Malene Bækgaard
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Malene har et af vores yndlingshjem på Instagram: Kom med indenfor og se den vilde makeover

En større lejlighed kom dumpende lige efter Malene og Jeppe var færdige med at renovere deres to-værelses lejlighed. Og endnu en renovering stod ikke øverst på ønskelisten. Men hvordan kunne de sige nej til 200 kvm med plads til familie og drømme? Det kunne de ikke.

21. oktober 2022 af Kicki Boss
Malene Bækgaard
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt


HER BOR Malene Bækgaard (35), Jeppe Lond (33) og deres tre børn, Hugo (5), Sonja (3) og Pelle (9 mdr). Malene er Product Manager ved tøjmærket Envii, og Jeppe er tømrer.

HVOR Familien bor i en 200 kvadratmeter stor andelslejlighed fra starten af 1900-tallet på Vesterbro i København.

LÆS MERE Følg Malene på @londogmussehuset.

Hjemmelavet plankebord
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt


Det var lidt af et scoop, da en 200 kvadratmeter stor lejlighed nærmest faldt ned i skødet på Malene Bækgaard og Jeppe Lond. 

Parret havde ellers sat drømmene om en større bolig på standby og slået sig til tåls med at bo en familie på tre i deres toværelses lejlighed.

– Det var så heldigt, at denne her fantastiske lejlighed kom til salg, og vi meget uventet endte med at stå højest på ventelisten, siger Malene.

Både Jeppe og Malene forelskede sig hovedkulds i lejligheden. Jeppe endda så meget at han forsøgte at lokke ved at sige, at der i hans tømrer-optik faktisk ikke var så meget, der skulle laves. Parret havde nemlig lige sat deres eksisterende lejlighed i stand, og derfor drømte de ikke om endnu en renovering.

– Den forrige ejer havde boet her i 27 år og havde ikke rørt en finger, så lejligheden trængte til en kærlig omgang. Det kunne jeg godt se, selv om Jeppe prøvede at pakke det ind. Men jeg var jo med på den, griner Malene.

De så begge forbi det hele og så i stedet boligen for al sit potentiale og historie.

– Lejligheden var mega charmerende med kæmpestor spisestue, køkken med originalt, lille anretterrum, som desværre ikke kunne integreres, da vi senere lavede nyt køkken. Men lejligheden var fuld af den slags fine, gamle detaljer, fortæller Malene.

Dertil fulgte historien om, at hele opgangen tidligere havde fungeret som præsteboliger for de vesterbroske kirker. En af lejlighederne hørte til Enghave Kirke, en anden lejlighed til Matthæus Kirke osv.

– Den historie er vi vilde med. Tænk på alle de møder, der er blevet holdt her, og at ungernes værelse engang var stuepigens kammer – det er da sjovt, siger Malene.

Fra nem makeover til ­totalrenovering

Da parret gik i gang med renoveringen af lejligheden, voksede projektet lige så stille.

– Jeppe sagde med et glimt i øjet, at når vi nu skulle lave el, så kunne vi lige så godt fræse det ind i væggen. Og så skulle tapetet jo ned. Og så kunne vi jo lige så godt hive gipsen ned fra lofterne. Og så kunne vi lige så godt også slibe gulvene, husker Malene.

Og vupti, forvandlede den ikke så krævende istandsættelse sig til en gennemrenovering.

– Vi startede, da Hugo var halvandet. Han er fem nu, og først nu er vi ved at være færdige. Altså lige foruden lidt fodlister og finish, ikke? siger Malene.

Og netop dét, at leve midt i en mangeårig renovering med fuldtidsjobs, små børn og en familie, der voksede fra tre til fem, har helt klart været det hårdeste i processen.

– De første måneder boede vi i det bagerste rum, mens der var byggestøv og kaos overalt, og en halvandenårig pilfinger, der bare var alle vegne. Det var heftigt!

Til gengæld har det sjoveste været at bygge lejligheden op med respekt for historien, i helt tæt samarbejde og med egne hænder på alt.

