Tanja og Kristoffer sløjfede 5 rum for at skabe boligdrømmen ved Søerne
Det er svært at forestille sig, at Tanja Hattens og Kristoffer Buhl Larsens åbne, lyse rækkehus for to år siden bestod af dobbelt så mange rum. Se det smukke resultat her.
HER BOR Tanja Hattens, Jurist, Kristoffer Buhl Larsen, Group Director, Sales Development, og deres to drenge, Karlo (7) og Otto (6).
HVOR Familien bor i et rækkehus i Kartoffelrækkerne på Østerbro. Huset er bygget i 1876 og 165 kvadratmeter stort.
Kartoffelrækkehuset i nye klæder
Med to små krudtugler i en lej- lighed begyndte Tanja Hat- tens og Kristoffer Buhl Larsen at længes efter have, luft og mere plads, og derfor satte de jagten ind på et nyt hjem. Parret nåede næsten at sætte deres underskrift på en villa nord for København, men så dukkede der en spændende mulighed op.
– Kristoffer var ikke meget for at skulle flytte ud af byen, så han fik lokket mig ud at se på et håndværkertilbud i Kartoffelrækkerne på Østerbro. Det tog mig ikke længe at blive overbevist om, at vi ikke behøvede at rykke særlig langt for at få vores drømmehjem, fortæller Tanja.
Parret kastede sig over en større renovering af det gamle rækkehus fra 1876. I stueetagen blev fem små rum forvandlet til ét stort køkken-alrum med plads til både spiseafdeling og hyggelig krog.
– Det er sjovt at tænke på, at der før var ni døre sammenlagt i stuen og på 1. sal. Og nu har vi kun to, siger Tanja.
Selv om familien drømte om mere plads, så fik de faktisk ikke flere kvadratmeter af at flytte. Til gengæld har Tanja og Kristoffer tænkt meget over, hvordan rummene kunne udnyttes bedst muligt for at skabe en følelse af mere rummelighed. Derfor er der blandt andet indrettet en loungeafdeling i køkkenalrummet, hvor man kan hygge sig med familie og gæster, mens der bliver lavet mad.
– I stedet for mange rum, har vi fjernet flere vægge og lavet zoner, hvor man naturligt finder hen og kan være sammen i ét rum. I vores gamle lejlighed havde vi tre stuer en suite, men vi brugte ikke pladsen, fordi vi altid stimlede sammen ét sted, fortæller Tanja.
Skæve linjer og snak over hækken
Tanja og Kristoffer er glade for den nye planløsning, der har sørget for masser lys og albuerum. Men det var en udfordring for parret at fjerne de mange vægge uden at have boet i huset først.
– Det var ikke nemt at lave en helt ny plantegning uden at kende lysets placering, de forskellige lyde, eller hvor solen befinder sig alt efter årstiden. Men vi måtte jo bare kaste os ud i det og gå efter mavefornemmelsen, siger Tanja.
Renoveringen var samtidig udfordret af, at det gamle rækkehus var et af de sidste, der blev bygget. Det betyder, at det er drejet efter de andre rækkehuse, og det giver masser af skæve vægge og linjer. Men det, synes parret kun, er charmerende. I renoveringen fik de desuden forvandlet et vindue i køkkenet til en terrassedør, så der nu er direkte udgang til en lille, hyggelig have, hvor familien nyder endelig at have adgang til deres eget udeareal.
– I starten skulle vi lige vænne os til at hilse og småsludre med alle, når vi sidder i forhaven. Men det er vokset på os, og vi elsker både det private og sociale ved at bo i Kartoffelrækkerne. Man bliver en del af et lille, hyggeligt samfund, som jeg har hørt, at man aldrig flytter fra, fortæller Tanja.
PÅ BILLEDET De kølige, blågrå skabslåger og den enkle stålbordplade er en flot kontrast til skufferne i gyldnet valnøddetræ.

For at være tro mod husets sjæl og karakter valgte parret et snedkerkøkken fra Køkkenskaberne med fyldningslåger og gammeldags greb i bruneret messing.

Pendlerne over køkkenøen er vintage ‘Radiohuspendler’ designet af Vilhelm Lauritzen. I dag produceres de af Louis Poulsen.

Skålen er fra Yonobi Studio, mens urtepotten i hjørnet samt salt- og peberkværn er fra Kähler.

