"Jeg tænker meget i helheder, før jeg vælger en farve"

Med stort farvemod har Ida skabt et særligt hjem på en gammel firlængede gård.

© Ida Ege

Mød 40-årige Ida Ege, som har indrettet en gammel, firlænget gård på Fyn med en særlig sans for farver og stemninger. Noget, der betyder meget for gymnasielæren, der blandt andet har givet køkkenet en kæmpe tur med den mørkegrønne maling.

På sin Instagramprofil deler hun glimt af hverdag og indretning uden så meget filter, og de små hyggelige kroge, der gemmer sig på de i alt 210 kvadratmeter, er inspirerende, uprætentiøse små glimt, som er en fornøjelse at støde på i sit feed. Derfor er hun 'Ugens Instagrammer' her på Bolig Magasinet.

Hvordan endte du på Instagram?

Det var i 2011 og klart pga. deres filtre i sin tid! Jeg har haft en privatkonto indtil for ikke så længe siden, fordi alle mine iPhone-billeder af især mine piger bare så bedre ud med Instagram-filtre end uden; der kom de der stemninger ind i billedet, som jeg er fan af.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Eklektisk miks af genbrug, arvede møbler, tapeter og lidt sporadisk Ikea. Jeg går ikke så meget op i stil som i stemning; mit hjem skal føles rart.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Alverdens ting. Farver og mønstre jeg ser rundt omkring, Instagram, boligblade, kunstbøger, gamle fotobøger, Pinterest, film, musik.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

3 messinglysestager fra den lokale genbrug.

Har du nogle tips eller tricks, som du kan dele med vores læsere?

Jeg har lyst til at sige: Indret med hjertet, men det går ikke altid, hvis farver eller tapeter clasher. Men et eller andet sted skal man bare kaste sig ud at skabe et personligt hjem. Omgive sig med ting, tapeter, farver man kan lide, og ikke nødvendigvis det, der florerer overalt på fx Instagram. Det at male giver instant glæde i indretningen, så start der. Mal et helt rum i samme farve for at skabe intimitet. Brug masser af hyggebelysning. Køb en diffuser og et par æteriske olier for at skabe de rette stemninger.

Hvilken boligtrend er du helt vild med?

Den mere eklektiske, hvor man mikser stilarter og ikke går så meget op i mærker eller 'It-items'.

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

Mit mørkegrønne køkken. Det samler hele køkkenalrummet og passer bare så fint til den mørkegrå stue. Det emmer lidt af både køkken og dagligstue, og det er hyggeligt.

Hvor ofte laver du om derhjemme?

Måske for ofte. Jeg kan ikke lade være, det giver mig energi at vende op og ned på tingene og skabe nye stemninger i mit hjem. Det gælder alt lige fra køkkenmodernisering til omrokering af møbler i stuen.

Hvad er dit næste projekt?

At male en nyspartlet vindueskarm, som dermed bliver det endegyldige farvel til de hollandskinspirerede fliser, der fulgte med køkkenet, da vi købte gården i 2014.

Hvad gør du for at give dit hjem personlighed?

Omgiver mig med ting, jeg kan lide eller ting, der betyder noget.

Er der altid lige så flot i dit hjem, som det ser ud til på Instagram?

Tja, der er vist billeder af mit rodede køkken og skrivebord på Instagram, så ja.

Hvilke planter er dine yndlings?

Sukkulenter og kaktus, mest fordi de ikke dør.

Har også arvet en stor stuebirk fra min mor, som havde fået den af min mormor (som ikke længere er her) i sin tid, så den har jeg et lidt nært forhold til. Sender tanker til både min mor og mormor hver gang, jeg vander den.

Har du et bestemt tip til hvordan du anvender planter i indretningen?

Ja, gruppér dem fremfor at lade dem stå enkeltvis.

Hvad tager du billeder med?

Et Sony a6300.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Om de er harmoniske sammen - også i overgangene fra rum til rum. Jeg tænker meget i helheder, før jeg vælger en farve. Farven skal passe overordnet ind i mit hjem, før den kommer op i et givent rum. Tænker også meget over nuancer, om de er kolde og varme i forhold til lyset i det rum, de skal være i. Den samme farve ser ganske forskellig ud i henholdsvis et nord- eller sydvendt rum.

Hvilke profiler på Instagram bliver du inspireret af?

@atelier_des_tilleuls

@bonjour_diary

@alexiamercad

@monalogue

Del dine billeder med os på Instagram

Skal vi se dit hjem? Tag dine instagramsfotos med #boligmagasinet for at dele med os. Så kan det være, at det er dig, som bliver næste uges instagrammer og den heldige modtager af en flot gave fra Wallo.

Husk at du også kan følge både Bolig Magasinet og Ida på Instagram.