Se de første billeder af Sofie Lindes hurlumhej-sommerhus: "Det er første gang, Joakim har nedlagt veto"

Når man er samler og tingfinder som Sofie Linde er det en drøm at få 220 kvm mere at udfolde sig på. Kom med indenfor og se det farvestrålende sommerhelle tage form.

Sofie Lindes sommerhus
© TV2

Det lyder som begyndelsen på et eventyr.

En lyshåret pige forsvinder ned i et kulørt kaninhul, hvor hun møder to enæggede tvillinger og en hel masse forhindringer.

Her hedder hovedrollen bare ikke Alice, men Sofie Linde.

Tvillingerne er håndværkere og kaninhullet er et kæmpemæssigt slidt hus på Langeland, som hun og gemalen Joakim Ingversen er gået i gang med at renovere - med ikke bare én lille datter på armen, men to.

Og som det sig hør og bør i et godt eventyr må hovedrollerne gå grueligt meget igennem, inden slottet er dem i hænde.

Lån i dette tilfælde også et kæmpe tjørnekrat fra et andet eventyr, og så er dramatikken højspændt nok til et tv-program.

Og det er lige præcis, hvad renoveringen af “Langeren”, som de kalder huset, er blevet til.

 1. april kl. 20.00 har boligprogrammet “Linde på Langeland” premiere på TV2, hvor du skal glæde dig til at følge rejsen mod familiens kommende sommerhelle med blåt gulv, lædersofa med tegninger og et grønt toilet - i teorien.

 2. Vi købte huset, da Søs var to uger gammel. Lige efter den hårdeste tid, hvor man pludselig føler, at “det sgu da går meget godt. Jeg kan det hele. Jeg kan løfte en Volvo OG bage boller til børnehaven. Vi skal da renovere et hus, hvad skal vi ellers få barslen til at gå med?” Vi glædede os så meget, fortæller Sofie Linde til Boligmagasinet.dk.

Og her fornemmer du måske, at der kommer et men? Korrekt.

LÆS OGSÅ Kom med indenfor i Sofie Lindes og Joakim Ingversens farverige familiehjem

Sofie Linde Sommerhus på Langeland

Huset, som har navnet Vennely, er på 220 km. og kostede under 800.000 kr. Det har efterladt plads i budgettet til at renovere - heldigvis!

© Sofie Linde
Entreen i Sofie Lindes sommerhus før renovering

Det meste i huset skal laves. Lidt af en mavepuster, når det man glæder sig til er at indrette det hele.

Loftet på Sofie Lindes sommerhus

Sofie vil lave en hjemmebiograf på det gamle tørreloft, som er ryddet. "Det er klart," siger hun.

© Sofie Linde
 • Vi er desværre ikke lige typerne, der bemærker, at der kun er én stikkontakt, at gulvene er pilrådne, at der ikke er rindende vand eller noget toilet, siger Sofie og gengiver sin reaktion:

 • “Eeeej hvor kedeligt! Kan vi ikke bare klare det rigtig hurtigt?”

“Nej” lød svaret fra Anders og Philip; parrets venner, der er tvillinger og tømrere og som var inviteret med til Langeland for at kigge på sagerne.

 • Joakim og jeg brugte lige en aften med en stærk kop kaffe og spurgte hinanden: “har vi gjort sælger en tjeneste ved at hjælpe dem af med det her hus?” Men vi blev enige om, at det altså kunne blive det svedigste hus overhovedet, så vi var simpelthen nødt til at give den alt, hvad den kunne trække, siger Sofie.

Som sagt, så gjort - og filmet og klippet til otte programmer.

Joakim: “Det er det grimmeste, jeg har set i hele mit liv”

Efter begges udsagn er de generelt ret enige om, hvordan tingene skal se ud, og hvornår noget bare “spiller”. De er “et pisse godt team” med Sofies egne ord.

Alligevel har renoveringen bragt en vaskeægte førstegangsoplevelse med sig for parret.

 • Jeg fandt et brugt toilet på Dba.dk og sendte min mand ud for at hente det. Han stod helt slukket i hovedet, da han så det og sagde bare: “Det er det grimmeste, jeg har set i hele mit liv. Dét kan jeg ikke”, fortæller Sofie.

 • Det var et komplet olivengrønt toilet med badekar, håndvask og lamper til. Og dér nedlagde han veto for første gang i vores forhold. Jeg havde bare tænkt: “fedt! Det er tæt på, det koster kun 250 kr., det er jeg da nødt til at købe - og så arbejder vi rundt om det og får det til at spille.” Men det skulle han bare ikke bede om, griner Sofie og fortæller, at hun har et udpræget samler- og krejlergen.

 • Vi kommer til at bruge badekaret, som bliver malet. Men jeg måtte give mig og sige, “okay, det er første gang den mand nogensinde har nedlagt veto. Så skal han fandme også have det store hvide kompromis-toilet” lyder det fra X Factor-værten på den der klingende jyske facon, der får bandeordene til at lande lidt blødere og mere som understregning af en pointe - ikke så meget som et fy-ord.

SE OGSÅ Hvordan Joakim og Sofie Linde indrettede deres herskabelige lejlighed med fed streg under personlig

Joakim Ingversen i sommerhuset på Langeland

Parret er enige om det meste, når det gælder indretning. Og de gange, Joakim ikke kan følge Sofies vision, bliver han som regel begejstret for resultatet i sidste ende. Med undtagelse af én ting!

