Både Hannahs lejlighed og sommerhus er så charmerende, at hun er vores nye favorit!

Kom med indenfor hos ugens instagrammer, der høster likes for både sit sommerhus og lejlighed.

Selvom Hannah arbejder i modebranchen står indretning alligevel lige så højt på listen over interesser for hende, som tøj gør. Hun har heldigvis mulighed for at udleve interessen til fulde, da hende og kæresten, Erik, både ejer en 67 kvadratmeter stor lejlighed i Göteborg samt et skønt, lille sommerhus i Strö. Begge steder har hun fokus på naturmaterialer, hygge og rigeligt med planter!

På hendes instagramprofil @hannahperssons foreviger hun stunderne i lejligheden og sommerhuset på de skønneste billeder, som drager dig ind i hendes rolige univers.

Hannah er klart vores nye favorit på Instagram, og vi har allerede trykket 'Følg'. Skal du også følge med?

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Håbet er at inspirere. Mine posts omhandler mest vores hjem, landsbyen i Västergötland og glimt fra rejser, da jeg har det privilegium at rejse en del med mit job.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Den beskrives nok bedst som skandinavisk, men med etniske indslag. Jeg kan godt lide at blande forskellige træsorter og naturmaterialer med fyldige print og mørke farver. Vores indretning består af personlige detaljer såsom minder fra rejser og ting vi har arvet, blandet med loppefund og mere traditionelle møbler. Jeg har svært ved ikke at købe porcelæn, tæpper og tekstiler, når jeg er i Asien, på trods af at jeg forsøger at skære ned på mængden af ting i vores hjem.

Det vigtigste er at vores hjem skal være funktionelt, og at der er en dejlig følelse i hver rum.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

I dagligdagen inspireres jeg af andre instagramprofiler, magasiner og blogs. Jeg elsker indretning med naturlige indslag og solide materialer, og eftersom min mors slægt er fra Finland, har finsk design og arkitektur inspireret mig meget. Designerne og arkitekterne Aino & Alvar Aaltos funktionelle, men også stilsikre, hjem har altid været en stor inspiration for mig.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Et nyt køkken, som vi sætter ind efter nytår. Vi har investeret i et køkken med skræddersyede løsninger og med gedigne materialer - så nu kan vi ikke vente med at smide det gamle ud!

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Jeg tror, at en enkelt belysning i form af fine lysestager fra loppemarkeder kan gøre meget for følelsen i et rum. I denne mørke tid af året tænder jeg stearinlys i næsten alle rum hver aften.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt afi dit hjem?

Atmosfæren i vores lejlighed er så dejlig. Især stuen med de fine spejldøre! Derfra har vi en magisk udsigt over havnen og hustagene i Majorna.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Jeg får nok aller flest kommentarer om vores sommerhus, et rødt hus på landet med glasveranda, eftersom det nok ses som symbol på den klassiske, svenske sommeridyl. Stilen dér er mere uhøjtidlig og enkel, hvilket jeg virkelig tror tiltaler mange.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Det skulle nok være et ekstra rum eller en balkon. Vi har en super fin udsigt fra vores lejlighed, men jeg ville gerne kunne nyde den på en balkon med en kaffe i hånden.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Vi har generelt valgt at indrette med varmere toner, som vi synes passer godt til vores grå trægulv. I soveværelset har vi ønsket at skabe en følelse med dæmpede farver vægge, skabe og tekstiler.

Stuen og køkkenet er luftigere og malet i lysere farver, men med brændte og dæmpede farverdetaljer. Vi synes, at det giver en sammenhæng i lejligheden.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Jeg ville nok sige, at jeg nu forsøger at reducere mængden af ting i vores hjem, eller at vi i hver fald forsøger ikke at have alle ting fremme på samme tid. Jeg samler hellere enkle, fine sager i små stilleben.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Orientalske tæpper i uld bliver jeg aldrig træt af, og jeg synes de kan passe ind i de fleste hjem og stilarter. Ofte er de af rigtig fin kvalitet og kan derfor være ganske dyre, men det er jo ikke bare en indretningsdetalje. Tæppet har jo et formål, og så holder det ovenikøbet i mange år.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Lige nu ligger fokusset på at få færdiggjort køkkenet. Senere har vi en række forskellige projekter for sommerhuset, som vi er i gang med at planlægge. Blandt andet vil jeg lave klassiske, blomstrende rabatter foran huset, og eftersom vi er så heldige at have en have med masser af frugttræer, så skal vi investere i en frugtpresser. På den måde kan vi få noget ud af alle de æbler, pærer og kirsebær, som der vokser.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

For indretningsinspiration følger jeg @ettumtill, @rachelemilia og @unckelhouse, og når det drejer sig om livsstil, så er @sofia_wood, @pionerochpasspartout og @linnklara min tre favoritter.