Thomas og Ninas vej til et fælles hjem for den sammenbragte familie var kaos - men se lige resultatet!
Halvdelen af vægfarverne er valgt på 40 sekunder en sen aften, inden maleren kom. Til gengæld var der ingen slinger i valsen, da parret skulle beslutte sig for et køkken. Se resultatet (og det toptjekkede badeværelse inspireret af et bestemt hotel i København) lige her.
HER BOR Thomas Bertelsen (43), selvstændig, Nina (42), kirurg, og deres fire sammenbragte børn (5-12).
HVOR Familiens murermestervilla fra 1920’erne ligger i Valby og er på 200 kvadratmeter.

Den gennemrenoverede murermestervilla er fuld af fine farver, helstøbt ro og balance. Men faktisk var skabelsen af Thomas Bertelsen og hustruen Ninas første fælles hjem mere to jonglerende artister på slap line end et skarpt koreograferet nummer, hvor der var vished og enighed om, hvor alting skulle lande.
– Vi er meget forskellige. For mig er der ikke langt fra tanke til handling, men jeg har ti tommelfingre og er ikke handy selv. Nina er mere eftertænksom og vil helst lave tingene selv, så hun har mulighed for at gå og mærke hvert eneste rum med alle penselstrøgene, fortæller Thomas.
Kompromiset blev at hyre håndværkere til renoveringen, men selv styre byggeprocessen, så der også var tid og balance til familien, job og alt det andet i det store livshjul.
– Der er virkelig mange beslutninger, man skal træffe på kort tid. Til tider har vi trukket i helt forskellige retninger, og et langt stykke hen ad vejen er jeg ikke sikker på, at nogen af os helt kunne forestille os, hvad slutresultatet ville blive, griner Thomas.
Farvepaletten i den 200 kvadratmeter store villa er dog et godt eksempel på, at alt godt kan ende helt rigtigt, selv om valgene er truffet uden en storstilet plan.
– Halvdelen af vægfarverne har vi valgt under pres på 40 sekunder en sen aften, fordi vi ikke havde formået at tale os til enighed og bare skulle vælge, så malerne kunne komme i gang, fortæller han.
Parret er enige om, at møbler og ting kommer mere til deres ret med farve på væggen, men præcis hvilke farver og nuancer var svært at nå frem til.
– Nina ville for eksempel gerne have noget turkis ind, og jeg ville hellere brække armen på tværs end at få turkise vægge. Men vi er jo endt med blandt andet turkis og er begge glade for, hvor godt farverne – ret tilfældigt – er endt med at hænge sammen, siger Thomas.
Inspirationen til indretningen har parret hentet fra steder, de har oplevet både sammen og hver for sig – også helt tilfældigt.
– Vi så et blåt køkken i et butiksvindue på en tilfældig gåtur og vidste med det samme, at vi skulle have et blåt køkken, snedkereret og forrammet, så det passede til husets alder og historie, selv om det var nyt, siger Thomas.
Manglede et værelse
I det hele taget har det været vigtigt for Nina og Thomas at renovere med mest mulig autenticitet og respekt for husets alder og originale byggestil. Det allervigtigste var dog at finde en base, hvor der var plads til at skabe deres første fælles hjem – og deres fire sammenbragte børn.
– Vores boligjagt startede med, vi tog en passer og slog en cirkel på en radius af 5 kilometer fra børnenes andre forældre. Det gav os et ret begrænset område at kigge efter bolig i, så da vi fandt denne her fine, velholdte villa, som vi syntes havde potentiale, slog vi til, fortæller Thomas.
Villaen havde været ejet af en ældre dame i 60 år og trængte til både nye døre, vinduer, køkken og bad. Og så var der den lille detalje, at der var et værelse for lidt.
– Vi nedlagde skorstenen og byggede et femte værelse helt oppe under tagryggen. Ståhøjden er ikke mere end 185 cm, men det passer perfekt til den 12-årige. På den måde har vi fundet det helt rigtige hus, som både havde noget sjæl og nogle modellerings-muligheder for os, siger Thomas.

