”Invester hellere i store planter - de er nemmere at holde”

Instagrams ukronede plantedronning har gode tricks i ærmet.

© Anne Herngaard

Ugens Instagrammer Anne har et helt særligt forhold til planter

Anne på 40 år bor i en lejlighed på 102 kvadratmeter i en gammel ejendom fra 1850 på indre Vesterbro sammen med Andreas og deres to sønner, Johan på 5 år og Aske på snart et halvt år. Til dagligt arbejder Anne med digital kommunikation og sociale medier, men er lige nu på barsel med lille Aske. På Instagram har hun hele to profiler. En personlig, @annejimi, og en med fokus på planter og indretning.

Hvordan endte du på Instagram?

Da jeg for et par år siden besluttede mig for at have en lille pause fra arbejdsmarkedet og søgte nye udfordringer, ville jeg gerne kaste mig over et lille projekt. Jeg besluttede, at jeg ville have flere planter i mit hjem og ville undervejs dokumentere den rejse det ville være, at finde ud af at indrette mig med planter og passe dem rigtig. Jeg havde nemlig ikke nogen speciel forhåndsviden omkring planter, og har ikke tidligere været særlig god til at holde liv i flere planter ad gangen. Men det skulle være slut, fordi jeg egentlig elsker det liv, som planter tilføjer til boligen. Jeg startede i sin tid med en blog, men nu i dag er det mere endt ud i blot at være en Instagramprofil.

Beskriv din bolig- og indretningsstil

Jeg har aldrig brugt specielt mange ressourcer på at indrette, men det har altid været vigtigt for mig, at mit hjem er personligt og understøtter min identitet, så det altid er rart at komme hjem. Man vil nok betegne min indretningsstil som skandinavisk med et twist af boheme.

Hvilke planter er dine ynglings?

Der er flere planter jeg er rigtig glad for. Dem jeg bedst kan lide ser rigtig flotte ud og former sig på nogle uforudsete måder. Fingerphilodendron er helt klart blandt mine favoritter, fordi de er så dekorative og nemme at holde, samtidig med at de trives i skygge. Jeg er også rigtig glad for mit brogede gummitræ og min violinfigen, også primært på grund af deres flotte blade.

Har du et bestemt tip til, hvordan du anvender planter i indretningen?

Det klassiske er nok at have nogle planter i nogenlunde samme størrelse stående i en vindueskarm eller på et bord eller lignende. Men det giver et langt mere varieret udtryk at blande forskellige størrelser og typer af planter og bruge forskellige niveauer. Hav f.eks. større planter, der vokser opad til at stå på gulvet og hav nogle hængeplanter i ophæng eller oven på en høj reol. Invester hellere i en stor flot plante, der er mere spektakulær at se på - de er ikke nødvendigvis sværere at holde, snarere tværtimod, ifølge mine egne erfaringer.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg finder selv rigtig meget god inspiration på Instagram, og det bidrager rigtig meget til at finde ud af, hvilken stil jeg godt kan lide. Jeg ville ønske, jeg havde mere tid til fx at tage rundt på loppemarkeder eller i forskellige småbutikker for at finde unikke ting. Jeg beundrer meget dem, som har deres hjem fyldt med unikke fund, brugte møbler og specielle løsninger, der er tilpasset boligen.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

De sidste mange gange jeg har været ude på markeder, har jeg købt kelimpuder eller små tæpper, som er med til at bløde op og give farve.

Hvilken trend er du vild med?

Det at have planter og grønt i indretningen er jo i sig selv en tendens, som for mit vedkommende nok vil være permanent. Jeg er også rigtig glad for alle typer referencer til naturen i indretningen, og er også vild med naturmaterialer.

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

For et par år siden fik vi en altan, som vi nyder rigtig meget. Men jeg savnede pladsen i den vindueskarm, der måtte lade livet til altandøren. Derfor købte jeg en String hylde, som hænger lyst og tæt ved vinduet (og ikke i børnehøjde). Den kunne jeg så fylde med lidt planter og potter i stedet. Den er endt ud med at være ret så dekorativ og er et tilbagevendende motiv i mit feed.

Hvor ofte laver du om derhjemme?

Jeg prøver løbende at optimere boligen, mest fordi vi er lidt pressede i forhold til pladsen i takt med at familien vokser og fylder mere. Så det kræver, at vi er nødt til løbende at flytte lidt rundt og finde på nye løsninger. En rar og behagelig indretning kræver også, at hjemmet er funktionelt, og at der er plads til os alle.

Laver du DIY’s?

Det er nok mest mig, der går op i indretningen derhjemme, og jeg er samtidig også mere praktisk anlagt end min mand, så det er som regel mig, der hænger hylder op, samler møbler osv. Jeg har også kastet mig over macramé og har lavet vægophæng og plantehængere. Det er rigtig smart at hænge planter op, fordi det er en god udnyttelse af pladsen. Pladsen med det gode lys til planterne er jo oftest lidt begrænset.

Er der altid lige så flot i dit hjem, som det ser ud til på Instagram?

Absolut ikke. Men jeg er opmærksom på at være realistisk, og der sniger sig også rod og legetøj med på mine billeder i ny og næ. Det er som regel meget spontant, når jeg tager billeder, så der ligger ikke de store overvejelser bag. Men der er jo også meget, som ikke kan ses på billederne. Jeg vil gerne vise virkeligheden, men det er jo som regel de pænere billeder, der får mest opmærksomhed.

Hvad tager du billeder med?

9 ud af 10 billeder på min profil er taget med min iPhone. Derudover har jeg også et fujifilm kompaktkamera og et spejlreflekskamera, som jeg tager billeder med en sjælden gang imellem.

Del dine billeder med os på Instagram

Skal vi se dit hjem? Tag dine instagramsfotos med #boligmagasinet for at dele med os. Så kan det være, at det er dig, som bliver næste uges instagrammer og den heldige modtager af en flot gave fra Wallo.

Husk at du også kan følge både Bolig Magasinet ogAnne Herngaard på Instagram.