"Vi gik all in og malede også loftet, dør og alle lister rosa"

Gudrun elsker blå, men da datteren skulle have shinet værelset op faldt valget på rosa. Og så gik de all-in!

Ugens Instagrammer: @GudrunLara
© Gudrun Lara

Da Gu∂rún Lára, 42, i 2012 fik sin første smartphone blev det startskuddet til den instagramprofi, hun i dag bruger til at inspirere sine følgere med billeder fra hjemmet i Reykjavik på Island.

Her bor hun med sin mand, hund og tre børn i et stemningsfuldt hjem præget af blå nuancer og smukke blomster og ikke mindst med en kæmpe samling af dansk, royalt porcelæn, som hun har samlet til spotpris gennem lang tid.

Huset, der er fra 1906 er 130 kvm og består med Gu∂rúns egne ord af utroligt mange, men små rum.

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

De tre B’er: blomster, blåt og bolig, synes jeg sammenfatter min instagramprofil meget godt. Jeg har egentlig ikke en bestemt tanke andet end at tage billeder, jeg selv kan lide.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Jeg synes, jeg har en farveglad, men ellers meget typisk skandinavisk stil med lidt boheme indslag.

Hvordan kan man se, at det lige præcis er dig, der bor der?

Det er noget med alle blomsterbuketterne og den blå farve, som går igen i mit hjem. Blå er min yndlingsfarve, og jeg kan ikke leve uden blomster.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Lige nu er det farver og mønstre. Jeg synes det er spændende med farvekombinationer og jeg elsker når forskellige mønstre blandes, selvom jeg ikke har så mange mønstre derhjemme selv.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Det er et stor, mørkegrønt tæppe med hvide blomster, som jeg har købt fra Camomile London.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

At male møbler, man allerede har. Det koster langt mindre end at købe nye møbler, men kan ændre udtrykket markant. Jeg elsker også at købe brugte møbler. Det er bedst, når man blander gamle og nye. Men desværre er det svært at finde fine, gamle møbler her på Island.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Jeg er meget meget glad for og stolt over min samling af musselmalet stel fra Royal Copenhagen. Størstedelen har jeg købt hos et svensk auktionshus i de år, jeg boede i Sverige. Der kan man finde mussel-stel ret billigt, men kun en tallerken eller kop af gangen, så man må væbne sig med tålmodighed og tænke langsigtet. Det tog sin tid, men til slut havde jeg en stor samling porcelæn fra forskellige perioder. Jeg har også købt Mega Mussel fra andensortering hos Royal Copenhagens Factory Outlet og også fået nye ting i gave af familie og venner.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

De fleste, som kommer på besøg, kommenterer vægfarven i spisestuen (Krickelin Dimblå fra Nordsjö) og på Instagram får jeg flest kommentarer på mine blomsterbuketter.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Et drivhus. Men det er desværre ikke kun et spørgsmål om penge, men også plads – jeg har slet ikke plads til et drivhus i min lille have. Jeg drømmer også om Carl Hansens spisebord CH338 og til det ville jeg gerne have CH23-stolene. Og fine, gamle skabe får man heller aldrig nok af.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Jeg forsøger at tænke udenom trends, og mærke efter, hvad jeg selv kan lide. Det bliver ofte blåt! For at få noget dybde i indretningen kræver det mange farver, så jeg forsøger at bruge forskellige varianter af blå toner. For nyligt valgte min datter ny farve til sit værelse og det blev rosa, og vi gik all in og malede også loftet, dør og alle lister rosa – det blev superfint, og nu er jeg opsat på at gøre det i resten af huset.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Først og fremmest er den blevet mere farveglad. For fem år siden var vores hjem helt hvidt, men nu er her flere vægge og møbler med farve.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Min La Pavoni kaffemaskine. Den er så pæn og laver en ond kop kaffe. Den bruger jeg hver dag og vil absolut ikke bytte den ud. Jeg håber også, at jeg aldrig vil sælge den.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Vi har en lille loftstum i vores hus, som er fyldt med kasser og ting, men som så småt skal blive til at tv-værelse med et lille arbejdshjørne. Det må vi få kigget på snart.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@crazyflowerlady

@a.f.arnhild

@thedetail

@theearlgreystory

@livingbyw