Farvefest på 1. sal
Kan et fladskærms-tv være en væsentlig del af en billedvæg og ligefrem ... pynte? Svaret er ja! Kig indenfor hos Pernille Andreassen, der jonglerer med farver og former for at skabe sit helt eget udtryk.
Blød gul og sart grøn
Her bor Pernille (41), mediegrafiker, sønnen Marius (11) år og hundene Ally og Pedro.
Familien bor i en 99 kvadratmeter stor ejerlejlighed i Ringsted.
Følg Pernille og hendes farverige hjem på @maupelou.
Lejligheden ligger i en stille gade i Ringsted, men inspirationen til den finurlige, farverige indretning kommer fra hele verden. Pernille Andreassen har boet i Australien og i Østen, bruger Instagram og Pinterest, som andre læser aviser, og køber boligitems online fra hele verden for at få nøjagtig det, hun brænder for.
“Jeg elsker at surfe på nettet – og er virkelig glad for den billedlige verden, hvor et klik med musen kan skabe kontakt til designinteresserede i hele verden,” fortæller hun.
Den 99 kvadratmeter store lejlighed emmer af en sammensat, personlig stil, som er kendetegnet af Pernilles særlige evne til at gruppere ting, så de skaber nye, kunstneriske indtryk. Et godt eksempel er billedvæggen, hvor fjernsynet indgår som en naturlig del, og ja, ligefrem ... pynter!
“For mig er ting på væggen ikke bare noget på et søm – men en velovervejet sammenhæng. Et billede alene er ikke vigtigt, det er den sammenhæng, billederne giver hinanden,” siger hun. Når Pernille skal lave en billedvæg, starter hun altid med rammen. I dette tilfælde tegnede hun helt konkret en ramme på den væg, hvor fjernsynet skulle hænge, og lagde alle de værker, hun gerne ville bruge, på gulvet foran. Og så startede det store puslespil. Hvad skulle hænge hvor?
“Jeg lavede tv-væggen om mange gange og måtte omformulere både farvepalet og komposition på væggen. Men tv’et kom til at fremstå – ikke blot som et tv – men som et farveinput i en ramme, der bliver underbygget af billederne rundt om,” fortæller hun.
BILLEDE Væggen mellem stuerne er malet i en blød gul, der samler elementerne. Vitrineskabet til højre er et loppefund, som Pernille har malet sart grøn.

Leg med farverne
En anden ting, der i høj grad kendetegner Pernilles stil, er farver. Overalt i lejligheden er farver sat sammen på overraskende, skæve måder, så de danner nye, fantasifulde billeder og stemninger. Nogle steder dominerer malerier i kraftige mættede farver. Andre steder er farvepaletten mere stilfærdig med lys blå og grøn i et utal af varianter, som giver ro for øjet.
I det hele taget er Pernilles farveglæde og lyst til at lege ikke til at komme udenom. Se bare den pastelgule dør, det fantasifulde kartoteksskab med skuffer i fem fine nuancer eller køkkenet, hvor Pernille har malet de ældre ‘provencekakler’ en blid blåtone, selv om det hverken er praktisk eller langtidsholdbart med malede fliser – men fordi det var lige præcis den farve, hun drømte om.
“For mig er udtrykket og finishen vigtigere end praktikken. Jeg kunne leve med stiger på gulvet, hvis det var det, jeg ville. For mig er udtrykket det væsentlige – og jeg går gerne langt for at få nøjagtigt det udtryk, jeg ønsker mig,” fortæller Pernille.
BILLEDE Den pastelgule dør lyser op og fremhæver de flotte Josefine Kyhn-malerier.

Clint Eastwood på væggen
Filmplakaten med Clint Eastwood giver et maskulint modspil til den ellers feminine stil. Den blå stol er fra Bolia, rullebordet fra Normann Copenhagen og puderne fra Oyoy.

Farvespil i stuen
PERNILLES NETFAVORITTER:
Stilleben.dk
Trendsales.dk
@Idaillustrates
@myhouseins
@by_blogliv
@Finderi.dk
BILLEDE Sofaen fra Ilva er fyldt med farverige puder fra Oyoy, Ikea og Muuto og en løvepude fra Base 212. Gulvtæppet under sofabordene fra Ferm Living er fra Marokko. Loftslampen er fra Le Klint, væglampen fra Menu og de sekskantede spejle fra Ikea.

Når solen skal nydes
Om sommeren flytter Pernille nærmest ud på terrassen. Stol og puder er fra Ikea, mens bordet er fra Designdelicatessen.

Galleri på væggen
Pernilles indretning er fyldt med collager, og væggen bag sofaen er ingen undtagelse. Due-fotoet er fra Selma Lamai, de andre billeder er fra No 17, Pernille Folcarelli og Bob Noon.

