Huset med de mange sideskud
Karin og Gerts hus er fyldt med unikke idéer - fra et imponerende lysorgel i gavlen til fem meter brede vinduer
Hvis Karin og Gert Wingårdh havde lyttet til deres entreprenør, var det gamle soldaterhus fra 1600-tallet blevet flået ned fra sin 300 år gamle base for at blive erstattet af et helt nyt hus. Men hverken økonomien eller lysten hos parret var sporet ind på entreprenørens idé, og i stedet har de formet sommerhuset over en årrække, så det passer præcist til deres liv og behov.
„Vi ønskede at beholde forbindelsen til det gamle, charmerende hus og tage det stille og roligt. Ved at bo i huset i en rum tid får du også bedre en fornemmelse af, hvad du vil lave om. Opdage, hvad du har behov for. Jeg kan godt lide ideen om, at et hus er som et træ, der vokser med sine årringe, og i hver ring kan du se, hvilke forandringer der er sket det år,“ siger Karin.
Karin og Gert har ad tre omgange bygget om på huset fra 1600-tallet. Tilbygningerne har en helt anden stil end det oprindelige hus, men det var ikke muligt at følge den gamle stil og samtidig have mulighed for de store vinduespartier, der inviterer den smukke udsigt ind.

En misundelsesværdig udsigt, som parret nyder hele året rundt. Langbordet og bænkene har Gert og Karin selv designet og fået bygget. De giver masser af spiseplads til både familie og venner.

Solskinnet har fundet vej gennem gavlen og leger på gulvet fra Dinesen.

Soveafdelingen og master-badeværelset ligger på 1. sal og er indrettet helt lyst og enkelt. Badeværelset og soveafdelingen er kun adskilt af en smuk halvvæg. I centrum af rummet har Karin og Gert en åben pejs, der giver varme og hygge på kølige aftener. Sengestellet har en lokal smed lavet, og han står også bag bænken omkring skorstenen. Pendlerne fra Örsjö Belysning er designet af Jonas Bohlin, natbordet med indbygget lys er en gave, mens bordlampen er fra Louis Poulsen. Skindkurven er fra Ørskov.

Karin og Gert har udnyttet alle smukke udsigter fra grunden ved blandt andet at sætte kæmpestore vinduer i fra gulv til loft som her i tilbygningen. I spisestuen har parret valgt den grønne farve, da den underbygger følelsen af at sidde i naturen. Bordet har parret selv lavet ved hjælp af ben fra et ‘Super Ellipse’-bord. Stolene ‘Superleggera’ er designet af Gio Ponti for Cassina. Den aflange lampe har Karin selv lavet ved hjælp af gamle skærmholdere, som hun har klippet op og betrukket med sort linned.

Soveværelsets fem meter brede vinduesparti er speciallavet og fragtet fra Hamborg. Karin og Gert ventede på glasset i fem måneder, og da det endelig nåede frem, gik det i stykker, da det skulle hejses ned fra lastbilen.

Køkkenskabene er fra Bulthaup, mens komfur og emhætte stammer fra Gaggenau. Bordpladen og hylderne i birk har parret selv designet. Både bordplade og hylder har fået en bølgeformet kant, der bløder rummet op og skaber en mere dynamisk indretning.

Et velkomponeret farvevalg i spisestuen gør rummet smukt. Parret har holdt sig til grøn, grå og sort, der også går igen i puderne, som Karin har syet. Brændekurven er fra Korbo.

Baderummet ligger i forlængelse af soveafdelingen kun adskilt af en smuk halvvæg, hvor limestone-fliser fra Naturstenskompaniet understreger det naturlige look i rummet. Små rum i væggen giver plads til parfume, creme og andet skønhedsgrej. De to håndvaske og badekarret er fra italienske Antonio Lupi, mens armaturet er designet af Massaud for Hansgrohe.

Trappen set nedefra. Ved at sætte fire store vinduespartier sammen og bagefter beklæde med planker på begge sider af glasset har parret designet en form for lysorgel i gavlen. Her slippes lyset igennem i striber og giver en helt speciel stemning i rummet.

Stjerne-figuren i jern faldt Karin for på en tur til København. Den er købt hos Tage Andersen. Skabene langs den ene væg er bygget af et lille lokalt snedkerværksted og giver masser af opbevaringsplads helt diskret. Gulvet er Dinesens ‘Douglas’-planker, som er 30 cm brede og 7 meter lange og behandlet med lud og hvid sæbe.

Langs den ene væg i alrummet har Karin og Gert designet en bænk, der giver utrolig mange siddepladser. Når der ikke er gæster, er den en skøn daybed, hvor man virkelig kan strække sig. Karin kunne ikke finde noget mønster, hun syntes om, så hun har syet det stribede mønster sammen af gult og hvidt stof og bagefter lavet betræk og puder.

Husets andet badeværelse har også smukke fliser i limestone fra Naturstenskompaniet. Vasken og badekarret er købt hos Villeroy & Boch, mens armaturet stammer fra danske Vola.
