Værsgo'! Her er dit nye Instacrush, hvis du også elsker pasteller og glad kulør

Hos Lisbeth er det som om solen altid skinner. Det har måske noget med de store vinduespartier i nybyggerhuset at gøre. Men i særdeleshed også hendes sans for farvesammensætninger og gode fund.

Pastelfarver i indretningen
© @Leizyb

For to år siden flyttede Lisbeth og familien, der i øvrigt tæller Rune, Augusta og Merle, ind i deres nybyggede hus syd for Aarhus.

Med fire meter til loftet og 180 kvm er det rammen om Lisbeth Becks forkærlighed for pasteller og vintage fund og det er blandt andet disse to elementer, som får hjemmet til at gå op i en højere enhed med det stramme, grafiske nybyg som ramme om de feminine, farvestrålende fund.

Så er du også bidt af en gal farveforelskelse er det hos @leizyb du skal følge med.

Her skinner solen altid lidt, og Lisbeth formår at føre vintagefund af kulørt karakter ind i et moderne, smagfuldt miks, der giver os lyst til at flytte ind i går!

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den? Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Jeg har altid haft en vis skabertrang og altid været optaget af æstetik og design, så Instagram er helt perfekt for mig. Her deler jeg oftest billeder fra vores hjem og indretning, nogle gange sniger der sig også lidt DIY projekter ind. Jeg kan allerbedst lide at tage billeder, så det er mest det visuelle, der fylder på min profil.

Min indretningsstil er forholdsvis enkel og moderne. Jeg bryder mig ikke om for meget nips og unødvendigt fyld. Jeg er til gengæld vild med farver og mønstre, så mine møbler må gerne være alt andet end neutrale. Og fordi vi køber stort set alt brugt, har vores stil også et vintage præg.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg synes altid, det er inspirerende at følge piger, der ofte har gang i nye indretningsprojekter, og som altid bevarer det personlige præg og skaber noget stemningsfyldt. På IG hører @cathdelichtenberg, @celinehallas og @mortilmernee klart i den kategori. Herudover er jeg meget inspireret af modens skiftende farver og mønstre.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Vi har lige købt HAVSTA skabe fra Ikea til Augustas værelse. Hendes værelse var ét stort rod før, så nu håber vi de lukkede skabe og den ekstra opbevaringsplads gør det lidt nemmere at rydde op. Vi har også indrettet sminkebord inde i et af skabene, det er ret hyggeligt.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Et par malede vægge har stor effekt og behøver jo ikke være dyrt. Herudover er jeg stor fortaler for genbrug og loppefund – med lidt tålmodighed kan man eksempelvis sagtens finde flotte plakater og litografier, som kan bruges til en gallerivæg.

Og det samme gælder lamper, man kan ofte finde ret fine lampeskærme og bordlamper, som også er med til at give personlighed.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Det der gør mig allermest glad i huset hver dag, er vores loftshøjde, det smukke lysindfald og vores epoxy-gulve. Det giver bare nogle fantastiske rammer, både for indretningen og vores familieliv. Der er bare en fantastisk fornemmelse af plads og luft.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Jeg får virkelig mange søde kommentarer til mine farvevalg, hvilket gør mig utrolig glad og stolt.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Den liste er altid lang. Øverst på ønskesedlen står der kunst – et Signe Kejlbo værk, som er så smukke og farverige og et vægtæppe fra Emdal Studio i smukke mønstre. Jeg drømmer også altid om nye lamper, bl.a. Gubi Satelite og en Cappello bordlampe fra Oscar Piccolo.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Jeg vælger først og fremmest lyse varme farver/pasteller – vi har nogle meget store flader i vores hus, da vi har 4 meter til loftet. Jeg prøver at få farverne til at supplere indretningen mere end at stjæle opmærksomheden fra indretningen. Og når jeg vælger farver, har jeg ofte en eksisterende farve i indretningen, som jeg læner mig lidt op af. Jeg valgte eksempelvis den lyse fersken i stuen, fordi det kunne være flot til de grå Montana moduler

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Da vi flyttede i hus skiftede vi nærmest alle møbler – langt størstedelen købte vi brugt eller overtog fra familie, så på den måde har nærmest alt forandret sig, hvis man kigger 5 år tilbage.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Jeg har svært ved at forestille mig, at jeg nogensinde skulle blive træt af farvede vægge, så selvom farvepaletten måske skifter, så tror jeg aldrig jeg kommer til at bo med hvide vægge. Og kunst må gerne fylde endnu mere i vores hjem. Vi er heldige at have fået nogle meget smukke værker af vores familie og det har virkelig fået mig til at interessere mig meget mere for kunst.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg vil gerne opdatere vores stue. Jeg leder efter en større sofa, men vil gerne købe den brugt, så jeg venter tålmodigt på, at nogen sætter den til salg. Og så er vi endnu ikke færdige med børneværelserne, så der venter bl.a. et sengeprojekt, vist noget med et IKEA-hack.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Der er så mange dygtige piger, som fortjener et stort fedt rampelys! Herunder nogle af mine favoritter:

@sussiefrank – æstetiker til fingerspidserne og fantastisk sans for farver

@piaelgaard – har et helt fantastisk hjem og en særlig evne til at sammensætte mønstre og farver

@sedselroug – deler billeder fra hendes fantastiske lejlighed, hvor farver og interiør virkelig går op i en højere enhed. Meget poetisk og stemningsfuldt.

@zineyolal – nordisk, sarte pasteller og meget gennemført smukt hjem.