Vasen er fra Klassik og krukken et rejsefund, mens kanden er fra Yonobi Studio.

Tanja var med til at tegne familiens nye køkken og havde fokus på at skabe et udtryk, der passede til husets alder, og ikke mindst masser af opbevaring

Tanjas tips til at indrette sig på ny i et gammelt hus
- Bevar husets oprindelige stil. Er du nødsaget til at skifte døre, greb eller lignende, så gå på jagt efter nogle, der ligner de originale. · Indret hjemmet i samme stil som husets byggeår – både hvad angår materialevalg og møbler.
- Tænk over, hvordan du bruger kvadratmeterne mest funktionelt. Gamle huse har ofte mange små rum, så vær ikke bange for at vælte vægge for at skabe større rum med flere funktioner.
- Brug krudtet på det bedste sted i huset, det er alligevel der, man samles. Her må godt være lækre møbler og masser af albuerum.
- Skab plads til familien, og indret med flere zoner, så der altid er et hyggeligt sted, man kan søge hen, selv om alle er i samme rum.
PÅ BILLEDET Ved skorstenen er der lavet en lille hyggekrog med en bænk og en blød hynde. Magasinholderen er fra SkabRum, mens daybedden er tegnet af Poul Volther og pendlen af Arne Jacobsen.

Tanjas yndlingsspot i hjemmet
– Daybedden i loungeafdelingen i køkken-alrummet, hvor du kan være med i samtaler i køkkenet og samtidig have udsigt til både Søerne og pejsen.
Klassisk hygge
Indret dit hjem med træ, dæmpede farver og klassiske møbler, hvis du drømmer om Tanjas skønne stil.

Parret har fået ét stort køkken-alrum med en skøn spiseplads foran vinduerne. De klassiske træmøbler designet af Wegner giver varme og hygge til det store, hvide rum. Lamperne er fra &Tradition.

Tanjas favoritmøbel
– Jeg er meget glad for vores vitrineskab fra SkabRum på grund af designet og funktionaliteten.
PÅ BILLEDET Rækkehuset er fra 1876 og fyldt med små detaljer og skæve linjer. Se bare, hvordan gulvtæppet ikke følger gulvbræddernes linjer. Terrassedøren for enden fører ud til en lille have. Vitrineskabet er fra SkabRum.

Tanjas favoritter på Instagram
- @designtales
- @nina_bruun
- @r_libellule_interiors
- @idestrup
PÅ BILLEDET Parret havde tre stuer en suite i deres gamle lejlighed, men brugte slet ikke hele arealet. De har derfor valgt at have en mindre stue, hvor der også er indrettet med et kontorhjørne. Sofaen er fra Fritz Hansen, sofabordet fra &Tradition og gulvtæppet fra Linie Design, mens pendlen ‘Coral’ er lavet af David Truebridge.

Miks lys i flere højder og nuancer til et fint stilleben. Stagerne er fra Hove Home, bakken et arvestykke og vasen fra Ro Collection.

IDÉ Gem ikke dine smukkeste bøger væk i reolen, men vis dem frem i en smuk magasinholder.

“I starten skulle vi lige vænne os til at hilse og småsludre med alle, når vi sidder i forhaven”
FARVETIP Få Tanjas enkle, elegante look ved at mikse kølige farver med tidløse møbler i varme træsorter.
PÅ BILLEDET Soveværelset er ikke så stort, da parret hellere ville bruge kvadratmeterne på fællesområder. Skabet med kvadratiske låger og lædergreb er fra SkabRum.

Til kjoler og jakker har parret valgt et tøjstativ fra Hay samt ens bøjler for at få så enkelt et look som muligt. Sengetæppet er fra Himla.

Tanjas bedste indretningstip
– Når man køber et nyt møbel, så gå efter noget, der er langtidssikret – god kvalitet, der kan holde livet ud. PÅ BILLEDET Det elegante badekar er fra Strømberg, messingarmaturet fra Tapwell og fliserne i natursten fra Fired Earth.

Badeværelset er indrettet i messing og røget eg. Skabet er fra SkabRum, mens armaturerne er fra Tapwell.

I køkkenet fik familien forvandlet et vindue til en terrasedør, så der nu er direkte udgang til den lille, hyggelige gårdhave. Havemøblerne er fra Ilva.

Familien nyder at bo i byen og stadig have en lille have. Fra haven er der oven i kig til Søerne.

Plantegning af rækkehuset.
