Selvom Søs' tv-møbel er et par år gammelt, får hun stadig henvendelser på det

Byd velkommen til Søs, som er ugens Instafavorit. Én af de ting, hun er mest stolt over, er, at det er lykkes at skabe et dejligt hjem, som ikke har kostet en bondegård.

© @gedekid

Farver, genbrug og selvbyg

Det er de tre ingredienser, som tilsammen udgør den hyggelige og stilsikre indretning på profilen @gedekid og hjemmet hos 26-årige Søs, kæresten Jakob og deres søn, Villum på 2,5 år.

Familiens rækkehus på 87 kvadratmeter er indrettet, så det virker rummeligt til trods for, at det også rummer Søs' arbejdsplads i parrets eget firma og lageret med de kunstprint, de sælger. Noget af et benspænd at skulle få til at gå op i en højere enhed, når æstetik er en prioritet og pladsen er begrænset, men ikke desto mindre er det lykkes med en god portion kreativitet og selvbyg.

Søs er 26 år og bor i Herning med sin kæreste Jakob på 28 år og søn Villum på 2,5 år. Sammen ejer de Arthus Studio, hvor de designer og sælger kunstplakater ud fra danske kunstneres værker. De bor i et rækkehus på 87m2, hvor de har boet de seneste to år.

© @gedekid

Hvad kendetegner din indretning?

Farver, gør-det-selv-projekter og genbrugsfund.

Hvor meget bruger du på boligrelaterede køb om måneden?

Jeg elsker genbrug, da du kan finde så mange fine ting, som naboen ikke har. Derfor er det også kun få dyre ting/møbler, du finder i vores hjem.

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

Alle vores hjemmelavede møbler. Vi har selv lavet vores tv-møbel, sættekasse ved spisebordet, reol i køkkenet til kopper og skriveborde til soveværelset og Villums værelse. Det er møbler, som jeg er uendelig glad for, og som vi bruger hver eneste dag.

Søs' indretning er skabt på en dæmpet, beige base, som får liv med velvalgte pasteller, loppekeramik og skræddersyede løsninger.

© @gedekid

Den store sættekasse har Søs og kæresten selv lavet. Her står glas og udvalgte favoritter og pynter.

© @gedekid

Før stod der en mindre version af kophylden på denne plads. Men da Søs var blevet temmelig glad for den, besluttede parret sig for at lave en, der var fire gange så stor og som kan rumme alle favoritkopperne.

© @gedekid

PSSST! Er du vild med Søs' kophylde? Se her, hvordan du bygger din egen fine kophylde.

Hvad er det seneste, du har købt til dit hjem?

Vores nye glas-sofabord. Normalt er jeg god til at veje funktionalitet og praktiske møbler højere end æstetik - men her får æstetikken altså lov at vinde. Jeg synes, det er så smukt og passer bare så fint ind i vores stue.

Hvad har overlevet længst i din indretning?

Det må være vores spisebord, som Jakob og jeg købte, da vi flyttede sammen. Som vi dog snart vil skifte ud med et rundt, hjemmelavet et.

Hvilket spot i dit hjem er dit favorit?

Det skifter lidt. Lige nu er jeg virkelig glad for det hjørne, jeg har lavet ved sofaen og det lille, lyseblå vitrineskab. Jeg synes bare, det er virkelig hyggeligt og fint.

Hvilket møbel er du gladest for?

Lige nu er jeg gladest for vores nye, hjemmelavede reol i køkkenet til vores kopper. Jeg elsker at drikke min kaffe i en smuk kop og har samlet på keramik i flere år. Derfor er det bare så fint at kunne ‘udstille’ dem på den måde i køkkenet samtidig med, at det er virkelig praktisk med en reol til kopper lige ved kaffemaskinen.

I stuen har Søs' netop skilt sig af med et stort skab i mahogni, fordi hun syntes, det skurede for meget mod tv-møblet i lyst træ - som iøvrigt er endnu et selvbyg-projekt.

© @gedekid

Den lille genbrugsvitrine har fået ny farve og nye glasgreb fra Nina Nørgaard.

© @gedekid

Parrets hjemmelavede tv-møbel høster en del opmærksomhed på Instagram, hvor Søs jævnligt må svare på spørgsmål.

© @gedekid

Søs' mange genbrugsfund er med til at give varme og hygge til indretningen i det nyere hus.

© @gedekid

Hvad er din indretningsstrategi?

Jeg har ikke som sådan nogle ‘strategi’, men jeg synes, at det der lykkes allerbedst for mig, er når jeg indretter med genbrugsfund og farver. Jeg synes, at det er det der gør vores hjem personligt og hyggeligt. Og så selvfølgelig alle vores hjemmelavede møbler.

