Da Pernille Rolin Blach og Ole Gravlund Svendsen skulle finde deres første fælles hjem, faldt de hverken for et parcelhus, en murermestervilla eller en herskabslejlighed. Nej, de faldt for en 725 kvadratmeter stor villa med egen strand og udsigt over Øresund. Villaen blev oprindeligt bygget til en svensk hertug i 1930’erne og har siden været både pigeskole og efterskole. Men hvordan indretter du så stor en bolig, så den får en hyggelig, hjemlig atmosfære? Og hvordan gør du, hvis to familier samtidig skal flettes sammen til en ny? For Pernille og Ole var svaret at viske tavlen ren. De ville ikke gå på kompromis med hverken indretning, eller hvem der skulle have hvad med, og derfor valgte de at købe nyt.
– Vi har forsøgt at være vilde og kompromisløse i vores tilgang til huset og dets rammer. Her er højt til loftet, og alt er meget stort, så det måtte indretningen også gerne afspejle, siger Pernille.
– Når du har så mange kvadratmeter at boltre dig på, kan du også tillade dig mere end normalt i indretningen, fortæller Ole.
Tilsammen har parret fire børn i alderen 4-17 år, og det har også haft betydning for indretning af huset.
– En vigtig tilgang til vores stil har været at skabe nogle trygge rammer for vores familie, fortæller Ole.
– Vi er gået efter møbler, som giver os noget særligt, om det er komfort eller udseende. Samtidig har vi haft fokus på, at det skal være sikkert for børnene, ligesom de ikke skal være bange for at ødelægge ting herhjemme.
Pernille supplerer:
– Vi var enige om, at der både skulle være plads til leg og alenetid. Her er plads til os alle, og vi kan både være højtråbende, holde fester og larme, samtidig med at vi kan trække os tilbage og nyde en kop kaffe på terrassen eller ved vandet en tidlig morgen.
Indretning i størrelse XL
Selv om det store hus er fra 1930’erne, stod Pernille og Ole ikke over for en omfattende renovering. Den tidligere ejer har løbende sat hovedhuset i stand, og derfor kunne parret nøjes med at give det deres stil. Og her var det vigtigt for Ole og Pernille at være enige om, at man godt kan være uenige – uden at blive uvenner. De har derfor ikke sagt nej til hinandens forslag, men i stedet prøvet tingene af, og har det ikke fungeret, så har de fundet en anden løsning.
– Tapet og maling er så nemt at gøre om, så derfor har vi bare givet os i kast med det. Vi kan altid male om, hvis det ikke fungerer for os, siger Pernille.
– Ole er klart den vilde af os, hvad indretning angår, han var helt besat af en kæmpe lampe med strudsefjer som skærm. Jeg syntes, den var frygtelig, men vi har aftalt ikke at sige nej til hinanden – og nu elsker jeg den!
I det hele taget har parret skullet vænne sig til de store rammer.
– Jeg kommer altid hjem med nogle små, snoldede nipsting, som forsvinder fuldkomment i de store vindueskarme eller i den øvrige indretning. Så det er klart Ole, der forstår sig på størrelsesforhold, og hvad der fungerer i den henseende. Jeg er mere på farvekoordinering og sammensætninger i indretningen. Jeg måtte fx trække en streg i sandet, da Ole ville have en mørk seng i vores ellers så lyse soveværelse. Det kunne jeg slet ikke se for mig, husker Pernille.
PÅ BILLEDET Fra køkken-alrummet er der kig gennem sofastuen hele vejen til pejsestuen.
© Styling: Sanja Alexandra Nielsen, Foto: Anitta Behrendt