Blå og grøn i et utal af varianter
PERNILLES SIDSTE NETKØB:
“‘Trompetlampen’ fra Fog & Mørup over spisebordet. Den er nem at finde til en høj pris, men for mig er jagten det vigtige, og efter lang tids søgen dukkede den pludselig op til den rigtige pris.”
BILLEDE Spisestuen er domineret af blide grønne og blå nuancer. Bordet er lavet af bukke fra Hay og en finerplade fra tømmerhandlen. Eames-stolene er fundet på Dba.dk, mens Muuto-stolen er fra et lagersalg. Lampen over bordet er fra Fog & Mørup.
IDE Har du mange elementer i spisestuen? Hold dig til få farver, for at skabe et roligt udtryk.

Forvandl din kommode
Snup Pernilles idé, og skab et fint, legende udtryk ved at male skufferne på dit kartoteksskab eller kommode i flere nuancer. Se her hvordan.
1. Vask kommoden eller kartoteksskabet med grundrens.
2. Slib efter med sandpapir, og fjern slibestøvet.
3. Giv møblet grunder eller primer, så malingen hænger bedre fast. Især hvis du maler på fx teak, der let trækker gennem malingen.
4. Vælg en farve, og del malingen op i det antal nuancer, du gerne vil have. Hæld lidt hvid maling i hver, så du får forskellige nuancer. Rør godt rundt.
5. Lav farveprøver, før du maler, så du er sikker på, at nuancerne kan ses.
6. Mal skufferne med en malerrulle for at få et ensartet resultat.
TIP Pernille har brugt farven ‘1492’ fra Flügger og blandet den fire gange.
BILLEDE Billedet med ansigterne er af Joanna Jensen, mens billedet med bregnen er af Pernille Folcarelli. Relieffet i keramik er et af Pernilles mange fine loppefund.

Skønt og feminint udtryk
Pernille har malet sine køkkenfliser i en sart blå, der ændrer hele køkkenets udtryk. Løsningen er ikke den mest holdbare, men effekten er ikke til at tage fejl af. Det tidligere lidt kedelige køkken i provence-stil har nu et skønt, feminint udtryk. ‘Lotus’-krenitskåle har Pernille samlet over mange år.

Yndlings-pastellerne gul og aqua
I køkkenet har Pernilles yndlings-pasteller gul og aqua fået lov at lege frit. Ikea-bakken med fisken får fint selskab af en gul Jens Harald Quistgaard-kande, en saltkværn fra Muuto, en ‘Ursula’- kande fra Kähler og gamle ‘Lotus’-tallerkener designet af Cathrineholm for Lyngby Porcelæn.

TV'et som en del af billedvæggen
PERNILLES NÆSTE PROJEKT:
“En ny reol, der skal fylde hele væggen. Jeg vil gerne have en smed til at lave skinner i messing og så selv lave hylder i eg i forskellige længder og dybder, så det hele bliver som et slags puslespil.”
BILLEDE Kan du spotte tv’et? Pernille har brugt mange timer på at få det til at blive en naturlig del af den livlige, inspirerende billedvæg.
IDE Brug planter til at bløde de stramme linjer i indretningen en smule op. Gerne grafiske planter som kaktusser og sukkulenter.

Prikker og firkanter
Det prikkede billede er af Yayoi Kusama fra en udstilling på Louisiana. Det kvadratiske billede er taget ved Knippelsbro af Luke Lorimer, mens billedet af mælkebøtten i frø er fra Netto.

Et lille hjemmekontor
Skrivebordet med linoleum er fra Hay og stolen fra Muuto. Lampen fra Artecnica og den omvendte potte fra Boskke er købt hos Designdelicatessen. De fine print er lavet af Annemette Klit.

Funkislampe sætter stilen
Den fine funkislampe ‘Softling’ sætter stilen i soveværelset. Pernille faldt for lampen, der er designet af Hans-Philip Zachau, på Ebay. Sengetøjet er fra Normann Copenhagen.

Hjemmelavet vægtæppe
Vægtæppet har Pernille selv lavet, mens Artecnica-lampen er fra Designdelicatessen.

Mediegrafikeren Pernille
Pernille arbejder som mediegrafiker, og billeder er i høj grad med til at tænde nye idéer.
PERNILLES INSPIRATION:
“Om aftenen finder jeg ro ved at kigge billeder, fx på Pinterest eller Instagram. Tit inspirerer billederne mig, så jeg begynder at flytte om – og så løber tiden fra mig. At flytte om er et natarbejde hos mig.”

Plantegning over lejligheden