Hvad er det bedste tip, du har fået eller læst om indretning?

Jeg læste engang, at hvis man har noget i sit hjem, som man ikke har ‘brugt’ eller haft fremme i mere end 2 måneder, så skal det sælges. Det lever jeg helt sikkert efter.

Hvad har været din største indretningsudfordring?

Helt klart pladsen. Med bare 87m2, et barn og egen virksomhed, hvor vi skulle bruge et lager, så har det helt sikkert været en udfordring med pladsen. Vi har fået lavet en rigtig god løsning på soveværelset, der både fungerer som soveværelse, kontor og lager. Selvom indretnings-teorierne går på, at det ikke er ‘feng shui’ at proppe så meget ind i ét rum (og slet ikke i soveværelset), så er det sådan det er - det fungerer, og det er det vigtigste.

På sønnen Villums værelse er der også kræset for detaljerne. Blandt andet har Søs lavet et lille skrivebord som er blevet malet lyseblåt - samme farve som hun også har givet stolen.

Den nuttede grisekurv er fra Zara Home, Gulvtæppet er fra Benuta.

© @gedekid

"Mere tapet" er ét af Søs' ønsker for indretningen i fremtiden. Men allerede nu pynter tapetet 'Architect Stripes' fra Flügger på Villums værelse.

© @gedekid

Også i entréen er der sneget sig lidt tapet ind. Dette hedder 'Soft Leaves' og er også fra Flügger.

© @gedekid

Hvad er det næste du drømmer om at gøre eller købe til hjemmet?

Vi har netop købt en bordplade hjem. Vi vil nemlig gerne lave vores eget runde spisebord. Dét glæder jeg mig simpelthen sådan til! Jeg regner med, at vi skal købe linoleum til bordpladen og så skal Jakob, som er klejnsmed, lave stellet.

Hvad får du flest kommentarer/likes/opmærksomhed på i din indretning?

Farverne på væggene og vores sættekasse og tv-møbel. Selvom vi har haft møblerne i flere år nu, så modtager jeg stadig en del beskeder ift. hvordan, vi har lavet dem.

LÆS OGSÅ Selvom Søs' tv-møbel er et par år gammelt, får hun stadig henvendelser på det

Hvad er du mest stolt af i din indretning?

Generelt er jeg glad for og stolt over, hvordan det er lykkes os at skabe et hjem, som vi elsker så højt, og som ikke har kostet os en bondegård. Vi har virkelig formåede at skabe et hjem med mange gode og billige gør det selv-løsninger. Dét er nok det, jeg er allermest stolt af.

Hvad synes du er det mest undervurderede at have i sin indretning?

Tapet! Jeg håber, vi skal have mere tapet og flere mønstre på væggene i vores hjem, når vi forhåbentlig flytter i hus engang. Jeg elsker tapet, og synes det kan noget helt særligt. Vi har tapet i gangen og på Villums værelse.

Her er skabet, som Søs desværre blev nødt til at skille sig af med. Nogle gange skal man se tingene i virkeligheden for rigtigt at kunne vurdere om det fungerer.

© @gedekid

Hvad er dit bedste DIY-projekt?

Jeg er ret glad for det lille, lyseblå skab i stuen, som jeg lige har givet en klat maling. Jeg har fået de smukkeste Nina Nørgaard glasgreb til skabet i fødselsdagsgave - det var bare lige prikken over i’et. Den lyseblå farve på skabet er jeg helt vild med i øjeblikket og har også malet Villums skrivebord og stol i samme lyseblå farve.

Hvad kan du ikke få nok af i din indretning?

Farver og hjemmelavede møbler! Selvom jeg nok har sagt det en del gange nu, så er det uden tvivl dét, der gør vores hjem hyggeligt og personligt. Jeg tror aldrig, jeg stopper med, at få gode idéer til nye møbler. Det er den nemmeste måde at personliggøre sit hjem og samtidig indrette efter, hvordan man bor.

Hvad har du valgt fra i dit hjem - og hvorfor?

Alt for mange forskellige træsorter. Vi har næsten lige solgt vores smukke, store skab i mahogni, som vi havde stående i stuen. Det var desværre ikke længe, det fik lov at bo hos os. Men jeg kunne bare ikke forlige mig med at have et skab i mørkt træ og vores hjemmelavede tv-møbel lige ved siden af i birkekrydsfiner. Enten skulle et af møblerne males eller også skulle skabet ud igen. Det blev det sidste.