Tine flyttede fra Amager til Avernakø: Huset gjorde beslutningen om at blive øboer nem

Hvad gør man, når man lige har renoveret et helt hus fra ende til anden, men bliver forelsket i drømmen om et liv som øboer? Man rykker teltpælene op og starter forfra!

Tine Stranges hus på Avernakø
© @rumster_dk

Det var i hvert fald det, som Tine Kjær-Strange og hendes kæreste, Rune, gjorde, da de valgte at flytte fra København til det sydfynske øhav.

Her faldt de pladask for et 300 kvadratmeter stort hus med charmerende gult murstensgulv, et misundelsesværdigt orangeri og idyl i lange baner.

Lige nu er parret i fuld gang med at renovere deres nye hjem. De vil videreføre deres jordnære og funktionelle stil fra deres gamle hus på Amager, hvor genbrugsfund og rolige farver var gennemgående.

Tine og Rune går budgetvenligt til værks og har selv taget hammer og fugemasse i hånden. Senest har de bygget en 140 centimeter bred køjeseng i gæsteværelset, og selv renoveret deres badeværelse - der blev så populært blandt Tines følgere, at hun måtte lave en guide på hendes profil @rumster_dk.

Næste punkt på to do-listen er et sennepsgult køkken med havudsigt og fritlagte bjælker, og vi kan slet ikke vente med at se det endelige resultat. Vi er i hvert fald ret vilde med Tines cool stil på både Amager og Avernakø, og derfor er hun ugens Instafavorit.

Tine Strange

Tine Kjær-Strange er 34 år og indretningsarkitekt. Hun bor sammen med hendes kæreste Rune, og deres datter, Ellinor, i et hus på 300 kavadratmeter på Avernakø i det sydfynske øhav, der ligger 30 minutter med færgen fra Faaborg.

© @rumster_dk
avernakø

Det var blandt andet udsigten fra huset på Avernakø, Tine blev forelsket i.

© @rumster_dk
Udsigt fra huset

Beskriv din indretningsstil med 3 ord:

Organisk, jordnær og funktionel.

Hvordan fik du din nuværende bolig?

Jeg købte vores hus, på Avernakø sammen med min kæreste i september 2020, og det var kærlighed ved første blik. Jeg forelskede mig øjeblikkeligt i de gule murstensgulve, udsigten og placeringen tæt på havnen. Inden vi flyttede, boede vi i hus på Amager, som vi også har gennemrenoveret, men vi har altid haft stor tilknytning til Avernakø, fordi Runes forældre har haft et sommerhus der i mange år. På en weekendtur til øen kiggede vi forbi huset, som endnu ikke var sat til salg, og fordi vi blev så vilde med det, gjorde vores mavefornemmelse og intuition, at beslutningen om at blive øboer, var meget nem at træffe.

Hvad er din indretningsstrategi?

Først tænker jeg altid over det behov, som rummet skal udfylde. For eksempel skal en entré have god belysning, en siddeplads til at snørre sko og rigeligt med opbevaring til huer og jakker. Dernæst tænker jeg i farver, som jeg tager mig god tid til at udvælge. De skal give ro og stemning, og jeg holder mig til jordnære farver, som brune, grønne og gråblå toner, der virker beroligende.

Inde i huset på Avernakø
Alkove

Husets tidligere ejere har bygget en alkove ud af fyldningsdøre. Tine og Rune er vilde med idéen, og har derfor beholdt det. Lampen er fra Verner Panton.

© @rumster_dk
fritlagte bjælker

Næste projekt er det nye køkken alrum, hvor loftbrædderne skal fjernes, så bjælkerne kan komme frem.

© @rumster_dk
Arkivskab

Det store skab er købt i en genbrugsbutik. Keramikkoppen er fra @memorable_ceramics

© @rumster_dk
Stue med flisegulv

Tine og Runes hus har tidligere været en kro og klokken hænger der endnu.

© @rumster_dk
Rustikke fliser

De rustikke flise er karakteristiske for Tine og Runes nye hjem og danner et råt grundlag for indretningen.

Hvad har det nye hus, som det gamle ikke havde?

Det er en historisk bygning på 300 kvadratmeter, hvor vi har plads til besøg af venner og familie. Her er havudsigt, et kæmpe orangeri, fasaner og harer i haven, og vigtigst af alt, så er her en hel særlig ro, som kommer med øen.

Vil I viderføre stilen fra jeres gamle hus?

Vi har en gennemgående jordnær og varm stil med masser af genbrugsfund og rare farver på væggene, som har taget med os fra Amager og til det nye hus. Men herudover er huset på Avernakø et helt andet type hus med en helt anden historie, som vi glæder os til at præge.

Hvor langt er I nået i renoveringen?