I renoveringen har parret flyttet køkkenet fra et mindre rum ind i en af stuerne. Selve køkkenet er lavet på gammeldags snedkermanér og malet klassisk køkkenblå. Parret syntes, at det var en god måde at få et nyt køkken, som alligevel passede til det hundrede år gamle hus.

Det blå snedkerkøkken fra Frame Studio var en af de første beslutninger, Thomas og Nina lagde sig fast på, da de skulle indrette deres fælles hjem. Som modspil til det farverige køkken har de valgt accessories og møbler i beige, sort og træ. Væglamperne over køkkenbordet er fra Schottlander.

IDÉ Er dit køkken nyt? Tilføj alder, charme og patina med arvestykker og loppefund.

Thomas’ yndlingsspot
– Vores køkken! Mere specifikt er jeg meget glad for kigget fra køkkenet og ind i dagligstuen. Køkkenet ligger i den tidligere dagligstue, og det er blevet et rigtig rart rum at være i. PÅ BILLEDET Spisebordet og stolen er arvestykker, mens skamlen er fra FDB Møbler og gulvtæppet et loppefund. På radiatoren står en vase fra Louise Roe, mens skænken i stuen er et arvestykke.

Gedigne møbler gerne i træ er noget af det, som går igen i næsten hvert eneste rum. Sofaen er fra Sofacompany, puderne fra Eté Living og gulvtæppet fra The Apartement, mens sofabordet er fra Eberhardt og vasen fra @notrenom_.

IDÉ Leg med formerne, når du indretter. Sæt fx et rundt bord til en firkantet sofa for at skabe liv.

Parret har bevaret mange af de fine, gamle detaljer. Blandt andet er alle husets indvendige døre og dørhåndtag originale. Den farverige plakat er en af de sidste håndmalede koncertplakater fra Ungdomshuset, hvor Nina kom en del som ung.

Parret har virkelig leget med farverne på væggene og mikset malede flader med forskellige mønstrede tapeter.

Det gulstribede tapet fra Helene Blance giver trappen wauw-effekt. Spejlet er fra Københavns Møbelsnedkeri.

Det var vigtigt for parret at renovere på en måde, der passede til huset fra 1920’erne. Derfor valgte de et enkelt badeværelse med støbt terrazzogulv. Badeværelsets farver og materialer er desuden inspireret af Hotel Sanders. Kunsten er af Clara Stark.

Thomas og Nina er vilde med tidløse møbler. En af favoritterne er det flotte badeværelsesmøbel fra Københavns Møbelsnedkeri, hvor spejlet også er fra. Håndklædet er fra Oyoy.

Thomas’ bedste indretningstips
· Tag inspiration med hjem fra steder og destinationer, der taler til dig, fx fra rejser eller et hotel eller en restaurant, der er særlig lækker.
· Vælg kvalitetsmøbler, der holder, og hvor håndværket bliver kunst i sig selv.
· Indret med elementer, som har personlig betydning. Det gør hele forskellen.
PÅ BILLEDET Det gule tapet følger trappen op til første sal. Det binder de to etager sammen og skaber wauw-effekt uden at fylde.

Farvepaletten i soveværelset mikser kølig grå, jordfarver og flaskegrøn og giver en rolig, naturlig stemning. Puderne er fra Eté Living, sengetøjet fra By Fitz, AJ-væglamperne fra Louis Poulsen, mens skamlen er fra FDB Møbler.

Thomas og Nina er meget glade for deres skønne soveværelse med morgensol og balkon med kig ud over nabolaget.
IDÉ Gå efter gardin og vægge i samme nuance for at skabe den ultimative hulefølelse i soveværelset.

Det gamle køkken er forvandlet til et påklædningsrum. Skabene er ligesom køkkenet fra Frame Studio, mens hynden på bænken er lavet af møbelpolstrer Frida Nash og tigertapetet fra Gucci.

Den gamle villa fra 1920’erne trængte til en kærlig hånd. Parret har skiftet alle vinduer, yderdøre, lavet nyt køkken, nye badeværelser og bygget et ekstra værelse under tagryggen, så der var et værelse til alle fire børn.

Plantegning.