– Vi har ikke haft en forkromet plan, men taget det rum for rum, detalje for detalje, og farve for farve. Vi har været meget enige om, at der skulle farve på lejligheden, det er nok den mest gennemgående filosofi. Det kaldte lejligheden bare på, og farver gør os glade, siger Malene.

Da renoveringen begyndte oprettede Malene en Instagram-profil, hvor venner og familie kunne følge deres "evighedsrenovering", som hun kalder den.

Til hendes store overraskelse følger mere end 45.000 nu hendes daglige opdateringer.

– Da jeg tilbage i 2018 lavede profilen, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, hvad den kunne blive til, men se nu! En boligreportage i Bolig Magasinet, som jeg er virkelig stolt af, den sødeste agent og massevis af dejlige bekendt- og venskaber. Hvis jeg havde vidst det, havde jeg nok valgt et lidt mere cool profilnavn, griner Malene, som de fleste på Instagram nok bedst kender som @londogmussehuset.

Et navn, der i øvrigt refererer til Jeppes efternavn og Malenes kælenavn Musse.

PÅ BILLEDET Malene og Jeppes hjem er indhyllet i pasteller. Plankebordet er hjemmelavet, benene er svejset af Malenes far, mens Jeppe har lavet bordpladen. Spisebordsstolene er Wegners klassiske Y-stole, pendlen en Murano Swirl købt hos @moore.cph. 

Væghængt vitrineskab
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Det lille vitrineskab er købt brugt på Dba.dk og malet, mens den røde Carimate stol er købt hos @epicdecordk, magasinholderen fra Hübsch og plakaten fra Galerie Maeght. 

VÆGFARVE Frozen fra Sadolin.

Spisestue alkove
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Malenes favoritrum

– Jeg elsker vores spisestue! Den er både fin og charmerende, og så er der bare plads. Det er altid os, der holder påskefrokoster og komsammen, for der er ikke mange, der har plads til så mange børn og voksne, som vi har. Det føler vi os meget glade og privilegerede over at kunne.

Køkken messing greb
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Køkken-makeover

Køkkenet er et af de rum, som Malene og Jeppe har givet den helt store tur. Det gamle køkken var nemlig mørkt og var ikke blevet renoveret i de 27 år, de tidligere ejere havde haft lejligheden. 

PÅ BILLEDET Indhakket i køkkenet fungerer som en lille kaffestation. Selve køkkenet er fra Invita og grebene fra H. Skjalm P., men den blå kurv er fra Fabrek og vasen fra Søstrene Grene.

Før 

Lejligheden havde et lille anretterrum i forbindelse med køkkenet. Planen var, at bevare det og integrere det i køkkenet, men det kunne desværre ikke lade sig gøre.

Efter

I stedet slog Malene og Jeppe anretterrummet og køkkenet sammen, så de fik plads til en ekstra lang bordplade med en hyggelig siddeplads på den ene side.

IDÉ Har du ikke plads til et stort køkken-alrum med køkken og spiseplads i et? Snup Malene og Jeppes idé, og lav et par siddepladser ved køkkenøen, hvor ungerne kan lave lektier, tegne eller lege, mens du laver mad. Samtidig genialt til en drink og en lille snack, når I har gæster. 

Før 

De tidligere ejere havde haft lejligheden i 27 år, derfor var den slidt og trængte til en opdatering. Samtidig var den mere mørk, end Malene og Jeppe drømte om.

Efter

I jagten på mere lys i køkkenet, flyttede parret køleskabet, og bag det var lidt af et scoop i form af et ekstra, lille vindue, som havde været blændet af, men nu giver masser af lys til køkkenet. 

PÅ BILLEDET Parret syntes, køkkenet endte med at se lidt ferskt ud, derfor malede de døren til bagtrappedøren blå. Ikea-skamlen har fået samme behandling. Den gule vase er fra Raawi og billedet fra Paper Collective.

DØRFARVE Kilden fra Jotun.

SKAMMELFARVE Royal Fleet fra Dyrup.

Før

Lejligheden bar præg af, at den også havde huset en dagpleje. Derfor var gulve, vægge og selve køkkenet slidt.

