe, som Anne fandt på finn.no (den norske pendant til DBA). Af møbler er vores seneste køb en ny sofa, og dens farve har gjort, at vi også har været nødt til at male stuen i en ny farve fra mørkegrøn til lys rosa.

Hvad er jeres bedste indretningstip på budget Køb brugt! Genbrug er godt for både pengepungen og miljøet. Vi har fundet meget i genbrugsbutikker, loppemarkeder og på Finn.no (svarer til det danske Dba.dk, red.). Det er med til at skabe en mere personlig indretning, når man har ting, som ikke alle andre har.

© @huset_i_djupviken

Hvad er I allermest tilfreds med/stolt af i jeres hjem? Først og fremmest at vi har fået huset til at blive, som vi ønskede os det. Vi har planlagt det ned til mindste detalje og lagt mange, mange arbejdstimer i det.

Hvis vi skal fremhæve en enkelt ting, så er vi meget tilfredse med køkkenindretningen, som går fra køkken og over i spisestue med en integreret spiseplads under vinduet. Der ligger mange timers planlægning i køkkenløsningen, som også har gjort, at vi har fået plads til en praktisk køkkenø.

Vi vil også nævne badeværelset og det særlige møbel, som vi selv har lavet med moduler fra Ikea.

Hvad får I flest kommentarer for i jeres indretning? Farverne vi har brugt og kombinationerne af dem. Badeværelset har vi også fået mange positive tilbagemeldinger på. Både i forhold til farver, fliser, indretning og alle planterne.

Hvad synes I er den største misforståelse, når det gælder indretning?
Hvide lofter! Her i huset har vi ingen hvide lofter. En anden misforståelse er også, at badeværelset skal være et "typisk badeværelse". Vi har valgt at indrette badeværelset, så det harmonerer med resten af indretningen i huset - med grønne planter, malede vægge, lysekrone, gardiner og billeder på væggene.

© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken

Hvis I ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer I så om at eje til boligen?
Tagterrasse og kunst! Med en tagterrasse kunne vi nyde aftensolen længere som sommeren. Når det kommer til kunst, så findes der jo så mange smukke og spændende værker, men det koster...

Er der noget i jeres hjem, I er sikre på også er der om 10 år?
De gamle trægulve. De er en del af huset, som giver det sjæl. Men også spisebordet fra Skovby, hvor der er plads til 14 personer, og den gamle lysekrone over spisebordet.

Hvad er det næste, I vil kaste jer over derhjemme? Vi mangler stadig noget af renoveringen, så der bliver en del små og mellemstore projekter, vi kommer til at kaste os over. Blandt andet skal vi slibe og lakere trappetrinnene, så de kommer til at matche guldet. Det er noget, vi ikke glæder os til at gøre, men resultatet kommer til at blive så godt.

I løbet af foråret og sommeren skal huset males færdigt udvendigt, og så skal vi i gang med udeområderne - det glæder vi os til!

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger I selv, som I synes fortjener lidt larm?
@_.maiken._, @pappenheimhuset, @rettelinjer og @theurbanjungleloft