"Jeg måtte bare eje den. Så nu ligger den herhjemme blandt planter og lysestager"

Ugens instagrammer er Nanna på 23 år, som elsker at dekorere sin lejlighed med anderledes items.

© Nanna Nielsen

Nanna på 23 år bor sammen med sin kæreste midt i Odense i en lejlighed på 62 kvadratmeter. Til dagligt er hun kandidatstuderende i film- og medievidenskab på Københavns Universitet. Hun startede med at læse en kandidat i designledelse i håb om at kunne forene sin store interesse for design og boligindretning med uddannelse, men fandt ud af, at boligindretning, for hende, ikke skulle læses, men udleves i praksis.
Ved siden af studiet dyrker hun derfor sin store interesse for boligindretning via Instagram. Her deler hun billeder af sit hjem, sine planter og laver instavenlige fredagscocktails.
Derudover har hun en fed Instagramprofil, som du kan finde her @nannanielsen.

Hvordan endte du på Instagram?

Det var faktisk i forbindelse med min uddannelse. Som medievidenskabsstuderende skal man jo gerne kende alle hjørner af de sociale medier. Og der må jeg jo nok sige, at Instagram gik hen og blev mit favorit SoMe-hjørne.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Jeg må nok indrømme, at jeg er drevet meget af impulser, og min stil er meget sammensat, på den måde at jeg køber ting, når jeg forelsker mig i dem. Det kan være en farve, form eller et minde, som bestemmer, om det kommer med hjem. Men helt grundlæggende er min stil meget minimalistisk og nordisk. Jeg kan godt lide hvide overflader. De giver en vis indretningsfrihed ift. at pynte, dimse og dekorere, da hvid jo passer til alt.

Jeg kan godt lide at mikse forskellige materialer både træ, marmor og stål, men også fjollede ting som en diskokugle, sengetøj med fersken-motiv, en plastikflamingo og kaktusser med lyskæder. Det gør det lidt mere personligt.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg kigger meget på Pinterest, andre Instagrambrugeres profiler og selvfølgelig Bolig Magasinet. Jeg lader mig også inspirere af venner og families hjem.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

En diskokugle. Apropos at være drevet af impulser. Jeg måtte bare eje den. Så nu ligger den herhjemme blandt planter og lysestager. Så fin.

Har du nogle tips eller tricks, som du kan dele med vores læsere?

Jeg synes, det er vigtigt, at man føler sig hjemme i sin stil og i sit hjem. Derfor er det en god idé at indrette sig med møbler og personlige fund, som du holder af.

Indret med DIY-projekter. Det er den bedste måde at skabe noget personligt og unikt til sit hjem - og så er det budgetvenligt.

Hvilken trend er du træt af? Eller måske er der en trend, som du er helt vild med?

Jeg er vild med plantetrenden! Selvom den vel altid har været der og nok aldrig forsvinder. Heldigvis.

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

Det må være stuen generelt. Der er så mange fine, små kroge. Den blå sofa sidder jeg i i timevis og ser mine yndlings tv-serier. Spisebordet. Barbordet, der indeholder en masse lækkerier, som jeg bruger til at lave fredagscocktails med hver fredag. Min magasinholder, som både holder magasiner, men også indbundne billeder fra vores ferier. Vinduet, der inviterer til en masse stilleben, og der kan hele tiden rokeres rundt med planter, lyskæder, figurer osv. Ja, lige nu er det fyldt op med julepynt.

Hvor ofte laver du om derhjemme?

Jeg elsker at dimse og rykke rundt, men samtidig er jeg også meget tro mod mit hjem. Jeg bryder mig ikke om alt for mange midlertidige løsninger og at skifte ud hele tiden. Jeg fornyer hjemmet ved at tilsætte en buket friske blomster. Eller hænger noget nyt på væggene. Det kan også bare være noget nyt sengetøj med fint print. Eller opstiller nye stilleben rundt omkring i hjemmet. Det er sådan en fin og billig måde at forny på. Sofa, spisebord og andre større møbler har sine faste pladser.

Hvad er dit næste projekt?

Jeg har altid gang i en masse projekter. Store som små. Jeg har en svaghed for pænt service, og jeg samler muligvis på lidt for mange stel. Men borddækning er en af mine spidskompetencer, og jeg går altid all-in – intet er overladt til tilfældighederne. Næste projekt må være borddækningen til nytårsaften.

Og selvfølgelig julegaverne, der også skal pakkes pænt ind. Det bruger jeg timevis på. I forhold til DIY-løsninger har jeg overvejet at bygge en radiatorskjuler.

Laver du DIY’s?

Jeg elsker DIY-løsninger. Jeg har lavet en opslagstavle ud af rionet, som hænger i vores køkken. Sidste år til jul lavede jeg et filigrantræ, og ja i år har jeg hængt grene op på væggen, som forestiller et juletræ, det er vel også en form for DIY-løsning. Men det bedste, jeg har lavet, er klart vores sengegavl, som jeg med hjælp fra min kæreste har bikset sammen.

Er der altid lige så flot i dit hjem, som det ser ud til på Instagram?

Jeg trives bedst i et rydeligt og pænt hjem, men en travl uge kan også sætte sine spor i hjemmet af og til.

Hvilke planter er dine ynglings?

Det er et godt spørgsmål. Jeg fik talt, at jeg har 37 planter, hvilket jo egentlig er ret mange i et hjem på 62 kvadratmeter. Men jeg er glad for hver og en.

Har du et bestemt tip til hvordan du anvender planter i indretningen?

Brug farver i form af planter. Er du ikke så god til at bruge farver i din indretning, så er planter bare en virkelig god løsning. De er også altid et hit i borddækningen.

Hvad tager du billeder med?

Mit spejlrefleks kamera fra Canon.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Jeg er mest til rolige farver som pasteller og støvede farver. Jeg kunne for eksempel aldrig finde på at sætte noget postkasserødt ind i indretningen. Det vil støje for meget.

Hvilke profiler på Instagram bliver du inspireret af?

Stylizimoblog er klart en af mine favoritter. Jeg følger hende både på Instagram og læser hendes blog. Hun har inspireret mig både med indretning og borddækning.

© Wallo

Del dine billeder med os på Instagram

Skal vi se dit hjem? Tag dine instagramsfotos med #boligmagasinet for at dele med os. Så kan det være, at det er dig, som bliver næste uges instagrammer og den heldige modtager af en flot gave fra Wallo.

Husk at du også kan følge både Bolig Magasinet og Nanna på Instagram.