"Jeg får ofte kommentarer fra folk, der elsker farverne i vores hjem"

Se hele Rikkes fantastiske hjem her.

© Rikkesroom

Fantastiske farver og en skør lysestage

Ugens Instagrammer er 36-årige Rikke. Hun har sans for farvesammensætninger og de skæve detaljer i hjemmet i Oslo, hvor hun bor med sin forlovede Torkel og hunden Bella. Til dagligt arbejder hun som indretningsstylist, og måske derfor er hendes hjem så gennemført?

Hjemmet er spækket med fine pasteller og kuriøse fund, der titter frem fra små stillebener og kroge i hjemmet. Rammerne er en lejlighed med høje paneler og stuk og interiøret består blandt andet af en Wegner-stol i lyserød og et rødt spisebord.

Selvom hjemmet rummer flere designklassikere er Rikke ikke for fin til at hive budgetfund hjem som eksempelvis det nyeste køb, der er fundet i Ikea.

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Min instagram er ment som inspiration for andre. Der er mange billeder af vores lejlighed og jeg kan godt lide at vise glimt fra min hverdag, job, fra rejser og lidt privatliv, så det er lidt et miks, men mest interiør og ting og steder, jeg synes, er fine og finder inspirerende selv.

Beskriv din bolig- og indretningsstil

Vores lejlighed er lys og med mange farveindslag. Jeg elsker pastelfarver og rosa og det kan man godt se i måden, jeg indretter på. Jeg vil helst have det pænt og ryddeligt omkring mig, så jeg slapper bedst af. Jeg kan godt lide at købe møbler, som vi kan have længe og ikke bliver træt af, så jeg prøver ikke at følge alle trends, men i stedet vælge det, jeg virkelig godt kan lide og have en personlig stil, som jeg også håber kan være til inspiration for andre.

Hvordan kan man se, at det lige præcis er dig, der bor der?

Jeg tror, man ser det i farverne og at vi ikke vælger de sikre valg med noget, men nærmere det, vi virkelig elsker og synes er fint. Vi har truffet nogle valg, som at have et grønt køkken, rødt spisebord og vores Wegner-lænestol betrukket med rosa stof fra Kvadrat. Og ellers de rosa, blå og grønne farver på væggene. Farver, jeg elsker højt, men ingen kraftige farver. Jeg kan bedst lide at holde det lyst.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Det er der mange ting, der gør. Det kan være naturen, rejser og selvfølgelig Instagram, Pinterest og magasinet, men som sagt også virkelig trivielle hverdagsting eller mennesker jeg møder.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Vi har lige købt et Stockholm-skab fra Ikea og kylet tv-et ud af stuen. Det var utrolig dejligt og det blev lige så fint, som jeg havde forestillet mig. Der var kun 2 skabe tilbage i Ikea her i området, så jeg var meget glad for at få fingrene i det.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Maling er nemt at bruge og behøver ikke være dyrt. Du behøver ikke at male alle væggene, men i stedet vælge én væg ud og pifte den op med en ny og frisk farve.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Jeg er meget tilfreds med vores gang og blandingen af de hvide paneler, malingen fra Farrow and Ball; Teresas Green og tapetet fra Pierre Fey. Det er det fineste tapet, jeg kender og jeg elsker, hvordan det dukker op ude i gangen og gør en i godt humør. Ellers er jeg virkelig glad for den blå væg til de grønne køkkenfronter fra Superfront.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Jeg får ofte kommentarer fra folk, der elsker farvekombinationen i vores hjem og billederne, vi har i stuen. Men det er nok køkkenet og stuen, som får flest likes på Instagram.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Loftlampen fra Lindsey Adelman, Andreas Engesviks Tiki-sofa eller et skab, lænestol fra Svenskt Tenn. Jeg har også meget på ønskelisten fra The Apartment. Egentlig det meste.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Det er vigtigt at farverne skal passe sammen og at det giver en god ro, når man ser dem sammen. Jeg kan godt lide at bruge forskellige farver i hvert rum og vælger altid douche og rolige farver som grøn, blå og rosa som vi har i soveværelset. Det er vigtigt at have en rød tråd i farverne, og at man slapper af med farverne, så jeg er ikke begejstret for kraftige farver på væggene, selvom jeg synes, det kan være cool hos andre.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Jeg er nok blevet lidt mere voksen og nogle ting er blevet vigtigere for mig som fx kunst. Der er jeg blevet mere optaget af, hvad jeg køber og fra hvem og det har nok noget at gøre med at min samboer er meget kunstinteresseret. Det er også blevet vigtigere at købe kvalitet fremfor kvantitet.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

En masse farverige puder i sofaen er et must sammen med farver på væggen.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg er på udkig efter en flot skulptur, som vi kan hænge på væggen, noget jeg ikke har fundet tidligere.

Hvilke bolig-Instagramprofiler følger du selv, som, du synes, fortjener lidt larm?

@thusthefuss

@cathdelichtenberg

@mortilmernee

@kronstrom

@frivolestudio

Del dine billeder med os på Instagram

Skal vi se dit hjem? Tag dine instagramsfotos med #boligmagasinet for at dele med os. Så kan det være, at det er dig, som bliver næste uges instagrammer og den heldige modtager af en flot gave fra Wallo.

Husk at du også kan følge både Bolig Magasinet og Rikke på Instagram.