Vi er cirka halvvejs, men har den tunge del tilbage. Vi har indtil nu renoveret vores gæsteafdeling med nyt badeværelse og soveværelse. Nu skal vi i gang med nye betongulve flere steder i huset, et nyt køkken-alrum, en trappe til førstesalen skal flyttes og en helt masse andet.

messing armatur badeværelse

Fliserne er fra Bauhaus, vægfarven er Washed Linen fra Jotun, og armaturet fra Toni Copenhagen. Vasken er et genbrugsfund.

© @rumster_dk
badekar

Badekaret har Tine og Rune købt brugt, mens armaturet er fra Toni Copenhagen og tæppet fra H&M.

© @rumster_dk
Stol på børneværelse
reol børneværelse

Skabet, ‘Boligens byggeskab', er designet af Børge Mogensen og Grethe Meyer. Tine har købt det på Lauritz.

© @rumster_dk

Hvad får du flest kommentarer for om din indretning på Instagram?

Mine kæreste og jeg har for nyligt selv renoveret vores badeværelse. Jeg har selv sat fliserne op, og gulvet er lavet af selvnivellerende flydespartel, der lægger sig jævnt. Mine følgere har virkelig spurgt meget ind til processen, for det er noget, man selv kan kaste sig ud i på et budget, hvor de fleste kan være med. Folk spurgte faktisk så meget til flisevæggen, at jeg endte med at lave en guide, som highligt på min Instagram.

Hvad er det bedste tip, du har fået eller læst om indretning?

Køb danske kvalitetsmøbler på auktion. De holder længe, og man får foræret så meget sjæl og karakter for få penge.

Hvordan kommer bæredygtighed ind i din indretning?

Først og fremmest så køber vi netop mange af vores møbler brugt, men vi laver også ting om, som vi allerede har. På min datters værelse er der for eksempel en smuk, gammel reol, der er købt på auktion, en daybed købt på DBA, og en Wegner gyngestol, jeg fik af Rune i barselsgave. Jeg synes ikke, at et børneværelse skal være fyldt med nye plastikmøbler i tusinde farver, for legetøj og børns fantasi har farver nok i forvejen. Jeg har i stedet indrettet Ellinors værelse med genbrugsfund, der har sjæl, og som giver hende ro.

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

Vi har det smukkeste, gamle, gule murstensgulv, det minder mig sådan om Louisiana museet, og som jeg blev forelsket i med det samme.

Hjemmelavet køjeseng

I gæsteværelset har Tine og Rune selv bygget en køjeseng, der er 140 cm bred.

© @rumster_dk
hjemmelavet køjeseng

Gardinet er syet af stof fra Stof & Stil, og sengen er malet i Grounded red fra Jotun.

© @rumster_dk
Gardinvæg

Når gæstesengen ikke er i brug, gemmes den væk bag det blå gardin.

© @rumster_dk
gult gulv

Gulvtæppet er fra H&M.

© @rumster_dk

Hvad har været den største indretningsudfordring i jeres nye hus?

Vi har den store udfordring, at der hverken er lys eller udsigt i det nuværende køkken. Der er helt mørkt og trist, og derfor går vi i gang med en større omlægning, hvor vi bytter rundt på køkken og trappen til førstesalen. Vi skal rive gamle loftbrædder ned, fritlagt bjælkerne og bragt en masse dagslys ind i rummet, og til efteråret får vi monteret nyt køkken. Det bliver vildt dejligt.

Er der noget, du vil gøre anderledes i renoveringen denne gang?

Jeg vil gerne renovere med øje for vores behov og æstetiske smag. Den sidste del af renoveringen af vores hus på Amager var meget præget af, at vi vidste vi ville sælge det. Den her gang bliver det fedt at lave et sennepsgult køkken med havudsigt, fordi det er dét vi gerne vil, og ikke fordi det skal appellere til en særlig købestærk målgruppe.

Orangeri

I forlængelse af huset ligger drivhuset.

stort drivhus
© @rumster_dk
højbed
© @rumster_dk
Hus på Avernakø
© @rumster_dk

Hvilket møbel er du gladest for?

Mit "Faaborg-skab" som min kæreste og jeg fandt i en genbrugsbutik i Faaborg, for mange år siden. Det har tusinde skuffer til alle mine ting og masser af sjæl.

Hvilket spot i dit hjem er dit favorit?

Der er mange, men vores orangeri, har en udsigt og en stemning, som jeg er helt vild med.

Hvis du skulle bytte hjem med en anden, hvem skulle det så være?

Tina Stroetmann med instagramprofilen @schoene_kleine_welt bor i et jordnært farveunivers, som giver mine øjne ro. Der kunne jeg godt bo et par uger, tror jeg. Selvom der ikke er meget, der slår ønskeøen Avernakø.

fritlagte bjælker

Da parret renoverede deres første hus på Amager, fritlagde de bjælker flere steder. Den detalje tager de med i deres nye hus.

© @rumster_dk