“Jeg har altid haft noget for vindueskarme”

Vindueskarmen var det allerførste, Inge lagde mærke til, da hende og kæresten overtog deres lejlighed. Se her, hvordan de har skabt hyggekroge i det nybyggede hjem

© Morten Andersen

Hjemme hos Inge og kæresten, Jonas, er det fællesskabet og hyggekrogene, der er i fokus. I den to-etagers lejlighed er der nemlig rigelig plads til venner og familie, men de store rum har også stillet krav til, hvordan Inge har skulle indrette lejligheden hjemligt og hyggeligt.

“Når man flytter ind i nybyg, er det hele meget hvidt og firkantet. Der er ikke de der skæve kroge, der er i mange andre københavner-lejligheder, så dem skal man skabe lidt selv. Det, synes jeg, har været fedt, for så får man muligheden for at skabe det hele, lige som man vil.”

© Morten Andersen

BILLEDE I stueetagen under trappen har Inge med velourstolen og -puffen fra Søstrene Grene skabt en lille krog, der med den grønne vægfarve får en hyggelig hulefornemmelse.

Fordi lejligheden er i to plan og ligger placeret på et hjørne, hvor der til den ene side er lav bebyggelse, er der masser af lys og luft. Sammen med den hyggelige fornemmelse, trappen giver, får det hjemmet til at virke mere som et lille rækkehus end en moderne lejlighed. Og så giver det rum til liv.

"Det at have et køkken, hvor vi kan have så stort et spisebord, er fantastisk. At vi kan gå og lave mad, mens gæsterne sidder her. Der er ikke den der opdeling, der er i mange gamle lejligheder."

© Morten Andersen

BILLEDE I forlængelse af hyggekrogen under trappen finder man spiseafdelingen, der er en del af det store, åbne køkkenalrum. Det rå træbord danner jævnligt rammen om sociale sammenkomster.

En landsby i byen

Det var ikke kun pladsen, Inge og Jonas blev tiltrukket af, da de købte bolig i Carlsberg Byen. For de havde nemlig kun set lejligheden på en skitse, da de købte lejligheden. Derfor var det i ligeså høj grad drømmen om et bedre naboskab, der drev dem.

"Det er ret tydeligt for mig, at de fleste herude har købt ind på tanken om et lokalsamfund og en lille landsby i byen. Folk vil gerne komme hinanden ved og hilse på hinanden, når man mødes i bageren om søndagen. Det, synes jeg, er ret unikt i forhold til, hvad jeg ellers har oplevet, der hvor jeg har boet i København."

Derfor har Inge også været initiativtager bag en lokal løbeklub, hvor naboer og andre beboere i Carlsberg Byen kan mødes til løbetræning for at komme hinanden ved på en sjov og anderledes måde. For Inge har det været med til at skabe en hjemlighed, så hun ikke bare føler sig hjemme i sin lejlighed, men ligeså meget i selve lokalområdet.

© Morten Andersen

BILLEDE På førstesalen har Inge indrettet vindueskarmen til et lille udkigsspot, hvor hun elsker at sidde og betragte gadelivet.

Et andet sted, hvor Inge har skabt en lille krog, er i stuen på førstesalen, hvor den brede vindueskarm har fået en pude og et blødt tæppe. Et sted, som er blevet et af Inges absolutte favoritkroge i hjemmet.

"Jeg har altid haft noget for vindueskarme. Jeg synes, det er vildt hyggeligt at sidde og kigge ud på gadelivet, der er ved at opstå her i Carlsberg Byen. Med det samme jeg så den vindueskarm, som var bred nok til, at jeg faktisk kunne sidde der, spottede jeg et sted, hvor man kan skabe en hyggekrog og gøre det hjemligt."

Men for Inge handler hjemlighed ikke bare om hyggekroge, men i ligeså høj grad om de mennesker, man bor omkring: "Det betyder meget for mig, at man hilser på hinanden, og at man kan låne ting af hinanden. Der skaber en fællesskabsfølelse, og gør at her føles mere hjemligt."

© Morten Andersen

Se meget mere af Inges fine hjem i videoen herunder, og hør mere om hendes oplevelser med at flytte til Carlsberg Byen. Er du blevet nysgerrig på området, kan du her læse om de nye boliger i Fristrup Hus med grøn beliggenhed og optimal udnyttelse af alle kvadratmeter.