© Sofie Linde

Tjørnekrat vs trampolin 1-0

Til dagligt bor Sofie og Joakim med en bred farvepalet. Spisestuen er lyserød med pink og blåternede fliser, stuen har blåt loft og blå/hvide zig zag fliser på væggene, mens entréen har gult gulv. Indtil videre i hvert fald.

Farver gør dem glade, og de er ikke bange for at tage chancer, for det kan jo altid males om.

Det samme gør sig gældende på Langeland. Her er budgettet til at indrette for bare blevet et lidt andet end i huset. Det skyldes haven: endnu en overraskelse.

Den vintertomme plæne, de så på købsdagen, forvandlede sig i sommersolen til et eksplosivt, navlehøjt bæst af et tjørnekrat. Dér stod familien med trampolin og badebassin og en vingeskudt plan om at farmand og døtre skulle tilbringe renoveringen med havehygge.

Sådan gik det til, at det meste af budgettet blev brugt på grønt græs og haveglæder - allerede inden de var gået i gang med den alenlange to do-liste indenfor. Men hvad gør det egentlig, når man har sort bælte i genbrugsjagt og en bredskygget ja-hat til at bære sig igennem det meste?

Sofie Linde på græsplænen ved sommerhuset på Langeland

Parret valgte at poste en kæmpe del af budgettet i haven til stor undring for teamet, men glæde for familien.

© Sofie Linde

Læderudfordringer og "snedkerkøkken"

Væbnet til tænderne med netforbindelse og Dba.dk-login har Sofie samlet sammen til et top personligt, farvestrålende sommerhjem.

Blandt hendes bedste fund er et 60'er køkken til 2500 kr., der var lige ved at tage pippet fra tvillingerne.

 • Jeg troede, jeg havde købt et snedkerkøkken, men det var det rene spånhelvede. Og hold nu op, hvor blev der snakket meget om det køkken og ej, hvor ville de (tvillingerne, red.) gerne have, at jeg drønede i Ikea for at købe et svensk bondekøkken, så de kunne slappe af i deres stakkels hvidbejdsede hjerner. Men da jeg først fik det sminket og sat nogle nye elementer ind, blev det bare så fedt! Jeg er særligt stolt af det køkken, siger Sofie.

Af andre sejre nævner hun sofaen.

 • I sommer var jeg virkelig glad for lyst læder. Jeg ville have alt i lyst læder! Og jeg fandt en billig hjørnesofa, men da jeg havde købt den, kunne jeg godt se, at den ikke var så fed, siger Sofie, der gjorde som hun gør bedst: fandt på noget.
Sofie Linde maler sofa i sommerhuset

I stedet for at give sofaen læderfedt, valgte Sofie at fjerne den med accetone, så læderet bagefter kunne males.

© Sofie Linde
Sofies maler kunst på lædersofaen

Sammen med en veninde dekorerede Sofie hele sofaens bund.

© Sofie Linde
 • Jeg dekorerede den med lædermaling. Jeg havde egentlig tænkt mig noget med et mosaikmønster, men der kan jeg overhovedet ikke finde ud af, så jeg gik bare i gang. Først malede jeg en sæl. Og så blev den faktisk virkelig fed. Det kan man jo tillade sig, når man ikke har brugt 45.000 kroner på den, siger Sofie.

Så nu står der en kæmpe, nougatfarvet flyder dekoreret med sæl, talende elpære og en skov af blomster lige der på køkken-alrummets koboltblå trægulv.

Der vil nok være dem, der tænker at Lindes rolle i dette lille boligeventyr nærmere er den gakkede hattemager, frem for den forsigtige Alice.

Uanset hvad (eller hvem) skal du glæde dig til at se renoveringseventyret udfolde sig med højt humør og kreativitet lige om lidt.

Se billederne af det første færdige rum:

Sofie Linde i gang med at gøre sommerhuset i stand

Sofies mange loppefund pakkes ud og sættes på plads.

© Sofie Linde
Sofie Linde og hendes flotte glassamling

I baggrunden ses det famøse 60'er-køkken, der blev reddet i land med maling og mintgrønne fliser.

© Sofie Linde
Sofie Linde Sommerhus Langeland

Over for køkkenet ligger stuen i køkken-alrummet.

© Sofie Linde
Sofie Linde Sommerhus' kæmpesofa
© Sofie Linde
Malet sofa i Sofie Lindes Sommerhus på Langeland
© Sofie Linde
Kæmpesofa i Sofie Lindes Sommerhus

Ligesom i huset Taarbæk er væggene også dekoreret med en masse personlig kunst. Det skal helst ikke passe for godt sammen, hvis man spørger Sofie. Det må godt skurre lidt og der skal være noget at gå på opdagelse i.

© Sofie Linde
Glas på bordet i sommerhuset

Selvom de fleste ting er købt brugt er der også blevet plads til et par nye ting. Blandt andet de sjove kød- og løgstearinlys fra Hay.

© Sofie Linde
Sofie Lindes tallerkenholder i sommerhuset

I tallerkenrækken er udvalgte loppefund til køkkenet udstillet.

© Sofie Linde
Reol med service og glas

Reolen, som står ved siden af køkkenet, er også fyldt med Sofies mange labre loppefund og en vase fra Fabrek.

© Sofie Linde
Ødelagt fliser før renoveringen af sommerhuset på Langeland

I bryggerset har de fået lavet lagt et citrongult epoxy-gulv. Den blåstribede dør er original fra huset og får måske lov til at blive efter ønske fra familiens mindste.

© Sofie Linde