"Den største misforståelse omkring indretning er, at det skal koste en formue"

Ann-Kristin evner i høj grad at få meget ud af et sparsomt budget. Det er faktisk de færreste møbler, hun har været ude og betale penge for. Kom med indenfor i hendes fine univers af grønt og lys og luft.

@annkristinlhejl
© @annkristinlhejl

I en lille skøn lejlighed på Frederiksberg, bor 35-årige Ann-Kristin med sin datter Caroline. De bor på kun 66 kvm men Ann-Kristin har indrettet lejligheden, så den virker lys og luftig, og større end den er.

Ann-Kristin arbejder blandt andet med kommunikation og sociale medier til daglig og bruger Instagram som en slags opslagstavle eller visuel dagbog. Men det er også et sted, hvor hun knytter bånd med andre kreative og stifter nye bekendtskaber indenfor sine interesseområder.

Kom med indenfor hos æstetikeren, der samler på kreative ideer, og som helt tydeligt har forstand på at indrette sig småt og godt.

@annkristinlhejl
© @annkristinlhejl

Hvad er tanken bag din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Det er et inspirationsvindue til emner indenfor bolig, indretning, børn, hobbyer, mad og mode, men også værdier og holdninger. Og så er det også blevet et sted, hvor jeg har opbygget nye relationer og sparringspartnere indenfor det kreative.

Mit eget instagramunivers er et rum til at ramme mine egne kreative evner ind i. Jeg lader mig ikke afgrænse, og mest af alt vil jeg gerne have, at de små firkanter indrammer det autentiske. Og så handler det jo om min stil, mine hobbyer, mit hjem og stoltheden i at være mor til Caroline. Mest af alt, er det en opslagstavle og en slags dagbog.

@annkristinlhejl
© @annkristinlhejl
@annkristinlhejl
© @annkristinlhejl
@annkristinlhejl
© @annkristinlhejl

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

At det ser rart og hyggeligt ud. Jeg håber folk tænker, at man kan få meget ud af lidt.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Jeg er en samler. Hvad jeg ikke opbevarer i kasser, kister, og bed rollers af ting og sager. Mest kreating, gamle fødselsdagskort, særligt papir, stof, piberensere, toiletruller - you name it. Fordi ”hvad nu hvis vi fik brug for sådan én, næste gang vi sidder med saks, lim og palietter.”

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

At det ikke bliver overfyldt. Der skal være luft, og mulighed for at hurtigt at rokere om. Jeg er ret lang tid om at indrette et rum, både fordi budgettet spænder ben, men også fordi jeg længe overvejer, hvordan jeg finder den bedste løsning til rummet, der både indeholder funktionalitet i form af opbevaring, samt det luftige og enkle.

@annkristinlhejl
© @annkristinlhejl
@annkristinlhejl
© @annkristinlhejl
@annkristinlhejl
© @annkristinlhejl
@annkristinlhejl
© @annkristinlhejl

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Louise @mortilmernee har en fantastisk evne til at indrette sit hjem, altid smukt, æstetisk, særligt, og med et miks af gamle og nye møbler. @juliewp er også én af mine yndlingsprofiler når det gælder indretning. Så er der @celinehallas som skiller sig ud. Hendes evne til at kombinere farver i hjemmet på er enestående.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Jeg har senest købt to klassiske kubik reoler på DBA til mine bøger. Bøger tilføjer en særlig stemning til et rum, som jeg ikke vil være foruden.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Jeg går forbi skuret med storskrald i gården, hver uge. Og jeg har gjort nogle virkeligt fine fund de sidste måneder. Et Sikker Hansen litografi, en Løfberg tegning, et karlekammerskab til min datters værelse og et lille skabsmøbel, der egnede sig som sengebord. Spisebordet og et par stole er også fundet i storskrald og er blevet malede.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Jeg elsker, at jeg har formået at skabe et stemningsfyldt hjem, med et minimalt budget. Og at funktionalitet og opbevaring går op i en højere enhed i en lille lejlighed på trods af samlergen og trang til ofte at forvandle hele stuen til et kreativt værksted. Med en kiste og et stort vitrineskab kan det hele hurtigt pakkes ud, og pakkes væk igen.

@annkristinlhejl
© @annkristinlhejl
@annkristinlhejl
© @annkristinlhejl
@annkristinlhejl
© @annkristinlhejl

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Køkkenet er meget lille, men også enormt hyggeligt, og så har det et meget smukt lysindfald. Der er meget lidt opbevaringsplads i skabe og skuffer, så derfor er der mange hylder på væggene, som gør at de fleste ting står fremme. Vitrineskabet får også ret meget opmærksomhed, men også altanen som for mig udgør et ekstra rum, får en del reaktioner. Og min datters værelse.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

At det skal koste en formue.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Jeg drømmer om et rundt snedkerlavet spisebord i egetræ med udtræk. Bruuns Indretning i Elmegade laver de smukkeste klassiske runde egetræsborde. Jeg drømmer desuden om en sej seng til min datter, hvor der er en hule nedenunder, om en ny seng og en anden garderobeløsning til mig selv.

@annkristinlhejl
© @annkristinlhejl
@annkristinlhejl
© @annkristinlhejl
@annkristinlhejl
© @annkristinlhejl

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år?

Jeg tror aldrig, jeg kommer til at skille mig af med mine fire myre-stole. De har fulgt mig siden jeg var 18 år. Den tre-armede standerlampe har været min mormors, så den kan jeg heller ikke skille mig af med. Sybordet og vitrineskabet får jeg også meget svært ved at skille mig af med.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg har længe overvejet at male en væg en anden farve. Soveværelset mangler at blive malet, og går og vurderer om det ikke skal have en farve.

Jeg tænker også på at male gulvene hvide – det ville gøre de små rum større. Og nårh ja, så er væggen imellem køkken og stue ikke bærende. Det er meget fristende at slå den væg ned. Men det bliver ikke i år.

Jeg drømmer desuden om at den ene væg på min datters værelse får et væg til væg bord med hylder ovenover. Så kan jeg have min symaskine på den ene side, og hun kan have alle sine pailetter, tuscher, perler og modellervoks på den anden side.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@annebirkkjaer bor så fint.