Rækkehusets historie hører til de absolut usædvanlige af slagsen. Oprindeligt tilhørte jorden grev Danneskiold-Samsøe, men han tabte den i poker til den engelske kong Edward den 7. Området var en del af Københavns forsvarsværk, og i tilfælde af krig skulle det oversvømmes. Forståeligt nok ville ingen derfor købe husene, men efterhånden blev de dog populære blandt den mindre velhavende del af adelen.
„Vores hus har kun haft to andre ejere ud over os, en greve fra Castenskiold-familien og en arkitektpige. Derfor er her ikke ændret på mange ting, og det sætter vi pris på. For eksempel er de gamle messingkontakter og dørhåndtag i kohorn her stadig,“ siger fruen i huset.
Boligen kaldes for et rækkehus, men det ligner mere et palæ med sine hvidpudsede facader og klassiske, engelske stil. Indenfor er huset bygget efter ‘herskab og tjenestefolk’-princippet, hvor herskabet boede på de øvre etager og tjenestefolkene i kælderen. En sjov detalje fra den tid er en madelevator, som forsynede det sultne herskab med mad fra husets køkken. I dag er beboerne et dansk arkitektpar, og hvor man end bevæger sig hen på de tre rummelige etager, støder man på kunst og spændende rejsefund, alle sammen med deres egen lille fortælling.
Forskellige kunstværker af bl.a. Didder Geisler, Bjørn Bjørnholt, Knud Odde, Lillian Polack og Anne Tholstrup er samlet i en collage over sofaen. Oprindeligt blev sømmene banket i til andre billeder, så da parret skiftede værkerne ud, blev resultatet et tilfældigt og mere dynamisk udtryk. Den gamle brændeovn stammer helt tilbage fra husets første ejer, der tilhørte Castenskiold-slægten.