Efter 

Udover at installere et nyt, lyst køkken har parret givet rummet hele turen. De har fræset el ind væggen, spartlet vægge, lavet nye lofter og slebet gulvene – bare for nævne et par ting. 

PÅ BILLEDET Messingvasken er fra JKS Bordplade, som også leverede selve corian-bordpladen i farven Silverbirch, mens fliserne er fra Fired Earth. Armaturet er fra Quooker og det blå skærebræt fra Kiosk48th.

VÆG- OG LOFTSFARVE Transparent Pink fra Jotun.

Indbygget reol
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Jeppes favoritløsning

– Jeppe har arbejdet stenhårdt for at bygge det her hjem til os, og han har været meget ærekær omkring detaljegrad og finish. Det skulle bare være i orden hjemme hos tømreren! Jeg ved, at noget af det, han er allergladest for, er den indbyggede reol i stuen, som han brugte mere end 3 måneder på at bygge i hånden. Han startede 1. december og troede, den ville stå færdig inden jul. Men projektet var en stor mundfuld, som Jeppe var meget perfektionistisk omkring. Derfor blev det en sjov juleføljeton i hjemmet: Når han det? Følg med i næste afsnit af julekalenderen. Reolen stod færdig i marts.

Stue marmor sofabord
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Parret har valgt sofaer i en rolig farve, så de kunne lege med farverne på de mindre ting. Sofaerne og gulvtæppet er fra Sofacompany og puderne fra Eline Engen, Studio Hafnia og Habiba, mens sofabordet er fra Bolia og børnestolen fra @barnerummet. Billedet er et udsnit af et tapet fra Piet Heins hjem.

Indbygget reol


© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Børnebænken er fundet i en genbrugsbutik, og plakaterne er fra Can Family og Galerie Maeght. 

Legerum børnestol
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Det hyggelige legeværelse er malet i en af Malenes favoritfarver. Legekøkkenet fra Ikea er blevet opgraderet med maling- og tapetrester, plakaterne er fra Studio Bitte og tallerkenrækken, der bruges til actionfigurer, fra Hübsch. Børnestolen er en Ikea-stol fra Jeppes barndomshjem, gulvtæppet købt hos Benuta, og den lille christianiacykel fundet i gårdens bytterum.

VÆGFARVE Pale Linden fra Jotun.

Rispapirslampe
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Soveværelset er holdt i rolig og neutral beige men med detaljer i fine pastelfarver. Pendlen er fra Ikea og sengetøjet fra Gina Tricot. Radiatorskjulerne har parret selv designet.

VÆGFARVE Cuppa Coffe fra Dyrup.

Lyserød vase
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

4 tips til en fin farvepalet i din bolig

1. Gå med mavefornemmelsen fremfor at skæve for meget til trends.

2. Brug den anden ende af farvepaletten. Har du bløde pastelfarver som Malene og Jeppe, så bryd med drypvise pangfarver og omvendt.

3. Føler du, der er farver over det hele? Snig lidt ro ind i form af fx beige, mørkeblå og grå, så der ikke går helt farvelade i den.

4. Det er ok ikke at have en storstilet plan for hele din bolig, når du vælger farver. Man kan sagtens tage ét rum ad gangen og ende med et fint, sammenhængende resultat. Det er dog en god idé at tænke over, om det bliver rart for øjet at kigge fra et rum til det næste. Farverne skal enes.

Kontor y-stol
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Den store lejlighed rummer også et kombineret gæsteværelse og kontor. Skrivebordet og reolen er fra Hübsch og kurven fra Søstrene Grene. Bordlampen er fra Made by Hand og plakaten af den røde dame fra Paper Collective.

VÆGFARVE Frozen fra Sadolin.

Entré flettet bænk
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Den smukke entré er fuld af bløde former både den buede døråbning, de originale, detaljerede paneler, spejlet Pond Mirror fra Ferm Living og lampen fra Silvan. Bænken er fra FDB Møbler.

VÆGFARVE Deco Pink fra Jotun.

Plantegning

Plantegning. 

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...